Kleur

Meer tonen Minder tonen

Afwerking

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Tint

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kunststof plaatmateriaal

Bent u op zoek naar kunststof plaatmateriaal voor uw klusidee of bouwproject? Dan komt u heel wat soorten tegen. Graag leiden wij u door ons assortiment!

  • Gratis op maat gesneden
  • Bewerkingen uitbesteden mogelijk
  • Verschillende kleuren en diktes

Kunststof plaatmateriaal 

Kunststof plaatmateriaal omvat een breed scala aan soorten kunststof platen. In ons assortiment vindt u plexiglas platen, massieve polycarbonaat platen, polycarbonaat kanaalplaten, HPL platen, aluminium composiet platen en golfplaten van polycarbonaat, PVC of polyester. Keuze genoeg dus, elk met hun unieke eigenschappen in een gevarieerd aanbod van tinten, kleuren en structuren. Kunststof plaatmateriaal heeft, dankzij de vele voordelen, inmiddels zijn intrede gedaan in de bouw- en constructie wereld en zichzelf ruimschoots bewezen.

Kunststof plaatmateriaal voor buiten

Kunststof plaatmateriaal voor buiten is een uitstekend alternatief voor glas of hout. Daarbij staat kunststof fraai in combinatie met aluminium. De slagvastheid, UV- en weerbestendigheid en het onderhoudsvrije aspect zijn populaire voordelen waarom er vaak wordt gekozen voor kunststof. Carports, veranda’s, overkappingen, serres en tuinhuisjes zijn vaak deels van kunststof gemaakt. Ook binnen bedrijven en instellingen zie je veel kunststof plaatmateriaal, denk aan HPL plaat gevelbekleding, polycarbonaat veiligheidsglas of golfplaten in de veehouderij.

Kunststof plaatmateriaal binnen toepassen 

Ook binnenshuis wordt kunststof plaatmateriaal veel gebruikt. Zo is plexiglas geliefd voor tussendeuren, douchewanden, keukenwanden, naambordjes, spatschermen of fotolijsten. Aluminium composiet of HPL fungeert vaak weer ter verfraaiing van interieurs en zie je vaak als achterwandbekleding in de keuken of als kunststof gevelbekleding. Zeer sterk kunststof plaatmateriaal is polycarbonaat. In bedrijven waar hygiëne en veiligheid essentieel zijn zie je polycarbonaat bijvoorbeeld terug als veiligheidsglas of ter afscherming van machines. In de particuliere sector wordt dit type kunststof plaatmateriaal veel gebruikt voor daken van overkappingen.

Zowel plexiglas, polycarbonaat, HPL en aluminium composiet zijn perfect als kunststof badkamer plaat, vanwege de waterbestendigheid en het onderhoudsarme karakter.

Kunststof als vervanger van glas

Kunststof plaatmateriaal is zeer geliefd als vervanger van glas. De grootste voordelen zijn wel de lagere prijs en de zeer hoge slagvastheid. Tel daar de transparantie bij op en de keuze is snel gemaakt. U ziet praktisch geen verschil. Voetballen er kinderen in de tuin? Dan hoeft u niet bang te zijn voor scherven. U moet echt moeite doen voor een barst! Wilt u glas vervangen door kunststof, dan heeft u keuze uit plexiglas en polycarbonaat platen in helder of een transparante tint. Plexiglas is buigzamer en polycarbonaat juist meer slagvast.

Wilt u meer weten over het materiaal kunststof en hoe het ontstaan is? Lees dan eens onze blog ‘Wat is kunststof?‘.

Plaatmateriaal kopen 

Kunststof plaatmateriaal kent dus een zeer ruim aanbod en veel mogelijkheden qua toepassingen. Wij snijden uw kunststof plaatmateriaal gratis op maat en bezorgen deze aan huis. Heeft u wensen voor verdere bewerkingen, zoals boren, frezen of graveren? Ook dat is mogelijk. Als u ons een technische tekening stuurt, kunnen wij met onze CNC-freesmachine elke gewenste bewerking exact voor u uitvoeren.

Wilt u meer informatie over welke soort kunststof plaat op maat het beste past bij uw klusidee of project? Neem dan contact op met onze klantenservice – onze professionals geven u graag persoonlijk advies!