Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Dik plexiglas

Plexiglas, een zeer stevig en slagvast kunststof materiaal, is er in alle soorten en maten en dus ook in verschillende diktes. Bij ons kunt u plexiglas platen bestellen tot een maximale dikte van 100 mm. 

plexiglas helder

Plexiglas helder 25 mm

 346,00 per m2

Incl. BTW:  418,66 per m2

Plexiglas blokken helder

Plexiglas helder 30 mm

 481,00 per m2

Incl. BTW:  582,01 per m2

plexiglas blokken helder

Plexiglas helder 40 mm

 958,00 per m2

Incl. BTW:  1.159,18 per m2

plexiglas blokken helder

Plexiglas helder 50 mm

 1.181,00 per m2

Incl. BTW:  1.429,01 per m2

plexiglas blokken helder

Plexiglas helder 60 mm

 1.266,00 per m2

Incl. BTW:  1.531,86 per m2

plexiglas blokken helder

Plexiglas helder 80 mm

 1.893,00 per m2

Incl. BTW:  2.290,53 per m2

plexiglas blokken helder

Plexiglas helder 100 mm

 2.454,00 per m2

Incl. BTW:  2.969,34 per m2

Wat is dik plexiglas?

De vraag is wat u verstaat onder dik plexiglas, oftewel acrylglas of altuglas. Wij zien plexiglas vanaf 25 millimeter als dik plexiglas. Er zijn echter klanten die ‘dik plexiglas’ zoeken en hier eigenlijk een dikte van bijvoorbeeld 8 mm mee bedoelen. Waar u ook naar zoekt, de kans is groot dat u het bij ons kunt vinden. Wij verkopen plexiglas platen van 2 tot 100 mm dik.

Dikte plexiglas bepalen

De dikte van uw plaatmateriaal is afhankelijk van uw situatie. Het doel, de afmeting en de bevestiging van het materiaal zijn allemaal factoren die meespelen. Over het algemeen geldt: hoe harder de omgeving, hoe dikker het plexiglas. Zo zal een windscherm vanzelfsprekend stevig moeten zijn om windstoten te kunnen opvangen, en zal een wandplank met zware boeken dikker moeten zijn dan een decoratieve fotolijst. Twijfelt u over welke dikte passend is voor uw project? Neem dan contact met ons op. Onze experts voorzien u graag van passend advies.

Toepassen dik plexiglas

Bij ons kunt u terecht voor dik plexiglas van 25 mm, dik plexiglas van 30 mm, dik plexiglas van 40 mm, dik plexiglas van 50 mm, dik plexiglas van 60 mm, dik plexiglas van 80 mm en dik plexiglas van 100 mm. Dik plexiglas wordt ook wel een plexiglas blok genoemd. Dik plexiglas wordt voornamelijk gebruikt in meubels, balies, deuren, balustrades, awards, traptredes, winkel of museum displays, winkelinrichting, lichtstraten, standbouw of in de kunstsector. Afhankelijk van de kleur en de toepassing heeft het een luxe en eigentijdse uitstraling. Ook dik plexiglas is goed te bewerken. Boren, frezen, zagen, verlijmen, plexiglas verven, polijsten of plexiglas kitten vormen geen probleem. De acrylaat plaat wordt geleverd met beschermfolie aan twee zijden. Indien gewenst kunt u de bewerkingsmogelijkheden, zoals rond gezaagd plexiglas, aan ons overlaten. Vraag voor plexiglas maatwerk eerst even een offerte aan. Wij leveren plexiglas op maat!

Wilt u zelf aan de slag gaan met plexiglas? Dat kan, maar is niet eenvoudig. Indien u ervaring hebt en het juiste gereedschap, kunt u het beste onze FAQ’s eerst even doorlezen. Hier leest u onze tips over plexiglas zagen, plexiglas snijden of plexiglas polijsten.

Dik plexiglas als glasvervanger

Indien u plexiglas wilt gaan gebruiken als beglazing, raden we altijd aan om dezelfde dikte aan te houden als die van het glas dat vervangen wordt. Dat geldt voor beglazing van tuinhuisjes en voorzetramen, maar ook van fotolijsten. Door dezelfde plaatdikte aan te houden bent u verzekerd van een goede pasvorm. Voor een raam wordt over het algemeen een maximale dikte van 10 mm gebruikt.

Hoe dik plexiglas kiezen?

Wij hebben diverse tabellen voor u ontwikkeld om u snel van advies te voorzien. De tabellen zijn gemaakt voor plexiglas, polycarbonaat en HPL/Trespa®. Per materiaal zijn er twee tabellen: voor staande en voor liggende montage. Zoek de gewenste afmetingen in de tabel en u leest de geadviseerde dikte die u nodig heeft.

De aangegeven diktes in de tabellen zijn berekend op basis van lichte overspanningen (weinig windkracht) en op basis van ondersteuning rondom de plaat. Bij de aangegeven diktes gaan we er vanuit dat het plaatmateriaal is vastgezet (d.m.v. schroeven, klemmen, latten of lijm). Het materiaal zal altijd een beetje buigzaam blijven. Het is wel verstandig om in uw achterhoofd te houden dat kunststof platen een diktetolerantie van ca. 10% hebben. Dat betekent dat ze 10% dikker of minder dik kunnen uitvallen.

Wilt u er zeker van zijn dat uw materiaalkeuze passend is bij uw project? Of bent u juist op zoek naar dun plexiglas? Neem dan contact op met een van onze professionals. Wij denken graag met u mee!