Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Trespa® badkamer 

Wilt u uw badkamer een make-over geven, maar zonder flinke verbouwing? Misschien een ander kleurtje of een geheel nieuwe look? Denk dan eens aan een Trespa® badkamer. Onderhoudsvriendelijk, duurzaam en stijlvol. 

Waarom een Trespa® badkamer? 

Trespa® platen in de badkamer zijn de perfecte keuze als u helemaal klaar bent met uw tegelwerk en een strakke uitstraling wilt bereiken. U kunt er zelfs voor kiezen om het bestaande tegelwerk gewoon te laten zitten. U plaatst de Trespa® badkamer wand er dan overheen.

Trespa® in de badkamer brengt super mooie voordelen met zich mee! We zetten de belangrijkste eigenschappen even voor u op rij: 

  • Onderhoudsvriendelijk 
  • Duurzaam (bij het merk Trespa® zelfs 10 jaar garantie!) 
  • Sterk & slagvast 
  • Kleurvast 
  • Krasvast 
  • Watervast 
  • Nederlands product  
  • Verkrijgbaar in allerlei kleuren 

Meer weten over het dit hoogwaardige materiaal? Lees dan onze FAQ ‘Wat is Trespa?’. 

Trespa® platen badkamer op maat 

De kans bestaat dat de benodigde Trespa® of volkern badkamer platen niet rechttoe rechtaan zijn. U heeft al snel bewerkingen nodig. Er moeten gaatjes geboord worden, of de plaat moet bijvoorbeeld schuine zijdes hebben in verband met een aflopende muur. In dit geval zijn er twee mogelijkheden:

  1. U kunt zelf aan de slag gaan met Trespa®. De bewerking is vergelijkbaar met de bewerking van hardhout. Meer hierover leest u op de pagina over Trespa® bewerken.
  2. U kunt de bewerkingen door ons laten uitvoeren. Wij leveren 100% maatwerk aan huis! Wij kunnen voor u boren, unieke vormen (uit-)frezen én graveren. Het enige wat u hoeft te doen is een duidelijke maatwerktekening aanleveren. U geeft hierop uw wensen aan en wij zorgen ervoor dat het exact zo wordt uitgevoerd. 

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden of het materiaal? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder! 

HPL huismerk of Trespa® in badkamer 

In onze webshop vindt u zowel Trespa® Izeon® als HPL huismerk platen. Wat het verschil is tussen deze twee? Dat is vooral de kwaliteit. Trespa® platen worden ontwikkeld voor buitengebruik en zijn daarom erg kleurvast, slagvast en weerbestendig. Dat zijn prachtige eigenschappen, maar niet per se nodig als u de platen binnenshuis gaat gebruiken. 

U kunt voor uw badkamer ook kiezen voor ons HPL huismerk. Dit moet wat eerder worden vervangen dan Trespa®, maar vormt een goed alternatief. Zeker voor wie minder dure HPL platen zoekt. Ook de huismerk platen zijn sterk, slagvast, duurzaam en verkrijgbaar in diverse kleuren. 

Van natuurlijke tinten tot bonte kleurexplosies 

De badkamertrends van nu lopen nogal uiteen. Het materiaal HPL sluit super goed aan op de wensen van tegenwoordig. Mensen willen zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het schoonmaken en onderhouden van hun interieur. Schimmel hecht nauwelijks aan HPL, en het afnemen ervan is super snel gedaan. Ideaal dus! Wat betreft kleuren zien we aan de ene kant veel lichte en natuurlijke tinten. Anderzijds komen we ook veel bonte kleuren tegen. Welke kleur u ook kiest, de universele trend van dit jaar is warmte!  

Zowel onze Trespa® Izeon® als HPL huismerk platen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Meer weten over de kleurmogelijkheden? Lees dan onze blog ‘Trespa® kleuren’. Kunt u de juiste kleur niet vinden in onze webshop? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Trespa® wandbekleding badkamer en andere toepassingen 

Waarvoor kan een HPL plaat in de badkamer allemaal worden gebruikt? Een Trespa® badkamer kan op allerlei manieren worden toegepast. U kunt de volledige wandbekleding vervangen door Trespa®. Of alleen een wandje plaatsen, denk aan een Trespa® douchewand of een scheidingswand naast het toilet. Ook badkamermeubels kunnen uitstekend van Trespa® gemaakt worden. Het onderhoudsarme karakter maakt de volkernplaat badkamer populair in publieke sanitaire ruimtes. Bijvoorbeeld op een camping, in een zwembad of in de sportschool. 

Public office bathroom
public shower room
Modern sinks with mirror in public toilet
Public restroom urinal.

Badkamer Trespa® onderhouden 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Trespa® is onderhoudsvriendelijk! Vuil hecht zich niet tot nauwelijks aan de kunststof toplaag. Bovendien zijn de platen watervast. De beste manier om de volkernplaten badkamer schoon te maken is met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel, zoals onze antistatische reiniger.

In een Trespa® badkamer worden de platen natuurlijk veel blootgesteld aan water en is de kans op kalkvorming aanwezig. Bij hardnekkige kalkvlekken kunt u aan de slag gaan met een lichte zuuroplossing (10% azijn in water). 

Wilt u meer schoonmaaktips? Lees dan onze FAQ ‘Hoe kan ik Trespa® schoonmaken?’. 

En de montage?

Voor het monteren van uw HPL badkamer platen kunt u kiezen voor verlijming of schroeven. Wanneer u kiest voor schroeven kunt u, zoals eerder aangegeven, de gaten laten voorboren door ons. Onze CNC-machine doet dit op de millimeter nauwkeurig. Hiervoor is het fijn als we een tekening met de plekken van de boorgaten aangeleverd krijgen in een offerte-aanvraag formulier. Wilt u liever blind bevestigen? Dan is verlijmen een mooi alternatief. In dit geval kunt u het best onze Plexiglas Bonder gebruiken. Het is hierbij van belang dat u het middel goed uitsmeert voor u de platen verlijmt. Meer weten? Bekijk onze veelgestelde vragen pagina over Trespa ® verlijmen.

Heeft u nog vragen over het gebruik van HPL in de badkamer? Natuurlijk kunt u altijd even contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via klantenservice@plexiglas.nl, of door te bellen naar 085-9020800.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraag-10%trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

hpl donkergroen plaat

HPL plaat groen RAL 6009 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

HPL crème plaat

HPL plaat crème wit RAL 9001 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

HPL donkerblauw plaat

HPL plaat blauw RAL 5011 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

hpl lichtgrijs plaat

HPL plaat lichtgrijs RAL 7035 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

hpl plaat zwart

HPL plaat zwart RAL 9005 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

>