Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas balkon

Haal het beste uit uw balkon door het af te schermen met een windscherm van plexiglas platen. Hierdoor kunt u zelfs op de iets minder mooie dagen nog steeds lekker en windvrij buiten zitten.

Balkon winddicht maken

Waarom zou u uw balkon winddicht willen maken? Daar zijn verschillende redenen voor. Zoals gezegd verhoogt het uw comfort op het balkon. Zo kunt u tijdens een winderige dag toch genieten van uw balkon. Niets zo vervelend dan een zomerse barbecue die wordt verstoord door de wind. Bovendien zijn veel planten en bloemen ook niet zo dol op de wind.

Indien u kiest voor een niet-transparante kunststof plaat voor uw windscherm, creëert u ook meer privacy. Ook dat kan in de zomer goed van pas komen indien u in een zomerse outfit van de zon wilt genieten of in uw pyjama in het zonnetje de krant wilt lezen.

Nog een leuk voordeel van een windscherm op uw balkon is dat het uw gevel beschermt tegen weersinvloeden. Uw buitenmuur staat minder direct in de regen en wind en dat zal ook effect hebben op het klimaat binnenshuis. De kans op koudeval en warmteverlies wordt hiermee verkleind. Alle beetjes helpen, toch?

Meer weten over koudeval? Lees dan onze 4 tips om koudeval op te lossen.

Balkonbeglazing polycarbonaat opaal

Waarom een plexiglas windscherm?

Kiest u voor balkonbeglazing, dan volgt automatisch een materiaalkeuze. Gaat u voor glas of kunststof? Kunststof biedt vele voordelen ten opzicht van glas. Maar welke kunststof dan? U kunt kiezen uit plexiglasHPL of polycarbonaat. Indien u wilt dat het scherm transparant of semi-transparant is, kunt u het beste kiezen voor een plexiglas windscherm. Plexiglas is minder krasgevoelig dan polycarbonaat en is bovendien nog voordeliger ook! De meest populaire plexiglas platen voor een windscherm zijn helder, opaal, mat, piramide of kraswerend. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor plexiglas, wit, UV-doorlatend of anti-reflex. Een groot deel van ons plexiglas assortiment bestaat ook uit gerecycled plexiglas.

Alle voordelen van een plexiglas balkon op een rij:

  • Plexiglas is licht in gewicht, wat een leuk voordeel is bij de montage
  • Ook is het materiaal 25x sterker dan glas van dezelfde dikte
  • Plexiglas is slagvast en weerbestendig
  • U kunt plexiglas zelf bewerken en verlijmen

Omdat een windscherm voor gebruik buitenshuis is, is het mogelijk dat er bijvoorbeeld een tak of steen tegen de plexiglas platen aankomt. De plaat kan beschadigen, er zou een ster of scheur in kunnen ontstaan. Plexiglas zal door zijn slagvastheid echter nooit kapot spatten of splinteren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over glasscherven op uw balkon.

Polycarbonaat windscherm

Ook polycarbonaat is een perfect materiaal om toe te passen als windscherm op uw balkon. Polycarbonaat is zelfs 250 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Dit, samen met de slagvastheid, maakt polycarbonaat nagenoeg onbreekbaar en dat is voor een balkon natuurlijk ideaal.

Onze polycarbonaat platen beschikken over een UV-beschermlaag. Deze coating zorgt ervoor dat het plaatmateriaal niet vergeelt. U bent verzekerd van een glasheldere plaat, waardoor uw kunststof zijn originele kleur behoudt. Zo kunt u jarenlang van een onberispelijk uitzicht genieten!

Plexiglas op maat voor balkonbeglazing

In onze webshop bestelt u plexiglas op maat, zonder extra zaagkosten. Wij verkopen geen kant-en-klare balkonafscheidingen, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking en toebehoren vanuit ons assortiment.

Meet alles op, maak uw keuze in tint en dikte en ga bij het betreffende product rechtsboven naar de handige calculator waar u de maten in kunt voeren. Ook kunt u nog kiezen uit de opties:

  • Scherpe randen verwijderen: De scherpe randen van de plaat worden dan verwijderd met een afbraammesje. Zo kunt u uzelf niet bezeren aan de randen.
  • Hoeken afronden: We ronden de hoeken af met een radius van 5 mm.

Wij gaan vervolgens aan de slag met uw bestelling en bezorgen het maatwerk binnen enkele dagen aan huis. U kunt het eventueel ook afhalen bij ons in Lienden.

Twijfelt u over de dikte? Raadpleeg dan onze dikte-tabel

Wilt u nog speciale bewerkingen zoals gaten boren of een uitsparing in het windscherm? Ook dat is geen probleem. Stuur in dat geval even een technische tekening naar onze klantenservice en dan ontvangt u zo snel mogelijk een passende offerte.

Zakelijk balkon plexiglas bestellen?

Wilt u als bedrijf, woningbouwvereniging of als VVE een groot aantal windschermen afnemen? Dat kan ook! Maak een zakelijk account aan en maak daarbij gebruik van onze staffelkorting. Zo hebben wij onlangs nog voor 18 balkons in de nieuwbouwflat Vechthorst in Hardenberg heldere plexiglas windschermen geleverd. Met behulp van onze trouwe partner Allround Engineers werden de schermen netjes gemonteerd – met tevreden bewoners als eindresultaat!

Balkon windscherm helder plexiglas Hardenberg

Balkonscherm transparant of andere tint

Wij hebben verschillende tinten en diktes plexiglas platen in ons assortiment. Ons heldere plexiglas, voor een balkonscherm doorzichtig, is volledig transparant en lijkt exact op gewoon glas. Zo kunt u vanaf uw balkon genieten van het uitzicht. Wilt u iets meer privacy? Dat kan. Dan is opaal plexiglas of mat plexiglas misschien een betere keuze voor u. Indien u twijfelt, kunt u ook een sample aanvragen.

Dikte plexiglas balkon

De benodigde dikte plexiglas voor uw balkon is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de afmeting van het balkon en de manier waarop het bevestigd gaat worden, maar ook de windrichting van uw balkon. Als uw doorzichtige balkonscherm veel wind vangt is het verstandiger om een wat hogere dikte te kiezen. We kunnen u alvast een indicatie geven van wat u nodig heeft. Voor een plaat met de afmetingen van 100×100 cm zou ongeveer 6 mm dikte voldoende moeten zijn. Voor een plaat van 100×200 cm is 8 mm een betere optie. Op de pagina ‘Welke dikte plexiglas heb ik nodig?‘ kunt u meer lezen over de benodigde dikte kunststof bij verschillende afmetingen.

Monteren windscherm

Om een windscherm te monteren kunt u het beste gebruik maken van schroeven. Wij adviseren buiten altijd RVS. In ons assortiment vindt u spenglerschroeven – deze zijn ideaal voor balkonbeglazing. Deze schroeven zijn voorzien van een RVS ring met EPDM ring. Dit zorgt voor een waterdichte afsluiting het balkon plexiglas. Gebruikt u HPL als windscherm of wilt u een schroef met een kleurtje? Gebruik dan onze HPL schroeven – deze zijn beschikbaar in allerlei kleuren.

Plexiglas balkon monteren

Windscherm plexiglas zelf maken

U kunt er ook voor kiezen om het polycarbonaat of plexiglas windscherm zelf op maat te maken. In dat geval bestelt u gewoon het plaatmateriaal wat u nodig heeft en kunt u aan de slag! U kunt zelf aan de slag met plexiglas mits u een ervaren doe-het-zelver bent en het juiste gereedschap in huis heeft. Voor meer informatie & tips over het zelf bewerken van polycarbonaat leest u onze FAQ ‘Hoe kan ik plexiglas bewerken?‘.

Plexiglas balkon laten zagen

Zoals gezegd kunnen wij ook alles uit handen nemen. Bij ons bestelt u eenvoudig plexiglas op maat, nauwkeurig gefreesd. We zagen de platen gratis op maat en kunnen eventuele bewerkingen ook voor u uitvoeren. We kunnen bijvoorbeeld al de gaten boren voor montage, zodat u het geheel alleen nog maar hoeft te bevestigen. Vraag in dit geval een offerte bij ons aan.

Heeft u vragen over het bestellen of maken van plexiglas balkonbeglazing? Wij denken graag met u mee. De klantenservice van Plexiglas.nl is van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00 bereikbaar, via de mail en telefonisch.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dienst als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen plaatmateriaal met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

-10%Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 20,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 27,83.Current price is: € 25,05. per m2

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

-10%helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

plexiglas wit 3 mm

PLEXIGLAS® wit 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

plexiglas wit 4 mm

PLEXIGLAS® wit 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

plexiglas wit 5 mm

PLEXIGLAS® wit 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

Plexiglas wit 6 mm

PLEXIGLAS® wit 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

plexiglas zwart 3 mm

PLEXIGLAS® zwart 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

-10%plexiglas zwart 4 mm

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 46,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 62,92.Current price is: € 56,63. per m2

-10%plexiglas zwart 5 mm

PLEXIGLAS® zwart 5 mm

 68,40 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 91,96.Current price is: € 82,76. per m2

-10%plexiglas zwart 6 mm

PLEXIGLAS® zwart 6 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

plexiglas wit 8 mm

PLEXIGLAS® wit 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas zwart 8 mm

PLEXIGLAS® zwart 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

>