Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Losse kanaalplaten

Kanaalplaten zijn stevige, meerwandige platen die vaak worden gebruikt voor overkappingen, veranda’s of carports. Ze zijn slagvast en brandvertragend! Indien u een complete sets wilt kunt u ook kijken bij onze voordeelsets. U kunt de sets ook op maat laten maken. 

  • Helder en opaal met x-structuur
  • Polycarbonaat (kunststof)
  • Losse kanaalplaten – op maat te bestellen

Opbouw kanaalplaat

Onze polycarbonaat kanaalplaten bestaan uit verschillende lagen kunststof met tussenschotjes die de boven- en onderkant met elkaar verbinden. Ze hebben een X-structuur, wat betekent dat ze naast horizontale ook diagonale tussenschotjes hebben. Dit geeft de plaat extra sterkte en maakt de kanaalplaat bijzonder stabiel – ideaal als kunststof dakplaat dus.

Eigenschappen kanaalplaten

Met een flink portie UV-bestendigheid, slagvastheid en stabiliteit kunnen polycarbonaat kanaalplaten 16mm weer en wind doorstaan. Dankzij de cellulaire opbouw hebben de kunststof panelen voor buiten ook nog eens een thermisch isolerende werking. Als je polycarbonaat vergelijkt met glas, wat vaak wordt gedaan, is het nagenoeg onbreekbaar (wel 250 keer sterker) en bovendien erg licht in gewicht. Dat maakt de montage een stuk eenvoudiger. De polycarbonaat dakplaten zijn gekwalificeerd in brandklasse A, wat betekent dat ze moeilijk ontvlambaar zijn en brand zich niet makkelijk verspreidt. Kortom, ook nog eens veilig!

Losse kanaalplaten bestellen

De kanaalplaten zijn beschikbaar in lengtes tot 400 cm en breedtes tot 98 cm, in zowel helder als opaal. U kunt deze producten eventueel op maat laten zagen. U gaat daarvoor naar het product polycarbonaat kanaalplaat helder op maat of polycarbonaat kanaalplaat opaal op maat. U vult de gewenste maat in bij de calculator.

Helder of opaal

Onze polycarbonaat kanaalplaten zijn verkrijgbaar in helder en opaal. Een heldere kanaalplaat van 16 mm is transparant en heeft een lichtdoorlaat van 65%. Zo laat de kanaalplaat vrijwel alle zonlicht door. De transparantie biedt minder privacy en het kan enigszins warm worden onder deze kanaalplaten. Opalen kanaalplaten hebben een melkwitte laag, dat betekent dat u er niet doorheen kunt kijken. De lichtdoorlaat is 40% en dat biedt meer bescherming tegen de zon en zorgt voor een mooi, diffuus licht. Zowel heldere als opalen kanaalplaten zijn ook verkrijgbaar in complete sets.

Toepassing kanaalplaat

Polycarbonaat kanaalplaten zijn vooral populair als dakconstructie. Denk aan carports, overkappingen, veranda’s of luifels. ​​Heldere polycarbonaat panelen ziet u daarnaast ook veel terug in de bouw en agrarische sector. Denk hierbij aan gebruik voor kassen of ter vervanging van een glazen overkapping. Opalen kanaalplaten van polycarbonaat worden veel gebruikt voor industriële beglazing of lichtstraten. Maar ook als dakplaten voor uw schuur, terrasoverkappingen, fietsenstallingen of scheidingswanden worden steeds vaker van kanaalplaten gemaakt.

Kunststof dakplaten van polycarbonaat worden veelal bevestigd door middel van aluminium muurprofielen, zijprofielen, koppelprofielen en afsluitprofielen. Deze vindt u allemaal onder kanaalplaten toebehoren, evenals ander bevestigingsmateriaal. Het is ook mogelijk om een complete set te bestellen. U ontvangt dan naast de kanaalplaten ook al het benodigde montagemateriaal. Voor meer informatie over de montage leest u onze montagehandleiding of bekijkt u onderstaande video:

https://youtu.be/iJHr47xhspI

Wilt u meer informatie over de verschillende kanaalplaten of bent u op zoek naar persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij denken graag met u mee!