Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik Trespa® lijmen?

Als u iets wilt gaan maken van Trespa®, is de kans groot dat u als bevestigingsmethode kiest voor lijmen. Wij geven u een aantal tips & tricks over Trespa® lijmen.

Trespa® lijmen: zo pakt u dat aan

Of u nu een gevel wilt bekleden of een plaat in de badkamer wilt plaatsen, Trespa® of HPL lijmen verzekert u van een sterke en betrouwbare montage. Bovendien kunt u door te lijmen de platen blind bevestigen. Dat oogt niet alleen mooi en strak, maar de plaat blijft ook intact waardoor deze langer mee zal gaan.

HPL lijmen: de achterconstructie

Check voordat je begint met het HPL verlijmen of de achterconstructie in orde is. Daarnaast moet je bij het aanbrengen van gevelbekleding altijd rekening houden met de ventilatie en dilatatie van de gevel.

Let op ventilatie en dilatatie bij Trespa lijmen

Welke toepassing u ook heeft bedacht, het is bij Trespa lijmen altijd van belang dat de Trespa plaat goed kan ademen, oftewel ventileren maar ook dilateren. Vooral als u Trespa buiten gaat plaatsen, krijgen de platen veel te maken met temperatuurschommelingen en  weersinvloeden. Het is daarom belangrijk dat u de platen de ruimte geeft.

Dilatatie betekent het bieden van ruimte aan de platen om te bewegen bij temperatuurschommelingen. Trespa kan max. 2,5 mm per lopende meter uitzetten en heeft een dilatatieruimte van 10 mm nodig (5 mm per plaat). Zo voorkomt u dat de platen tegen elkaar aan gaan drukken en vervolgens hol gaan staan.

Ventilatie is ook ontzettend belangrijk, met name bij gevelbekleding. In de spouw is een continue luchtstroom noodzakelijk om het vocht af te kunnen voeren. Houd altijd een minimale ventilatieruimte aan van 5-20 mm. Doet u dit niet, dan loopt u de kans dat de platen bol gaan staan. Bovendien kan er door vocht schimmelvorming ontstaan.

Buiten Trespa® plaat lijmen met Panelbonding lijmsysteem

U kunt zowel binnen als buiten Trespa verlijmen met ons professionele Pro Part Panelbonding lijmsysteem. U gaat als volgt te werk:

Voor meer tips en informatie over het HPL lijmen met het lijmsysteem, leest u onze uitgebreide blog over de Pro Part® producten.

Binnen HPL plaat lijmen

Wilt u Trespa binnen gaan gebruiken, bijvoorbeeld voor aan een HPL aanrechtblad of HPL douchewand? Ook dan kunt u de plaat prima lijmen. Gebruik voor Trespa lijmen bij binnentoepassingen onze Plexiglas Bonder. Deze kit is vooral ideaal in natte ruimtes, zoals de badkamer of keuken. De Bonder is namelijk UV-, bacterie- en schimmelbestendig. Het zorgt voor een goede hechting en is goed bestand tegen trillingen.

De Bonder is een kit die u kunt gebruiken voor het verlijmen van allerlei kunststoffen met andere materialen.  Zo kunt u Trespa lijmen op hout, Trespa lijmen op beton, Trespa lijmen op tegels of op metaal of steen. Dus ook HPL lijmen op multiplex is met de Plexiglas Bonder geen enkel probleem. Evenals het Trespa op Trespa lijmen. De kit hardt door luchtvochtigheid uit tot een wit, stevig rubber.

  • Zorg ervoor dat de ondergrond droog en schoon is
  • Ontvet de ondergrond met onze Bond Ex spray
  • Bij een poreuze, zuigende ondergrond, kunt u deze beter eerst behandelen met een primer. Wij hebben hiervoor de primer black. Voer eventueel eerst een hechtingstest uit. Dus bij Trespa verlijmen op hout of Trespa verlijmen op multiplex kiest u voor een speciale houtprimer.
  • Breng de Plexiglas Bonder aan bij een kamertemperatuur tussen +5°C tot +40°C.

Trespa® lijm bestellen

Zowel het Panelbonding lijmsysteem als de Plexiglas Bonder zijn verkrijgbaar in onze webshop. Bovendien vindt u ook Trespa Izeon en huismerk HPL platen bij Plexiglas.nl. Zo kunt u alles tegelijk bestellen! Heeft u nog vragen of kunt u wel wat persoonlijk advies gebruiken over Trespa of HPL lijmen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

 

>