Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik polycarbonaat schoonmaken?

Bent u van plan om te gaan klussen met polycarbonaat? Of heeft u al een overkapping of tuinkas van polycarbonaat? Dan is het handig om te weten hoe u polycarbonaat kunt schoonmaken. Met de juiste spullen is deze klus zo geklaard!

Deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Misschien zocht u naar polycarbonaat kanaalplaten. Kijk dan bij de veelgestelde vragen over kanaalplaten.  

Polycarbonaat schoonmaken: benodigdheden

Polycarbonaat is een zacht materiaal en daarmee ook krasgevoelig. Het is daarom van belang dat u een mild schoonmaakmiddel en een antistatische reiniger gebruikt. Met de Mendy antistatische kunststofreiniger trekt uw polycarbonaat na gebruik minder stof aan. Dit middel kunt u overigens ook gebruiken voor plexiglas, PVC en andere kunststof platen.

Voordat u begint met polycarbonaat schoonmaken, heeft u het volgende nodig:

  • Mendy antistatische kunststofreiniger
  • Emmer lauwwarm water
  • Mild schoonmaakmiddel
  • Microvezeldoek

Dakplaten polycarbonaat schoonmaken

Polycarbonaat is erg onderhoudsvriendelijk, maar dat neemt niet weg dat u de platen zo nu en dan moet schoonmaken – dit geldt voor zowel massieve polycarbonaat platen als kanaalplaten. Los van dat schoonmaken een esthetische waarde heeft, is het voor een overkapping, raam of tuinkas van polycarbonaat ook van belang dat de lichtdoorlaat niet wordt beperkt door vuil of aanslag.

Indien u een klein polycarbonaat oppervlak wilt schoonmaken, spoelt u de plaat eerst af met lauwwarm water. Vervolgens verwijdert u alle stof en vuil met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Spoel daarna de plaat nog eens af met koud water en droog het geheel met een zachte doek om watervlekken te voorkomen.

In het geval van een overkapping is het oppervlak een stuk groter. Spoel dan eerst het ergste vuil met een tuinslang van de overkapping. Vervolgens gaat u met het milde reinigingsmiddel en een zachte doek hetzelfde te werk als wanneer u de ramen lapt. U kunt uw overkapping het beste 1 tot 2 keer per jaar schoonmaken. Ziet u groene of zwarte aanslag? Onderneem dan direct actie! Zo voorkomt u dat het vuil in de platen trekt.

Handige tips

  • Gebruik altijd een mild schoonmaakmiddel en geen chemisch reinigingsmiddel.
  • Gebruik lauwwarm water en een zachte doek en geen schuursponsje of hogedrukreiniger.
  • Vul de emmer met voldoende water, want u moet uw doek regelmatig uitspoelen. Zo voorkomt u dat het vuil zich verplaatst of krassen veroorzaakt.
  • Een kleine druppel afwasmiddel in het water is voldoende. Om de statische lading en het aantrekken van stof te voorkomen, is het raadzaam om ook een antistatisch reinigingsmiddel te gebruiken.
  • Het klinkt misschien logisch, maar ga niet schoonmaken in de regen. Indien u polycarbonaat buiten wilt schoonmaken is het beter dat ook de weersvoorspelling voor de komende dagen geen regen aangeeft. Zo krijgt de plaat genoeg tijd om te drogen en kunt u het nabehandelen met een antistatische reiniger.

Wilt u meer weten over polycarbonaat schoonmaken of heeft u een andere vraag? Bel of chat dan met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

>