Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Polycarbonaat afdak

Het koude en natte seizoen breekt weer aan. De sjaals, regenjassen, paraplu’s en dikke truien mogen weer uit de kast. Maar heeft u al gedacht aan een afdak? Bij de voordeur, boven het terras of boven uw caravan. Een afdak van polycarbonaat biedt uitkomst: oersterk en weerbestendig!

Beschutting met een polycarbonaat afdak

De buitenlucht doet goed. Zelfs zó goed dat je volgens onderzoek van veel buiten zijn een gelukkiger mens wordt! Hoogste tijd dat we zijn allen weer meer tijd in de buitenlucht gaan doorbrengen dus. Met een polycarbonaat afdak boven uw terras in de tuin, kunt u zelfs op een regenachtige dag nog even een frisse neus halen.

Een afdak is een hellend dak dat meestal aan een buitenmuur is bevestigd. Het zorgt voor beschutting tegen regen, sneeuw of hagel. Neerslag is niet fijn voor u, maar regen en sneeuw zijn ook nog eens de perfecte ingrediënten voor roestvorming. Wilt u een kunststof afdak kopen van polycarbonaat? Dan kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid!

Verschillende plekken voor een polycarbonaat afdak

Een polycarbonaat afdak kunt u plaatsen waar u maar wilt, maar de meest populaire plekken voor een afdak zijn toch wel het terras of de voordeur. Op uw terras dient het als overkapping. U kunt er, afhankelijk van de grootte van uw afdak, zelfs een flinke eettafel of loungebank onder zetten. Zo vergroot u uw leefruimte, en dat is altijd een goede investering. Een afdak bij de voordeur is ook erg praktisch. Vooral als u weer eens in de stromende regen naar uw sleutels staat te graaien. Maar ook een praatje met de buurman wordt een stuk aangenamer als een polycarbonaat afdak voor een stukje beschutting zorgt. Een afdak boven de deur wordt ook vaak een luifel genoemd.

Andere plekken waar een polycarbonaat afdak goed van pas komt is bij de fietsenstalling en caravan- of camperstalling. Een afdak beschermt uw fietsen, camper of caravan tegen neerslag. Zo voorkomt u dat uw fiets snel gaat roesten of dat uw camper er zwaar gehavend bij staat na een flinke hagelbui. Een afdak zorgt er dus voor dat uw eigendom langer meegaat!

Andere toepassingen zijn een afdak boven de vuilcontainer, het haardhout, een dierenverblijf, uw surfplankenverzameling of uw barbecue. Eigenlijk alles wat buiten staat en beter niet nat kan worden, kan wel een afdakje gebruiken.

Kunststof afdak deurluifel

Vergunning nodig?

Heeft u besloten om een polycarbonaat afdak te gaan plaatsen? Wees dan goed voorbereid en check altijd even of u een vergunning nodig heeft voordat u aan de slag gaat. Afhankelijk van de woning, het pand en de plaats van het afdak kan het zijn dat u eerst een vergunning moet aanvragen.

Kies uit massief of kanaalplaat

De basis van een polycarbonaat afdak kunt u maken uit allerlei verschillende materialen. Het frame kan van hout of aluminium gemaakt worden en de dakplaten van kunststof. Bij een transparante dakplaat heeft u het voordeel dat er daglicht doorheen schijnt. Een afdak van polycarbonaat kent vele voordelen. Zo is polycarbonaat zeer sterk, wel 250 keer sterker dan gewoon glas van dezelfde dikte. Het is zeer slagvast en daarmee weerbestendig. Een polycarbonaat afdak kan wel tegen een stootje en een flinke storm moet dan ook geen probleem zijn. Daarnaast is het materiaal licht in gewicht, wat de montage van de platen een stuk makkelijker maakt. Bovendien is polycarbonaat, ook wel lexan plaat genoemd, erg veilig: dit kunststof plaatmateriaal is namelijk zelfdovend en zal niet in duizenden scherven uiteenspatten.

U kunt voor uw polycarbonaat afdak kiezen tussen massieve platen en kanaalplaten. Let op: we verkopen alleen het plaatmateriaal, geen complete afdakken. De massieve platen zijn verkrijgbaar in helderopaalsmoke grijsbrons en kraswerend. Polycarbonaat kanaalplaten zijn meerwandige platen. Deze platen bestaan uit meerdere lagen kunststof met daartussen kleine schotjes die naast elkaar open, holle ruimtes vormen. Dit maakt de platen enorm stabiel en zeer licht in gewicht. U vindt bij ons zowel losse kanaalplaten, complete polycarbonaat daken als het toebehoren dat u nodig heeft voor montage. De platen bieden we aan in helder of opaal.

Wilt u een polycarbonaat afdak kopen?

Voor een perfect polycarbonaat afdak kunt u altijd even contact opnemen met ons. We hebben een handig contactformulier op onze website staan, waarmee u direct al uw vragen op ons af kunt vuren. Natuurlijk kunt u hier ook altijd even over bellen of mailen. We horen graag wat uw wensen zijn en gaan dan bekijken hoe wij deze uit kunnen laten komen. Onze klantenservice medewerkers staan u graag te woord.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Kunststof h-profiel op maat

Kunststof H-profiel 4 mm

 13,00

Incl. BTW:  15,73

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 70,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 94,38.Current price is: € 84,94. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm

 159,00 per m2

Incl. BTW:  192,39 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 107,00 per m2

Incl. BTW:  129,47 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 15 mm

 239,00 per m2

Incl. BTW:  289,19 per m2

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 250 cm (bxd)

 369,00

Incl. BTW:  446,49

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 300 cm (bxd)

 449,00

Incl. BTW:  684,68

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 350 cm (bxd)

 519,00

Incl. BTW:  627,99

Gratis leveringPolycarbonaat kanaalplaten set helder met toebehoren

Polycarbonaat dak helder 300 x 400 cm (bxd)

 599,00

Incl. BTW:  724,79

>