Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plastic glasplaat

Plexiglas en polycarbonaat staan bekend als hét alternatief voor glas. Deze materialen zijn als plastic glasplaat vele malen sterker, lichter én goedkoper dan regulier glas.

  • Sterker & veiliger dan glas
  • Glasheldere look
  • Laat meer licht door
plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 2 mm

 48,00 per m2

Incl. BTW:  58,08 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas anti reflex / ontspiegeld 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW:  185,13 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 3 mm

 81,00 per m2

Incl. BTW:  98,01 per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 4 mm

 109,00 per m2

Incl. BTW:  131,89 per m2

plexiglas helder 25 mm

Plexiglas kraswerend 5 mm

 130,00 per m2

Incl. BTW:  157,30 per m2

Plexiglas piramide structuur helder 3 mm

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 3 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

plexiglas spiegelplaten

Plexiglas spiegel zilver 5 mm

 106,00 per m2

Incl. BTW:  128,26 per m2

-10%Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 20,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 27,83.Current price is: € 25,05. per m2

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Gebruik van plastic glasplaat

Een plastic glasplaat kan voor allerlei projecten gebruikt worden. Denk aan voorzetramen, afscheidingen, douchedeuren, tuinhuisjes, fotolijsten, noem maar op. Eigenlijk alles wat van glas is, zou u kunnen vervangen door een plastic glasplaat van plexiglas of polycarbonaat. Deze materialen lijken veel op elkaar, zo laten ze beiden evenveel licht door als glas. Nadeel is wel dat deze materialen gevoeliger zijn voor krassen. Het grote verschil is dat polycarbonaat nóg sterker is, maar ook krasgevoeliger dan plexiglas.

Plastic glasplaat van plexiglas

Plexiglas is een populaire vervanger voor glas. Een plastic glasplaat van plexiglas is 25x sterker dan glas. Dat zorgt ervoor dat het niet zomaar uiteen kan spatten. Scherven worden voorkomen en dat maakt het een stuk veiliger dan glas. Qua uitstraling lijkt plastic glas van plexiglas erg op glas.

Een kunststof glasplaat van plexiglas is ook lichter en makkelijker te bewerken. Het is zachter dan glas en splintert niet zomaar. U kunt het boren, verlijmen, graveren en buigen. U moet met plexiglas wel voorzichtiger te werk gaan dan met polycarbonaat. Het lage gewicht zorgt ervoor dat het ook heel makkelijk te monteren is. Indien gewenst, kunt u de bewerkingsmogelijkheden ook aan ons overlaten. Hiervoor dient u een offerte aan te vragen. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Een niet onbelangrijk voordeel van plexiglas als plastic glasplaat is dat het goedkoper is dan glas, maar ook goedkoper dan polycarbonaat. En dat terwijl het dezelfde uitstraling heeft als glas. Een ander verschil met polycarbonaat is dat plastic glasplaten van plexiglas niet hittebestendig zijn. Dat zorgt ervoor dat het niet kan worden gebruikt voor veiligheidstoepassingen.

Plastic glasplaat van polycarbonaat

Een plastic glasplaat van polycarbonaat – ook wel bekend onder de merknaam Lexan® –  is ook een goede optie ter vervanging van glas. Het is zelfs 250x sterker dan glas en daarmee dus ook sterker dan plexiglas. Polycarbonaat is een hoogwaardige kunststof die onder extreme weersomstandigheden – denk aan storm, hagel, sneeuw –  praktisch onbreekbaar is. Ook extreme schommelingen in temperatuur hebben weinig invloed op een plastic glasplaat van polycarbonaat. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt voor wandbeglazing en dakbeglazing in allerlei vormen. Denk hierbij aan overkappingen, bootramen of tuinkassen. Polycarbonaat glasplaten worden ook vaak ingezet als veiligheidsbeglazing vanwege de slagvastheid en hittebestendigheid.

Ook dit type plastic glasplaat is lichter dan glas. En ondanks dat het een heel sterk materiaal is, is het toch heel eenvoudig te bewerken. Het materiaal breekt of scheurt niet snel. Of u nu met een decoupeerzaag, zaagmachine of cirkelzaag aan de slag gaat. Maar ook bewerkingstechnieken als boren, frezen en schuren zijn geen enkel probleem met een plastic glasplaat van polycarbonaat.  Het nadeel van polycarbonaat is wel dat het nog iets krasgevoeliger is dan plexiglas. Daarom hebben wij ook kraswerend polycarbonaat in ons assortiment.

U kunt de plastic glasplaten bij ons gratis op maat laten zagen, maar we hebben ook standaard maten. Voor meer informatie over het materiaal of de bewerkingsmogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen.