Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik Trespa® blind bevestigen?

Om de strakke look van Trespa® zoveel mogelijk intact te houden, is blind bevestigen de perfecte montagemethode. Wij vertellen u graag hoe u te werk kunt gaan!

Trespa® monteren zonder schroeven

Wilt u Trespa® blind bevestigen, ofwel zonder schroeven? Goed idee! Niet alleen bereikt u zo het strakste resultaat, ook blijven de platen intact. Indien u gaat schroeven, zijn er namelijk boorgaten nodig en daardoor loopt u het risico op aantasting van de platen door bijvoorbeeld weersinvloeden.

Trespa® onzichtbaar bevestigen met Panelbonding systeem

Een blinde bevestiging van Trespa® is geen probleem met ons Pro Part Panelbonding lijmsysteem. Dit is een gecertificeerd (KOMO en DIBt certificering) lijmsysteem, speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van gevelplaten. U kunt het lijmsysteem zowel gebruiken voor aluminium composiet en Alucobond® als voor Trespa® en HPL huismerk platen.

Het systeem bestaat uit diverse primers, lijm, tape en accessoires. Hieronder ziet u een greep uit het assortiment:

Trespa® platen blind bevestigen

Trespa® blind bevestigen is een fluitje van een cent, mits u zich aan de gebruiksaanwijzing houdt. Volg onderstaand stappenplan en lees goed de gedetailleerde handleidingen.

  • Begin met de achterconstructie, zoals een houten of aluminium regelwerk. Voor een stevige constructie plaatst u iedere 50 cm een houten of aluminium regel. Gebruik voor een houten regelwerk onze Primer Black en voor een aluminium constructie onze Primer Metall.
  • De Trespa® platen moeten ook behandeld worden met een primer, gebruik hiervoor de Power Cleaner. Volg de instructies van het product op.
  • Zodra de primer goed droog is, kunt u de Project Foam Tape aanbrengen. Deze plaatst u op het regelwerk, over de gehele lengte. De tape zorgt voor de eerst hechting tussen het regelwerk en de Trespa® plaat. Bovendien helpt het u bij het aanbrengen van de lijm en zorgt het ervoor dat de lijm niet wordt weggedrukt bij het aanbrengen ervan.
  • Voor de perfecte afwerking gebruikt u EPDM band. Die zorgt ervoor dat er een zwarte voeg ontstaat tussen de platen. U brengt de EPDM band aan op de achterconstructie.

Stappen Panelbonding lijmsysteem

Kijk voor meer informatie en product specificaties ook eens in de producthandleiding of lees de Trespa® handleiding.

Trespa® blind bevestigen met montagekit

Indien u Trespa® binnen gaat toepassen, kunt u ook kiezen voor kitten. Gebruik hiervoor onze Plexiglas Bonder. Deze is eenvoudig in gebruik en zeer sterk. U kunt de Bonder gebruiken voor het verlijmen van Trespa op andere materialen, zoals hout, steen, metaal of beton. Voor meer informatie en tips, leest u de FAQ ‘Hoe kan ik Trespa® naden kitten?

>