Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Glas of plexiglas

22/11/2020

08:41

Ondanks het woord ‘glas’ in de naam is plexiglas geen echt glas. Althans geen glas in de traditionele zin van het woord. Plexiglas is een transparante, thermoplastische kunststof die vaak wordt gebruikt ter vervanging van glas. In deze blog vertellen wij u meer over de voordelen van plexiglas t.o.v. gewoon glas.

Acrylglas of echt glas

Acrylglas, ook wel acrylaat, is het meest bekend onder het merk Plexiglas®. In de volksmond wordt dit materiaal dan ook plexiglas genoemd. Qua uiterlijk lijkt acrylglas of plexiglas sprekend op glas, het is alleen wat meer buigzaam. Acrylglas heeft bovendien erg mooie voordelen ten opzichte van gewoon glas. 

Voordelen plexiglas

1 – Plexiglas is sterker dan glas
Plexiglas is zo’n 25x sterker dan gewoon glas van gelijke dikte. Dat komt omdat plexiglas geen echt glas is, maar een kunststof. Dit maakt het materiaal flexibeler, wat ervoor zorgt dat het minder snel zal breken. Een super veilig Plexiglas platen van een lage dikte, bijvoorbeeld 2 mm, zijn zelfs licht buigbaar

2 – Plexiglas is minder zwaar dan glas
Plexiglas is ongeveer 50% lichter in gewicht t.o.v. gewoon glas. Dit is een groot vordeel bij de montage van verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan terrasoverkappingen of grote aquariums. Ook bij een verhuizing of verbouwing is het lichte gewicht van een plastic glasplaat een groot voordeel.

3 – Plexiglas is eenvoudiger te bewerken dan glas
Qua werkingen is er met plexiglas veel meer mogelijk dan met gewoon glas. Ook dit komt doordat plexiglas een kunststof is. Doordat het materiaal zo veel flexibeler is dan gewoon glas, is de kans dat het breekt en versplintert stukken minder groot. Bewerkingen zoals boren, zagen, frezen, plooien, verlijmen én graveren zijn ontzettend goed uit te voeren met plexiglas. Het is mogelijk om dit zelf uit te voeren. Lees voor meer informatie daarover onze pagina over plexiglas bewerken. Wij kunnen sommige bewerkingen van plexiglas echter ook voor u uitvoeren. Als u plexiglas op maat mét bewerkingen wilt bestellen kunt u een offerte aanvragen via ons offerteformulier of door contact op te nemen met de klantenservice van Plexiglas.nl.

4 – Plexiglas is duurzamer dan glas
Plexiglas heeft dezelfde isolatiewaarde als de gemiddelde glassoort. Over energieverlies hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Bovendien is plexiglas duurzaam, het materiaal gaat erg lang mee. Door de UV- en weerbestendigheid van de kunststof verkleurt het materiaal niet geel en verweert het niet. U bent dus het hele jaar door verzekerd van glashelder plexiglas.

5 – Plexiglas is helderder dan glas
Onze heldere plexiglas platen zijn nóg helderder dan gewoon glas. Dit zorgt voor een mooie lichtinval, en glashelder zicht door uw plexiglas platen. Dit is ook een groot voordeel voor kunstwerken of andere creaties die achter plexiglas worden verwerkt.

6 – Plexiglas is veiliger dan glas
Omdat plexiglas niet kapot kan spatten en splinteren, is het een stuk veiliger dan gewoon glas. In veel gevallen is plexiglas dus een veel betere oplossing. Zeker bij gebruik in de buurt van kinderen of dieren, of wanneer het bestemd is voor sportruimtes. Dit is prettig voor bijvoorbeeld plexiglas balkonbeglazing, plexiglas balustrades of plexiglas voorzetramen, maar ook voor accessoires in huis.

Plexiglas.nl is een webshop in plexiglas op maat. Bij ons koopt u plexiglas op maat in allerlei diktes, kleuren en soorten, desgewenst mét bewerkingen. Het materiaal wordt bij u thuis bezorgd, in zowel Nederland als België. Neem een kijkje bij onze categorie plexiglas om een beeld te krijgen van het aanbod!

>