Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Geborsteld aluminium

Geef uw interieur een moderne uitstraling met geborsteld aluminium, ook wel butler finish genoemd. Dit materiaal is duurzaam, stevig en kunt u bedrukken.

• Licht van gewicht
• Goed te bewerken
• Niet geschikt voor buiten

butler finish zilver aluminium composiet

Dibond® Butler Finish zilver – 3 mm

 49,00 per m2

Incl. BTW:  59,29 per m2

dibond® butler finish koper

Dibond® Butler Finish koper – 3 mm

 49,00 per m2

Incl. BTW:  59,29 per m2

butler finish goud aluminium composiet

Dibond® Butler Finish goud – 3 mm

 49,00 per m2

Incl. BTW:  59,29 per m2

Aluminium composiet butler finish brons

Dibond® Butler Finish Brons – 3 mm

 49,00 per m2

Incl. BTW:  59,29 per m2

Geborsteld aluminium sandwichplaten

De platen van geborsteld aluminium zijn zogenaamde sandwichplaten. Dit zijn samengestelde kunststof platen opgebouwd uit drie lagen: aluminium composiet, zwarte polyethyleen (PE) en wederom aluminium composiet. De aluminium toplaag is aan beide zijden 0,25 mm dik.

Aluminium composiet platen zijn sterk en slagvast en beschikbaar in diverse afwerkingen, waaronder geborsteld aluminium (butler finish). Deze afwerking geeft een geborsteld effect aan het aluminium composiet – het is slechts éénzijdig en in één richting geborsteld. Alle platen met de butler finish afwerking zijn 3 mm dik en zijn beschikbaar in verschillende tinten: aluminium, rosé en goud.

Aluminium composiet Butler Finish Champagne

Geborsteld aluminium in uw interieur

De platen van geborsteld aluminium geven uw interieur een moderne en chique uitstraling. Het is daarom erg gewild door hotels en restaurants. U kunt het gebruiken voor badkamer wandpanelen of keuken wandpanelen, kasten of ander meubilair. Ook wordt geborsteld aluminium vaak gebruikt in displays, standbouw of winkelinrichting. Omdat het goed te bedrukken valt, ziet u het ook regelmatig terug in art prints of reclameborden. Ook met print blijft de structuur zichtbaar, dit geeft uw ontwerp een unieke, industriële look. De aluminium sandwichplaten zijn alleen te gebruiken voor toepassingen binnenshuis. Buitenshuis zullen de platen gaan verkleuren.

Platen van geborsteld aluminium bewerken

De platen van geborsteld aluminium zijn goed te bewerken. Denk hierbij aan boren, zagen, frezen, lijmen. Houd er wel rekening mee dat de aluminium composiet sandwichplaten van 3 mm licht buigbaar zijn. De platen worden geleverd met een beschermfolie en het is aan te raden om dit folie tijdens het bewerken te laten zitten. De sandwichpanelen zijn, dankzij het lichte gewicht, eenvoudig te monteren aan een wand. Dit kunt u doen door middel van afstandhouders, een blind ophangsysteem of ophangplaten. Maar u kunt ook gewoon met schroeven of kit aan de slag.

Sandwichplaten van geborsteld aluminium kunt u eenvoudig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons. U kunt hiervoor onze kunststofreiniger voor gebruiken.

Bij verandering in temperatuur bestaat er een kleine kans dat het geborsteld aluminium uitzet of krimpt. Dit gaat om slechts 0,069mm per meter per graad. De hal waarin de plaat wordt gezaagd heeft een temperatuur van rond de 18°C.

Wilt u meer weten over het materiaal of de mogelijkheden van geborsteld aluminium? Neem dan contact op met ons op – onze medewerkers geven u graag persoonlijk advies.