Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas

25x sterker dan glas van gelijke dikte! Daarom is plexiglas de perfecte vervanger van glas. Koop hoogwaardig plexiglas op maat inclusief bewerkingen. Denk aan boren, frezen, polijsten en laseren. 

  • Kies uit diverse soorten, tinten en diktes
  • Lichter én goedkoper dan glas
  • 25x sterker dan glas

Last van hoge gasprijzen? Check ons nieuwe product: voorzetraam van plexiglas.

deurluifel - plexiglas - kunststof afdak

Plexiglas, wat is dat?

Plexiglas is een van de meest veelzijdige en sterke kunststoffen. Dit kunststof bouwmateriaal doet al zo’n 100 jaar mee in de wereld der kunststoffen. De populaire kunststof plexiglas is te gebruiken voor allerlei doeleinden. Denk aan een plexiglas aquarium, een plexiglas dakkoepel, een plexiglas salontafel, plexiglas spatscherm voor de douche, plexiglas keuken, plastic glas, achterzetramen, platdakraam, lichtstraat, een voorzetraam voor een stalraam, een plexiglas fotolijst en een plexiglas stofkap. Dit is nog maar een handgreep van de projecten waarvoor we ons plexiglas verkopen. Het is niet vreemd dat klanten plexiglas kopen voor zoveel uiteenlopende doeleinden. Er is namelijk veel mogelijk als het gaat om de bewerking van plexiglas. Het kunststof plaatmateriaal is in allerlei vormen, kleuren en diktes te produceren. Daarom zijn wij voortdurend bezig om ons assortiment aan te vullen. Standaard plexiglas is glashelder en qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van standaard glas. Binnenkort verschijnen er nieuwe kleuren plexiglas in onze webshop, waaronder rood plexiglas.

Plexiglas eigenschappen

Plexiglas is gewild, en dat begrijpen wij!  Plexiglas, ofwel Acrylglas of Acrylaat plaat, altuglas of Perspex wordt vaak gebruikt ter vervanging van glas, omdat het veiliger en gebruiksvriendelijker is. Enkele bekende eigenschappen van plexiglas:

  • Plexiglas is 25 keer sterker dan glas
  • Plexiglas is slagvast en weerbestendig
  • Plexiglas is super geschikt waar glasscherven onwenselijk zijn
  • Plexiglas is met allerlei structuren te produceren
  • Plexiglas is in allerlei kleuren en tinten verkrijgbaar
  • Plexiglas is goed te bewerken en verlijmen
  • Plexiglas is licht van gewicht

Plexiglas kopen

Plexiglas transparant (plexiglas XT of plexiglas GS) is geschikt voor situaties waarin een goede doorkijk en licht gewicht gewenst is. Bijvoorbeeld wanneer het opgehangen moet worden, staand verlijmd moet worden of bij een constructie. De dragers hoeven bij plexiglas minder sterk te zijn dan bij glas. Tevens zijn de plastic panelen gemakkelijk te monteren. Wanneer veiligheid van belang is, is plexiglas de juiste keuze. Plexiglas kan bij grof geweld scheuren en er kan een ster in ontstaan. Maar kapot spatten in duizenden scherven, zoals bij een glasplaat, zal nooit gebeuren.

Nadelige eigenschappen plexiglas

Ondanks dat plexiglas sterker is dan glas, is het wat krasgevoeliger. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij de aankoop van uw plastic glasplaat. U kunt verweerd plexiglas helder maken door te polijsten met onze Plexiglas Polijstset of een Plexiglas Polijstpasta. We hebben bovendien kraswerend plexiglas in ons assortiment. Dit is niet 100% krasvrij, maar door de kraswerende laag zal het materiaal langer krasarm blijven.

Een ander nadeel is dat plexiglas licht brandbaar is. Plexiglas heeft brandklasse B2. Vanaf zo’n 150 graden Celsius kan het al verbuigen. Het gaat branden bij een temperatuur v.a. 450 graden Celsius, maar vormt dan geen schadelijke stof. Doordat plexiglas minder hittebestendig is, mag het niet gebruikt worden als afscherming bij hittebronnen. We raden daarom af om plexiglas te kopen als u het achter het fornuis te monteren.

Plexiglas merken en soorten

Polymethylmetacrylaat, PMMA of acrylaat is de scheikundige naam van Plexiglas. Het is een transparante thermoplastische kunststof. Het is daarnaast bekend onder de merken Perspex, Altuglas, Oroglas, Paraglas. Alle benamingen komen dus op hetzelfde neer.

Er zijn twee verschillende soorten plexiglas: Plexiglas XT platen (geëxtrudeerd plexiglas) en Plexiglas GS platen (gegoten plexiglas). Beide soorten zijn hoge kwaliteit plexiglas. Het enige verschil is dat gegoten plexiglas nog wat makkelijker te bewerken is dan de geëxtrudeerde variant.

Polycarbonaat wand trappengat

Online plexiglas kopen

Denkt u over plexiglas kopen? Bij Plexiglas.nl bestelt u zowel helder als gekleurd plexiglas, maar ook dik of dun plexiglas. Ook koopt u bij ons plexiglas buizen en plexiglas blokken. Plexiglas blokken platen van dik plexiglas. Bij de plexiglas platen en plexiglas blokken kunt u zelf de gewenste maten invoeren. Voor grote aantallen plexiglas schermen kunt u een offerte aanvragen. Afhankelijk van diverse factoren kunnen we eventueel staffelkorting bieden. Wellicht is goedkoop plexiglas ook een interessante optie voor u?

Plexiglas gratis op maat

Wij zagen gratis uw plaat plexiglas op maat. Kies de soort die u wilt, bijvoorbeeld plexiglas helder xt, en selecteer een dikte. Geef vervolgens via de calculator door welke maat u wilt. Vul daarna in of u de scherpe randen van uw plexiglas wilt laten verwijderen tegen bezeren, én of u de hoeken wilt laten afronden. Ook onze plexiglas buizen zijn op maat te bestellen, echter wel tegen een kleine meerprijs. Bekijk de plexiglas buizen voor meer informatie.

Wilt u een speciale vorm van plexiglas? Denk aan rond gezaagd plexiglas of lettervormen – dan kan dat ook! Lever hiervoor wel een technische tekening aan, zodat we precies weten wat uw wensen zijn.

Plaat van plexiglas bewerken

Plexiglas is een materiaal dat zicht goed leent voor bewerkingen. Gaat u plexiglas kopen? Plexiglas.nl kan u ontzorgen door een aantal van de benodigde plexiglas bewerkingen alvast uit te voeren. Wij kunnen bijvoorbeeld uw plexiglas frezen en uw plexiglas graveren. Ook kunnen we speciale vormen zagen, en gaten boren in het plexiglas. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen.

Sommige klanten gaan zelf aan de slag met het bewerken van hun plexiglas. Op de FAQ-pagina plexiglas bewerken, plexiglas kitten, plexiglas zagen of plexiglas verven leest u hier meer over. We willen u vragen om altijd veilig te werk te gaan. Als u twijfelt of een bewerking zal slagen kunt u het best een technicus in de arm nemen.