Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik plexiglas snijden?

U kunt bij ons uw plexiglas plaat gratis op maat laten zagen. Dit kunt u ook zelf doen, maar indien u een dunne plaat (max. 2 mm) heeft, kunt u plexiglas ook snijden. Dit bespaart u een hoop tijd en het resultaat is net zo goed.

Wat heeft u nodig?

  • Allereerst heeft u een rechte lat, duimstok of liniaal nodig waar u het mes tijdens het snijden langs kunt bewegen. Gebruik geen metalen liniaal, want dit kan onnodig krassen veroorzaken.
  • Ook heeft u een goed hobbymes (stanleymes) of glassnijder nodig.
  • Een watervaste fineliner om de snijlijn af te tekenen. Let op: hoe dunner de aftekenlijn, hoe nauwkeuriger u kunt snijden.
  • Aangezien u het laatste stukje breekt bij plexiglas snijden, is het ook belangrijk dat u een veiligheidsbril draagt i.v.m. fijne splinters die kunnen wegspringen.
  • Na het snijden en breken zijn de randen een beetje ruw. Dit kunt u afwerken met fijn schuurpapier (korrel 200) en een schuurblokje.

Plexiglas snijden in 4 stappen

Stap 1

Laat het beschermfolie op uw plexiglas plaat zo lang mogelijk zitten tijdens de bewerking. Begin met het aftekenen van de snijlijn. Dit doet u aan beide zijden rechtstreeks op het beschermfolie. Leg de plexiglas plaat op een vlakke ondergrond en leg de liniaal langs de afgetekende snijlijn. Snijd nu minstens 5 keer langs de liniaal over de snijlijn. Vervolgens draait u de plaat om en herhaalt u dit aan de andere zijde, ook minstens 5 keer insnijden.

Stap 2

Zet de veiligheidsbril op en leg de plexiglas plaat langs een rechte rand – bijvoorbeeld van de tafel of werkbank. Laat de kortste zijde van de breeklijn uitsteken over deze rand. Probeer nu de plaat langs de snijlijn te breken door rustig kracht uit te oefenen over de gehele breedte. U kunt hiervoor een plankje gebruiken waarmee u op de plaat drukt. Als het goed is, breekt de plaat in één keer.

Stap 3

De breuklijn zal nu een beetje ruw aanvoelen, dus het is belangrijk om dit netjes af te werken met schuurpapier. Beweeg het schuurpapier (korrel 200) onder een hoek van 45 graden vanaf de plaat over de rand. Doe dit aan beide zijden. Voor een glasheldere rand kunt u ook gaan vlampolijsten. Lees ‘Hoe kan ik plexiglas polijsten?’ voor de details over vlampolijsten.

U kunt ook zelf uw plexiglas op maat zagen. Voor tips leest u “Hoe kan ik plexiglas zagen?“. De makkelijkste manier om uw plexiglas op maat te maken is door deze bij ons gratis op maat te bestellen. U vult gewoon de gewenste maten in, wij verzorgen het maatwerk en bezorgen dit aan huis. Wilt u meer informatie? Bel of chat dan met onze klantenservice – zij helpen u graag verder.

>