Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Polycarbonaat basketbord

Wilt u een eigen basketbord maken? Bij een basketbord is het natuurlijk wel handig als deze stevig en onbreekbaar is. Polycarbonaat is hier erg geschikt voor. Polycarbonaat is een hoogwaardige kunststof die de laatste tijd steeds meer wint aan populariteit. Het is namelijk slagvast materiaal, wat goed tegen een stootje kan. Perfect voor een basketbord dus!

Basketbord

Basketbord van polycarbonaat, wat is dat?

Polycarbonaat is dus een kunststof, zoveel is duidelijk. Maar waarom is dit nu zo geschikt voor een basketbord? Die vraag willen we graag voor u beantwoorden. Het is vanzelfsprekend dat een basketbord tegen een stootje moet kunnen. Polycarbonaat is stevig materiaal wat hier goed voor gebruikt kan worden. Polycarbonaat is onwijs sterk en slagvast, wat maakt dat het materiaal nagenoeg onbreekbaar is. Om het in cijfers uit te drukken: polycarbonaat wordt beschouwd als ongeveer 240 keer sterker dan gewoon glas.

Al ons polycarbonaat is voorzien van een UV-beschermlaag, en is bestand tegen diverse weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat het polycarbonaat basketbord zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken is. Door de UV-coating kleurt het basketbord niet geel na verloop van tijd, en blijft het zijn verzorgde uiterlijk behouden.

Omdat polycarbonaat licht van gewicht is, kan het basketbord makkelijk gemonteerd worden. Ook niet onbelangrijk!

Kunststof basketbal bord maken

In onze webshop koopt u polycarbonaat op maat. Dit wil zeggen dat u de gewenste afmetingen kunt bestellen, waarna wij het voor u in de betreffende maat zagen. Ook kunnen wij diverse bewerkingen voor u uitvoeren. Vraag een offerte aan, als u hierin geïnteresseerd bent. Voor wie het leuk vindt om zelf aan de slag te gaan, is het goed om te weten dat polycarbonaat zich hier prima voor leent. U kunt gemakkelijk zelf wat bewerkingen uitvoeren met polycarbonaat. Met een ijzerboortje kunt u gaten boren om het basketbord aan de houder of muur te bevestigen. Door middel van zagen of frezen kunt u het polycarbonaat basketbord in de gewenste afmeting of vorm maken.

Soorten polycarbonaat voor uw basketbord

Wij verkopen meerdere tinten polycarbonaat. Ten eerste kunt u kiezen voor heldere polycarbonaat platen. Dit geeft geen verschil qua doorkijk als u het vergelijkt met gewoon glas. In principe hoeft u een basketbord natuurlijk niet doorzichtig te zijn. Wilt u daarom een uniek bord maken met een andere tint polycarbonaat? U kunt ook nog kiezen uit opaal polycarbonaat, brons polycarbonaat of smoke grijs polycarbonaat.

Dikte polycarbonaat voor basketbalbord

De benodigde dikte polycarbonaat hangt af van de afmeting van het basketbal bord, én de manier waarop en waar u het wilt bevestigen. Om u toch een indicatie te geven: Voor een basketbord met een afmeting van 110×70 cm is een dikte van 6 mm vaak al genoeg om een stevig geheel te creëren.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 92,00 per m2

Incl. BTW:  111,32 per m2

Massief polycarbonaat helder 8 mm

Polycarbonaat massief helder 8 mm

 117,00 per m2

Incl. BTW:  141,57 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 6 mm

 124,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 166,98.Current price is: € 150,28. per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 6 mm

 131,00 per m2

Incl. BTW:  158,51 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 8 mm

 170,00 per m2

Incl. BTW:  205,70 per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 6 mm

 115,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 154,88.Current price is: € 139,39. per m2

>