**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Polycarbonaat bootraam

In plaats van een bootruit van glas wordt er vaak gekozen voor kunststof. Veel klanten denken dat plexiglas hiervoor geschikt is. Hoewel dit een mogelijke optie is, is polycarbonaat eigenlijk nog veel geschikter! Polycarbonaat is enorm sterk materiaal, wat bestand is tegen UV-straling en slechte weersomstandigheden.

Bootruit

Waarom is polycarbonaat perfect voor een kunststof bootraam?

Polycarbonaat is uitstekend materiaal voor een bootruit. Doordat polycarbonaat slagvast en zo’n 250 keer sterker dan gewoon glas is, is het nagenoeg onbreekbaar. Er zou een scheur of ster in de plaat kunnen ontstaan, maar deze zal nooit uiteenspatten en splinteren. Uw boot zal dus waterdicht blijven. Bovendien is polycarbonaat Uv-bestendig, waardoor de kunststof niet vergeelt na verloop van tijd. U kunt dus het hele jaar vanaf uw boot genieten van glashelder zicht. Ook is deze kunststof bestand tegen slechte weersomstandigheden. Een storm of regenbui zal deze ruit niet kapot krijgen.

Soorten polycarbonaat voor een bootraam

Wij hebben verschillende tinten polycarbonaat in ons assortiment die geschikt zijn om als bootruit te gebruiken. De meest gekozen ‘standaard’ optie is helder polycarbonaat. Dit materiaal is volledig transparant en heeft de uitstraling van gewoon glas. Door het heldere polycarbonaat heeft u dus het beste zicht naar buiten. Heeft u toch liever een andere tint? Geen probleem! U kunt ook kiezen voor brons of smoke grijs polycarbonaat. Deze materialen zijn nog steeds transparant, en daarom dus prima te gebruiken als bootruit, maar hebben een meer donkere kleurtint. Wellicht dat één van deze opties beter bij uw boot en uw wensen past.

Dikte polycarbonaat voor een bootruit

De benodigde dikte polycarbonaat is voor iedere bootruit anders. De benodigde dikte is namelijk afhankelijk van diverse factoren: de afmeting van de bootruit, maar ook de manier waarop u deze gaat bevestigen. Voor een bootruit van middelgroot formaat zal 4 mm polycarbonaat of 6 mm polycarbona

Bootruit2

at vaak voldoende zijn. U kunt altijd even contact opnemen met onze klantenservice voor aanvullende informatie.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de benodigde dikte polycarbonaat bij verschillende afmetingen.

Heeft u vragen over het maken van een polycarbonaat bootraam? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00 via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800

M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met toebehoren vanuit ons assortiment.

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren