Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Wat is Lexan?

02/05/2022

10:55

Lexan plaat, vaak ook lexaan genoemd, is zo helder als glas en nagenoeg onbreekbaar. Klinkt te mooi om waar te zijn? Absoluut niet. Lexan is dé oplossing als u op zoek bent naar een hoge lichtdoorlaat, maar niet bang wilt zijn voor een barst.

Wat is Lexan? 

Lexan platen zijn polycarbonaat platen, die onder meer worden verkocht onder de merknaam LEXAN™. Lexan is wel 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte. Niet zo gek dat dit type kunststof veel wordt ingezet als veiligheidsbeglazing. Wat is Lexan? Het materiaal is stijlvol, UV-bestendig, zeer slagvast en heeft een brandvertragende werking. Ideaal voor in caravans en op boten, maar ook in huis, denk aan een serre of tuinkas. Lexan wordt ook veel toegepast in bedrijven en gebouwen waar veiligheid en hygiëne een belangrijke rol spelen. Wij verkopen Lexan platen in diverse diktes, tinten en afwerkingen. Denk hierbij aan helder, opaal en kraswerend. Daarnaast verkopen we rookglas tinten, zoals brons en smoke grijs.

Lexan kopen

Lexaan plaat heeft dus veel voordelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

 • Zeer slagvast
 • Mooi om te zien
 • Goed te lijmen
 • Tweezijdig UV-bestendig
 • Warmte isolerend
 • Nagenoeg onbreekbaar
 • 250 keer sterker dan glas
 • Goed koud te buigen
 • Brandvertragende werking

Natuurlijk heeft Lexan niet enkel voordelen. Zo is kunststof altijd wat krasgevoelig, wees daarom voorzichtig met poetsen. Wist u dat wij ook kraswerend Lexan verkopen? 

Lexan plaat gebruiken

Wat is Lexan en waar kunt u het voor gebruiken? Dankzij de uitstekende eigenschappen kent Lexan vele toepassingen, zowel in de particuliere als zakelijke sector. In bedrijven en overheidsgebouwen waar veiligheid en hygiëne essentieel zijn, zie je veel Lexan. Denk aan tankstations, ziekenhuizen of supermarkten. In en rondom huis kunt u bijvoorbeeld denken aan een lichtkoepel of tuinkas. Zo is het in hartje Amsterdam een lichtstraat van opaal Lexan ideaal. Lichtdoorlatend maar zonder inkijk van de bovenburen op drie hoog! 

Ideeën genoeg dus. Een greep uit de projecten die wij vaak voorbij zien komen:

Wat is Lexan en hoe kunt u het bewerken?

Lexan bewerken is niet moeilijk voor de doe-het-zelver. Het materiaal is vrij zacht en leent zich goed voor boren, zagen, frezen of graveren. Wel raden wij aan om dit altijd met kwalitatief gereedschap te doen om risico op schade zoveel mogelijk te beperken. Voor meer informatie en tips, leest u onze FAQ ‘Hoe kan ik polycarbonaat bewerken?‘.

Liever niet zelf aan de slag? Plexiglas.nl helpt u graag met uw project. Wij kennen onze materialen goed en beschikken over hoog kwalitatieve gereedschappen en machines, zoals onze CNC-freesmachine. Wij maken graag een scherpe offerte voor u op!

Lexan polycarbonaat plaat kleuren

Bij Plexiglas vindt u helder en opaal Lexan en lexaan platen in de kleuren brons en smoke grijs, in diktes van 2 tot 15 millimeter.

 • Helder lexan plaat: Helder Lexan is even transparant als glas, maar wel 250 keer sterker. Perfect als u helder zicht wilt, maar barsten wilt voorkomen – denk aan een serre.
 • Opaal lexan plaat: Opaal, oftewel melkwit, Lexan is lichtdoorlatend maar niet doorzichtig. Ideaal als u geen inkijk wilt. De mooie gelijkmatige lichtspreiding leent zich ook uitstekend voor lichtbakken.
 • Brons lexan plaat: Lexan met een retro randje. Lichtdoorlatend en transparant met een warme kleur, zeer sfeervol. Mooi als u warmer licht naar binnen wilt laten vallen, bijvoorbeeld bij een dakraam.
 • Smoke grijs lexan plaat: Smoke grijs Lexan is stijlvol en helemaal van nu. Wat dacht u van een smoke grijze douchewand of afwerking van uw bureau? Ook smaakvol als tussenwanden op kantoor.
 • Kraswerende lexan plaat: Omdat kunststof toch sneller krast dan glas verkopen wij ook kraswerend Lexan. Perfect bij intensiever gebruik, bijvoorbeeld waar veel mensen binnenlopen. Of voor op een salon- of eettafel.

Lexan plaat reinigen

Wij raden u aan om uw Lexan plaat regelmatig te reinigen. Wacht niet tot u aanslag ziet, zo voorkomt u ook de verleiding om hard te boenen. Zoals u weet is kunststof altijd wat krasgevoelig. Gebruik daarom alleen mild schoonmaakmiddel, veel water en een microvezel doekje. Let ook op of er niet per ongeluk bijvoorbeeld een zandkorrel meegaat in de reiniging. Na afloop kunt u de Lexan plaat eventueel nog behandelen met een antistatische reiniger

Wilt u Lexan platen bestellen?

Bij Plexiglas.nl kunt u lexan kopen. Wij zagen uw Lexan plaat gratis op maat en bezorgen deze bij u thuis. Liever zelf afhalen? Ook dat is mogelijk bij ons in Lienden. Neem gerust contact op met onze klantenservice! 

Snel contact?

Bel 085 – 9020800 of chat met een van onze klantenservice medewerkers.

>