**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas TV meubel

Je ziet tegenwoordig steeds vaker glazen kasten in woningen met een moderne inrichting. Erg mooi natuurlijk, maar zo'n glazen kast is vaak erg zwaar en breekbaar. Als alternatief kunt u erover denken om uw TV-meubel van plexiglas te maken. Creëer zelf een uniek meubelstuk met een moderne en luxe uitstraling, van het meest duurzame materiaal.

Televisiekast

Een modern TV meubel van plexiglas

Voor het maken van een tv-kast is plexiglas een enorm geschikt materiaal. Plexiglas staat bekend om zijn stevigheid, maar ook om zijn lage gewicht. Het lichte gewicht plexiglas platen maakt de montage van een tv-meubel een stuk eenvoudiger. Wat plexiglas erg veilig maakt is dat het materiaal nooit kapot zal spatten en splinteren. U hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken over glasscherven in uw (woon)kamer. Zeker wanneer er kinderen of huisdieren rondrennen is dit een prettig voordeel!

Een plexiglas (perspex) televisiekast maken

Bij Plexiglas.nl hebben wij verschillende kleuren en tinten plaatmateriaal in ons assortiment. Hierdoor heeft u veel keuze voor uw TV meubel. U kunt bijvoorbeeld gaan voor helder plexiglas. Dit is volledig transparant kunststof, en geeft qua doorkijk geen verschil met gewoon glas. Tevens hebben we zwart en wit plexiglas in ons assortiment. De lichtdoorlaat van dit plaatmateriaal is minimaal, waardoor het effect van een dichte TV-kast wordt gecreëerd. Voor een compleet andere look kunt u ook gaan voor opaal plexiglas of mat plexiglas. Deze platen hebben een behoorlijke lichtdoorlaat maar zijn niet transparant. Een leuk voordeel is dat opaal en mat plexiglas het TV-licht erg mooi weerkaatsen. 

Kunststof kopen bij Plexiglas.nl

Bij Plexiglas.nl bestelt u plexiglas op maat, in de afmetingen die u wenst. De maximale afmeting van onze platen is 300x200 centimeter. Wij verkopen geen eindproducten, maar wel kwalitatief plexiglas. Van onze plexiglas platen kunt u dus een zeer degelijke TV-kast bouwen. In overleg met u kunnen wij al behoorlijk wat bewerkingen voor u uitvoeren. U kunt hierbij denken aan boren van gaten in het plexiglas of het frezen van een uitsparing. Bent u hierin geïnteresseerd? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Televisiemeubel2Plexiglas voor TV meubel bewerken

Plexiglas platen zijn ook prima zelf te bewerken, ook voor mensen die niet zo vaak klussen. U kunt de platen in de gewenste vorm zagen of frezen met een cirkelzaag of ijzerzaagje. Met onze Acrifix 192: 1-componentenlijm kunt u verschillende stukken plexiglas met elkaar verlijmen. Boren kunt u het beste doen met een ijzerboor. Als u zelf gaat klussen is het van belang er rekening mee te houden dat wij niet verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat, mocht er onverhoopt iets misgaan. Als u bijvoorbeeld (verouderd) gereedschap van slechte kwaliteit gebruikt kan het plexiglas gaan rafelen. Als er iets mis is met de kwaliteit van de plexiglas platen zelf dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen!

Schoonmaken Plexiglas televisie-meubel

Plexiglas is gemakkelijk schoon te maken. Dit komt omdat kalk minder snel aan plexiglas hecht. Een andere goede tip is om het plexiglas minder statisch te maken met een Antistatische Kunststofreiniger. Dit zorgt ervoor dat stof minder snel aan het plaatmateriaal hecht, waardoor u de televisiekast minder vaak hoeft af te stoffen, ideaal!

Welke dikte heb ik nodig voor mijn TV meubel?

De dikte plexiglas die juist is voor een TV-kast is afhankelijk van een aantal factoren. Er is geen standaard dikte voor een TV-kast. Het hangt ten eerste af van de afmeting van het TV meubel: Hoe groter de platen moeten worden, hoe groter de kans op doorbuigen, en hoe dikker de plexiglas platen daarom moeten zijn. Bovendien kan de manier van bevestigen veel beïnvloeden. In ons artikel "Welke dikte heb ik nodig?" kunt u meer informatie vinden over de juiste dikte plexiglas bij verschillende afmetingen.

Heeft u vragen over het maken van een TV-kast van plexiglas? Wij denken graag met u mee. Plexiglas.nl is van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 - 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Artikelen 1 tot 15 van 20 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 20 in totaal

Van hoog naar laag sorteren