Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Polycarbonaat glas

Polycarbonaat glas is dé duurzame glasvervanger! Voor velen bekend onder de merknaam LEXAN™.

Goed om te weten: het gaat hier over massief polycarbonaat (glashelder). Dit wordt nogal eens verward met polycarbonaat kanaalplaten, die veel gebruikt worden voor overkappingen. Heeft u zich vergist, bekijk dan de kanaalplaten categorie.

  • 250x sterker én lichter dan glas
  • Vrijwel onbreekbaar
  • Makkelijk te bewerken
polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 2 mm

 28,00 per m2

Incl. BTW:  33,88 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 44,80 per m2

Incl. BTW:  54,21 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 73,60 per m2

Incl. BTW:  89,06 per m2

-20%Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 93,60 per m2

Incl. BTW:  113,26 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm

 127,20 per m2

Incl. BTW:  153,91 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 4 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 90,00 per m2

Incl. BTW:  108,90 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 6 mm

 138,00 per m2

Incl. BTW:  166,98 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

Polycarbonaat glas is veiliger

Polycarbonaat glas, in de volksmond ook wel lexaan genoemd, is een goede vervanger voor glasplaten. Maar wat zijn precies de verschillen? Polycarbonaat glas weegt twee keer minder als glas – dat zorgt ervoor dat u het materiaal goed zelf kunt bewerken. Ook is het plastic glas nagenoeg onbreekbaar. De enorme slagvastheid zorgt ervoor dat u zich weinig zorgen hoeft te maken, zelfs bij een flinke storm met rondvliegende dakpannen. Dat is met glas een heel ander verhaal!

Deze slagvastheid maakt polycarbonaat panelen ook veiliger dan glas. Dat is in een huishouden met kinderen natuurlijk erg gewenst, maar ook winkel- of bedrijfspanden doen hier hun voordeel mee. Een lexan plaat zal nooit spatten en splinteren. En mocht de kunststof glasplaat tóch beschadigen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over glasscherven. Dat zorgt ervoor dat de plastic glasplaat vaak achter bestaande ruiten wordt geplaatst. De doorzichtige plastic platen fungeren dan als inbraakwerende laag. Het glas zal bij inbraak kapot gaan, maar de klap wordt opgevangen door de polycarbonaat wand. Bovendien zorgt polycarbonaat voor extra veiligheid dankzij de brandvertragende werking.

Nog een leuk voordeel is dat polycarbonaat vaak goedkoper is dan glas. Tel daar de duurzaamheid – door slagvastheid, weerbestendigheid en hittebestendigheid – bij op en u heeft een uniek materiaal in handen.

witte caravan met ramen van helder polycarbonaat

Gebruik van polycarbonaat glas

U kunt een plastic glasplaat voor heel veel doeleinden gebruiken. Eigenlijk alles wat van glas is, kan door polycarbonaat glas worden vervangen. Zoals eerder genoemd zorgt de slagvastheid ervoor dat polycarbonaat vaak wordt gebruikt voor buitentoepassingen waar inbraak of vandalisme een rol speelt.

Polycarbonaat glas heeft een lichtdoorlatendheid van 92% – dat maakt het ook populair als lichtstraten, platdakramen of lichtplaten voor plastic ramen van woningen en bedrijfspanden, maar ook caravans, boten of andere voertuigen. En wist u dat uw planten en bloemen in een plastic tuinkas of kweekbak van polycarbonaat onder ideale omstandigheden kunnen groeien?

De dikte en afmeting van polycarbonaat glas zijn afhankelijk van de toepassing. Daarom vindt u bij ons helder polycarbonaat in uiteenlopende diktes – variërend van 2 mm t/m 15 mm. Indien nodig, zagen we het polycarbonaat glas gratis op maat. Wilt u polycarbonaat glas gebruiken als veiligheidsbeglazing? Dan raden wij aan een minimale dikte van 4 mm te gebruiken. De plaatdikte hangt overigens wel af van het totale oppervlak dat u wilt beveiligen en de manier waarop u het wenst te monteren. Over het algemeen geldt: hoe groter het oppervlak, hoe dikker de plaat.

Polycarbonaat is een perfecte kunststof voor buiten en een ideaal materiaal voor doe-het-zelvers. U kunt het zeer goed eigenhandig bewerken met bijvoorbeeld een decoupeerzaag, zaagmachine of cirkelzaag. De kans is klein dat het materiaal breekt of scheurt.

Polycarbonaat glas: massief of kanaalplaat 

Helder massieve platen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. We verkopen polycarbonaat helder 2mm tot 10mm dik. Maar u kunt ook kiezen voor kanaalplaten. Kanaalplaten, oftewel tunnelplaten, zijn vlakke doorzichtige dakplaten die uit lagen kunststof bestaan. Tussen deze lagen staan kleine tussenschotjes die naast elkaar open holle ruimtes vormen. De tussenschotjes verbinden de kunststof platen aan de boven- en onderkant, waardoor de kanaalplaat zijn bijzondere stabiliteit krijgt.

Wij verkopen diverse kleuren polycarbonaat: helder, opaal, smoke grijs en brons. Voor veiligheidsbeglazing of ter vervanging van glas wordt vaak voor de heldere variant gekozen. Deze geeft namelijk qua zicht geen verschil met gewoon glas. Ook plexiglas is een goede vervanger voor glas. Wel heeft plexiglas weer andere eigenschappen en wijken de toepassingen dus ook af.

Wilt u meer weten over polycarbonaat of de bewerkingsmogelijkheden? Of twijfelt u over de materiaalkeuze voor uw project? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Ook staan onze experts u graag te woord voor persoonlijk advies.