Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Geborsteld aluminium

Geef uw interieur een moderne uitstraling met geborsteld aluminium, ook wel butler finish genoemd. Dit materiaal is duurzaam, stevig en kunt u bedrukken.

• Licht van gewicht
• Goed te bewerken
• Niet geschikt voor buiten

butler finish zilver aluminium composiet

Aluminium composiet plaat Butler Finish Aluminium – 3 mm

 72,00 per m2

Incl. BTW:  87,12 per m2

butler finish rosé goud aluminium composiet

Aluminium composiet plaat Butler Finish Rosé – 3 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

butler finish champagne aluminium composiet

Aluminium composiet plaat Butler Finish Champagne – 3 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

butler finish goud aluminium composiet

Aluminium composiet plaat Butler Finish Goud – 3 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

butler finish antraciet aluminium composiet

Aluminium composiet plaat Butler Finish Antraciet – 3 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

Geborsteld aluminium sandwichplaten

De platen van geborsteld aluminium zijn zogenaamde sandwichplaten. Dit zijn samengestelde kunststof platen opgebouwd uit drie lagen: aluminium composiet, zwarte polyethyleen (PE) en wederom aluminium composiet. De aluminium toplaag is aan beide zijden 0,25 mm dik.

Aluminium composiet platen zijn sterk en slagvast en beschikbaar in diverse afwerkingen, waaronder geborsteld aluminium (butler finish). Deze afwerking geeft een geborsteld effect aan het aluminium composiet – het is slechts éénzijdig en in één richting geborsteld. Alle platen met de butler finish afwerking zijn 3 mm dik en zijn beschikbaar in verschillende tinten: aluminium, rosé, champagne, goud en antraciet.

Aluminium composiet Butler Finish Champagne

Geborsteld aluminium in uw interieur

De platen van geborsteld aluminium geven uw interieur een moderne en chique uitstraling. Het is daarom erg gewild door hotels en restaurants. U kunt het gebruiken voor achterwanden in keuken of badkamer, kasten of ander meubilair. Ook wordt geborsteld aluminium vaak gebruikt in displays, standbouw of winkelinrichting. Omdat het goed te bedrukken valt, ziet u het ook regelmatig terug in art prints of reclameborden. Ook met print blijft de structuur zichtbaar, dit geeft uw ontwerp een unieke, industriële look. De aluminium sandwichplaten zijn alleen te gebruiken voor toepassingen binnenshuis. Buitenshuis zullen de platen gaan verkleuren.

Platen van geborsteld aluminium bewerken

De platen van geborsteld aluminium zijn goed te bewerken. Denk hierbij aan boren, zagen, frezen, lijmen. Houd er wel rekening mee dat de aluminium composiet sandwichplaten van 3 mm licht buigbaar zijn. De platen worden geleverd met een beschermfolie en het is aan te raden om dit folie tijdens het bewerken te laten zitten. De sandwichpanelen zijn, dankzij het lichte gewicht, eenvoudig te monteren aan een wand. Dit kunt u doen door middel van afstandhouders, een blind ophangsysteem of ophangplaten. Maar u kunt ook gewoon met schroeven of kit aan de slag.

Sandwichplaten van geborsteld aluminium kunt u eenvoudig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek of spons. U kunt hiervoor onze kunststof schoonmaakset voor gebruiken.

Bij verandering in temperatuur bestaat er een kleine kans dat het geborsteld aluminium uitzet of krimpt. Dit gaat om slechts 0,069mm per meter per graad. De hal waarin de plaat wordt gezaagd heeft een temperatuur van rond de 18°C.

Wilt u meer weten over het materiaal of de mogelijkheden van geborsteld aluminium? Neem dan contact op met ons op – onze medewerkers geven u graag persoonlijk advies.