Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Gevelbekleding kunststof

Kan de gevel van uw pand wel een opknapbeurt gebruiken? Of denkt u na wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen? Overweeg dan eens kunststof gevelbekleding: duurzaam én onderhoudsarm. Kunststof is natuurlijk een erg breed begrip. Bij ons kunt u terecht voor onder andere HPL/Trespa®, aluminium composiet en Alucobond® gevelbekleding.

Gevelbekleding kunststof: terug naar de basis

Laten we bij het begin beginnen: gevelbekleding. Want zonder gevelbekleding is er geen bescherming en geen visitekaartje. De buitengevel beschermt een gebouw tegen invloeden van buitenaf. Weersomstandigheden zoals vorst, vocht, sneeuw, wind of zon kunnen flink wat schade aanbrengen. Vanuit een praktisch oogpunt is het dus belangrijk om na te denken welke gevelbekleding goed bij uw woning of pand past. Maar de uitstraling van uw gevel is misschien wel net zo belangrijk, helemaal als het gaat om een bedrijfspand. Uw gevel is nu eenmaal het eerste wat men ziet en dus uw visitekaartje: u kunt hiermee de aandacht trekken en uw merkidentiteit uitdragen. Wordt het een kleurrijke blikvanger? Of kiest u liever voor streng en sober? Dit hangt allemaal af van de functie van het gebouw, het imago en het straatbeeld.

Tenslotte isoleert gevelbekleding uw woning of pand. Wie wil verduurzamen, moet dus ook nadenken over zijn gevel. Met de juiste materiaalkeuze kunt u energie besparen en dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Bovendien zorgt isolatie voor een prettig woon- of werkklimaat, een verbeterde brandpreventie en biedt het bescherming tegen geluid van buiten.

De keuze is reuze als het gaat om gevelbekleding. Van groene begroeide gevels tot statische glazen gevels. Het is continu in ontwikkeling op basis van nieuwe innovaties en trends. Wij beperken ons tot gevelbekleding kunststof platen: HPL/Trespa®, aluminium composiet en Alucobond® welteverstaan. 

Alucobond RAL 9016 gevelbekleding buitenwanden

Voordelen van gevelbekleding kunststof platen

Welk materiaal u kiest, is een kwestie van smaak. Maar wij maken de keuze voor kunststof gevelbekleding graag nóg makkelijker voor u. Kiest u namelijk voor kunststof, dan kiest u voor onderhoudsvrij en duurzaam. Kunststof gevelpanelen gaan lang mee en hebben weinig onderhoud nodig in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout. De kunststof gevelplaten zijn kleurvast en stoten ook nog eens vuil af! U kunt het eenvoudig schoonmaken met een sopje en wat water. De gevelplaten zijn ongevoelig voor vocht en zullen dus niet uitzetten of krimpen. Dit maakt de platen overigens ook zeer weerbestendig. Geen regen, hagel of wind die door kunststof gevelbekleding komt.

Nog een praktisch pluspunt is het gewicht. Kunststof gevelbekleding is namelijk erg licht van gewicht en dat zorgt ervoor dat het makkelijk te monteren is. Gevelbekleding van kunststof is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen – er zit dus altijd wel iets tussen wat bij u en uw pand past. U kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren combineren en daar een speels patroon mee maken. Of u kiest juist voor hele grote zilvergrijze gevelplaten en creëert een moderne strakke look.

Niet geheel onbelangrijk is het duurzame aspect van kunststof gevelbekleding. Steeds meer mensen denken na of ondernemen al actie richting duurzamer wonen of circulair bouwen. Kunststof past precies in dit plaatje – het materiaal heeft een zeer lange levensduur en kan bovendien gerecycled worden. Het is niet alleen een investering in de toekomst op milieugebied, maar het verhoogt ook de waarde van uw woning of pand.

Wist u trouwens dat wij – in het kader van duurzaamheid – ons assortiment stapsgewijs aan het verduurzamen zijn? Zo is een groot deel van onze plexiglas platen al gemaakt van gerecycled materiaal. De PLEXIGLAS® ProTerra platen hebben dezelfde kwaliteit en bevatten geen giftige stoffen.

Goedkoopste kunststof gevelbekleding: HPL/Trespa®

HPL, beter bekend onder de merknaam Trespa®, is een sandwichplaat bestaande uit een kern van houtvezels met twee kunststof toplagen. Deze combinatie maakt de platen enorm sterk. Trespa® staat bekend om zijn sterke en weerbestendige eigenschappen. De platen worden zelfs speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. Bovendien zijn ze beschikbaar in allerlei kleuren, maten en structuren.

Vanwege de dichte moleculaire toplaag zijn HPL platen ongevoelig voor weersinvloeden, zoals vocht en UV-straling. Dankzij deze toplaag kunt u ook vuil, zoals graffiti eenvoudig verwijderen. HPL platen staan bekend als de goedkoopste kunststof gevelbekleding.

Kunststof gevelbekleding prijzen

De prijzen van kunststof gevelbekleding kunnen nogal verschillen. Afhankelijk van het materiaal, de hoeveelheid en de afwerking. Zo kunt u voor aluminium composiet platen kiezen uit het merk Alucobond® of het huismerk, waar uiteraard een prijsverschil in zit. Hetzelfde geldt voor HPL platen: u kunt kiezen uit Trespa® of huismerk HPL. Voor meer details over kunststof gevelbekleding prijzen raden we u aan om contact op te nemen met onze klantenservice en geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Gevel bekleden met Alucobond® en aluminium composiet

Een andere kunststof plaat die u kunt gebruiken als gevelbekleding is Alucobond® of aluminium composiet. Ook deze platen zijn opgebouwd uit verschillende lagen: twee lagen aluminium composiet en een met mineralen gevulde kern. Met name Alucobond® is zeer geschikt als gevelplaat, mede dankzij de coating met anti-graffiti eigenschappen. Daarnaast is Alucobond® licht van gewicht, duurzaam, volledig recyclebaar en kleurvast. Aluminium sandwichplaten zijn zowel UV- als weerbestendig en zijn bij ons verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen.

Wij hebben ook huismerk aluminium composiet platen in het assortiment. Ook deze platen kunt u buiten toepassen. Houd hierbij wel rekening met het vervagen van de kleur over tijd, in verband met weersinvloeden. De witte aluminium composiet platen hebben hier minder last van. Deze verkleuren niet snel en zijn weer- en UV-bestendig.

Montage gevelplaten

Of u nu voor HPL of aluminium composiet kiest, voor alle kunststof gevelbekleding geldt dat het makkelijk te monteren is vanwege het lichte gewicht. Dat klinkt simpel, maar er komt toch wel wat meer bij kijken. Gevelbekleding moet namelijk wel voldoen aan bepaalde eisen en regelgeving vanuit de overheid. Controleer vooraf of u een vergunning nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn binnen het bestemmingsplan en straatbeeld. U kunt HPL of aluminium composiet platen overigens ook gebruiken voor kunststof boeidelen.

Is alles goedgekeurd en kunt u aan de slag? Dan kunt u de kunststof gevelpanelen zowel horizontaal als verticaal bevestigen met behulp van schroeven of speciale montageclips. Bij het monteren van kunststof gevelbekleding is het belangrijk dat u de juiste ventilatie creëert en een duurzaam en goed uitgelijnd regelwerk aanbrengt. Zo haalt u het beste uit uw kunststof gevelbekleding! 

U kunt er eventueel ook voor kiezen om uw gevelplaten zoals Trespa® of Alucobond® te verlijmen. Wij hebben een compleet assortiment gevelplaat verlijming in ons assortiment.

Heeft u nog vragen over kunststof gevelbekleding en de mogelijkheden van Trespa® of Alucobond®? Neem dan contact met ons op. Onze expert geven u graag persoonlijk advies.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

-10%Aluminium composiet plaat wit

Aluminium composiet plaat wit 3 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

-10%Aluminium composiet plaat wit

Aluminium composiet plaat wit 4 mm

 41,40 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 55,66.Current price is: € 50,09. per m2

-10%Aluminium composiet plaat wit

Aluminium composiet plaat wit 6 mm

 52,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 70,18.Current price is: € 63,16. per m2

Op aanvraag-10%Alucobond antraciet 105 - RAL 7016

Alucobond® Solid antraciet 105 – 4 mm

 80,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 107,69.Current price is: € 96,92. per m2

Op aanvraagAlucobond Solid Creme 102 - RAL 9001 Crème

Alucobond® Solid crème 102 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

Op aanvraagAlucobond Solid - RAL 7036

Alucobond® Solid platinum grijs 136 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

Op aanvraagAlucobond wit 100 - RAL 9010

Alucobond® Solid wit 100 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

Op aanvraagAlucobond Solid zwart - RAL 9005

Alucobond® Solid zwart 326 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

Op aanvraag-10%Alucobond Urban Antracite 362 - RAL 7016

Alucobond® Urban anthracite 362 – 4 mm

 85,50 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 114,95.Current price is: € 103,46. per m2

Op aanvraagAlucobond Jet Black 363 - RAL 9005 - Zwart

Alucobond® Urban jet black 363 – 4 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

Op aanvraag-10%Alucobond RAL 9016 - Traffic White

Alucobond® Urban traffic white 360 – 4 mm

 85,50 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 114,95.Current price is: € 103,46. per m2

Op aanvraagAlucobond grijs Window Grey - RAL 7040

Alucobond® Urban window grey 361 – 4 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

>