Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kan ik Trespa® boren?

Trespa® boren is prima zelf te doen. Maar wij kunnen het ook voor u uitvoeren! Lees gauw verder, en leer alles over Trespa® boren.

Trespa boren: voorbereiding

Indien u Trespa® wilt schroeven, in het geval van Trespa® gevelbekleding bijvoorbeeld, heeft u ook boorgaten nodig. Het boren in Trespa® of HPL platen is vergelijkbaar met het boren van hardhout. En zoals altijd geldt: goed gereedschap is het halve werk. Wat u nodig heeft, leest u verder in deze tekst.

Wilt u het HPL boren liever uitbesteden? Geen probleem! Bij Plexiglas.nl kunnen wij dit voor u regelen. Het enige wat wij nodig hebben is een tekening waarop aangegeven staat waar de boorgaten op de plaat moeten komen, en welke diameter de gaten moeten zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina ‘Hoe lever ik een goede maatwerktekening aan?’

Heeft u vragen over een gaatje boren in Trespa®? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies!

Wat heeft u nodig voor boren in Trespa®?

Gaat u zelf aan de slag met HPL boren? Zorg dan eerst dat u het juiste materialen in huis heeft:

  • HPL boor of HSS boor (High Speed Steel) met een tophoek van 60 – 80 graden (er bestaan geen speciale Trespa® boortjes)
  • Boormachine met een variabel toerental
  • Kolomboormachine (eventueel)
  • Onderlegplaat waar de boor in kan uitlopen
  • Schilderstape

We raden aan om eerst schilderstape aan te brengen op de plaatsen waar u de boorgaten wilt aftekenen.

Hoe boren in Trespa®?

Trespa® is een erg hard materiaal. Het is dus raadzaam om rustig te boren, met een lage aanlegdruk en een laag toerental. Kies bij kleinere Trespa® boortjes (diameter ca. 5 mm) een toerental van 3000, en bij een grotere boor (diameter ca. 8 mm) een toerental van 2000. Heeft u een nóg grotere boor? Dan zult u vanaf een diameter van 10 mm zeer rustig moeten draaien, met ca. 1500 toeren.

U kunt Trespa® schroeven met onze speciale HPL schroeven – deze zijn verkrijgbaar in alle Trespa® RAL-kleuren. Staat uw RAL-kleur er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice medewerkers – zij kunnen deze op aanvraag voor u bestellen.

Welke boor voor Trespa®?

Welke boor voor Trespa® u gebruikt is van groot belang. Gezien de hardheid van het materiaal dient het een zeer scherpe HPL boor te zijn van volhardmetaal.

Nog een paar tips:

  • Zorg voor een veilige werkomgeving
  • Gebruik de vereiste beschermingsmiddelen
  • Gebruik scherp en bij voorkeur ongecoat gereedschap
  • Gebruik een onderlegplaat tijdens het boren

Heeft u nog vragen over gaten boren in Trespa®? Of wilt u het Trespa® voorboren liever uitbesteden? Neem dan contact op met onze klantenservice.

>