Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik Trespa® blind bevestigen?

Om de strakke look van Trespa® zoveel mogelijk intact te houden, is blind bevestigen de perfecte montagemethode. Wij vertellen u graag hoe u te werk kunt gaan!

Trespa® monteren zonder schroeven

Wilt u Trespa® blind bevestigen, ofwel zonder schroeven? Goed idee! Niet alleen bereikt u zo het strakste resultaat, ook blijven de platen intact. Indien u gaat schroeven, zijn er namelijk boorgaten nodig en daardoor loopt u het risico op aantasting van de platen door bijvoorbeeld weersinvloeden.

Trespa® onzichtbaar bevestigen met Panelbonding systeem

Een blinde bevestiging van Trespa® is geen probleem met ons Pro Part Panelbonding lijmsysteem. Dit is een gecertificeerd (KOMO en DIBt certificering) lijmsysteem, speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van gevelplaten. U kunt het lijmsysteem zowel gebruiken voor aluminium composiet en Alucobond® als voor Trespa® en HPL huismerk platen.

Het systeem bestaat uit diverse primers, lijm, tape en accessoires. Hieronder ziet u een greep uit het assortiment:

Trespa® platen blind bevestigen

Trespa® blind bevestigen is een fluitje van een cent, mits u zich aan de gebruiksaanwijzing houdt. Volg onderstaand stappenplan en lees goed de gedetailleerde handleidingen.

  • Begin met de achterconstructie, zoals een houten of aluminium regelwerk. Voor een stevige constructie plaatst u iedere 50 cm een houten of aluminium regel. Gebruik voor een houten regelwerk onze Primer Black en voor een aluminium constructie onze Primer Metall.
  • De Trespa® platen moeten ook behandeld worden met een primer, gebruik hiervoor de Power Cleaner. Volg de instructies van het product op.
  • Zodra de primer goed droog is, kunt u de Project Foam Tape aanbrengen. Deze plaatst u op het regelwerk, over de gehele lengte. De tape zorgt voor de eerst hechting tussen het regelwerk en de Trespa® plaat. Bovendien helpt het u bij het aanbrengen van de lijm en zorgt het ervoor dat de lijm niet wordt weggedrukt bij het aanbrengen ervan.
  • Voor de perfecte afwerking gebruikt u EPDM band. Die zorgt ervoor dat er een zwarte voeg ontstaat tussen de platen. U brengt de EPDM band aan op de achterconstructie.

Stappen Panelbonding lijmsysteem

Kijk voor meer informatie en product specificaties ook eens in de producthandleiding of lees de Trespa® handleiding.

Trespa® blind bevestigen met montagekit

Indien u Trespa® binnen gaat toepassen, kunt u ook kiezen voor kitten. Gebruik hiervoor onze Plexiglas Bonder. Deze is eenvoudig in gebruik en zeer sterk. U kunt de Bonder gebruiken voor het verlijmen van Trespa op andere materialen, zoals hout, steen, metaal of beton. Voor meer informatie en tips, leest u de FAQ ‘Hoe kan ik Trespa® naden kitten?

>