Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Waarom polycarbonaat?

Overweegt u om polycarbonaat te gebruiken bij uw volgende project maar twijfelt u nog? Dan heeft u wellicht nog niet alle voordelen naast elkaar gezet. Wij nemen ze graag nog een keer met u door, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken.

Deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Misschien zocht u naar polycarbonaat kanaalplaten. Kijk dan bij de veelgestelde vragen over kanaalplaten.  

Polycarbonaat is veel sterker dan glas

Polycarbonaat is enorm sterk, zelfs 250 keer sterker dan regulier glas van dezelfde dikte! Daar komt nog bij dat het materiaal ook zeer slagvast is. Het is flexibel waardoor het meebeweegt bij eventuele schokken of klappen. Bovendien is een polycarbonaat plaat stootvast, waardoor het praktisch onbreekbaar is.

Licht in gewicht

Polycarbonaat is de helft lichter dan glas van dezelfde dikte. Dit is met name goed nieuws als u de plaat nog zelf gaat bewerken, maar ook tijdens het monteren is dit een groot pluspunt!

Polycarbonaat is goed te bewerken

De lijst met bewerkingsmogelijkheden is lang. Dat gaat van zagen tot boren en van koud buigen tot lijmen. Polycarbonaat is wel een zacht materiaal, wat betekent dat het krasgevoelig is. Houd hier altijd rekening mee tijdens het bewerken. Bescherm de plaat goed te met doeken en laat de beschermfolie tijdens de bewerking zo lang mogelijk zitten. U kunt ook kiezen voor kraswerend polycarbonaat. Dit betekent overigens niet dat het materiaal volledig krasvrij is.

Wilt u meer weten over de verschillende bewerkingsmogelijkheden? Lees dan Hoe kan ik polycarbonaat bewerken? of neem contact op met onze klantenservice.

Veilig materiaal

Ook is het materiaal enorm veilig. Glas kan in duizenden stukjes vallen, maar dat is hier niet aan de orde. Er kan hooguit een barst of scheur in het materiaal komen, maar scherven zult u niet tegenkomen. Daarom wordt het ook zo vaak gebruikt als veiligheidsbeglazing. Ook voor buiten is polycarbonaat gewild, bijvoorbeeld voor overkappingen, tuinkassen en afdakjes.

Het is misschien niet aan de orde van de dag, maar polycarbonaat is zeer hittebestendig. De platen kunnen temperaturen tot 120 ºC verdragen. Dit geldt overigens niet alleen voor hoge temperaturen. Het is ook de enige heldere kunststof die bij -30 ºC zijn goede eigenschappen behoudt.

UV-bestendig

Onze massieve polycarbonaat platen hebben aan beide zijden een UV-beschermlaag. Deze laag zorgt ervoor dat de platen bij blootstelling aan (zon)licht niet zullen vergelen. U kunt deze kunststof platen dus zonder problemen binnen- en buitenshuis gebruiken.

Twijfelt u nog steeds of het wel het juiste materiaal is voor uw project? Neem dan contact met ons op. Onze professionals denken graag met u mee!

>