Product

Meer tonen Minder tonen

Materiaal

Meer tonen Minder tonen

Kleur

Meer tonen Minder tonen

Dikte

Meer tonen Minder tonen

Soort

Meer tonen Minder tonen

Afmeting

Meer tonen Minder tonen

Lengte

Meer tonen Minder tonen

Breedte

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Kunststof panelen buiten

Kunststof is een slagvast en duurzaam materiaal en dat maakt het ideaal voor buiten. Bij ons vindt u kunststof panelen voor buiten in allerlei kleuren, tinten en maten.

  • Slagvast & sterk
  • Duurzaam & weerbestendig
  • Op maat gemaakt
Op aanvraag-10%trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

plexiglas helder

Plexiglas kraswerend 4 mm

 109,00 per m2

Incl. BTW:  131,89 per m2

helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 4 mm

 43,00 per m2

Incl. BTW:  52,03 per m2

Waarom kunststof panelen voor buiten?

Bent u op zoek naar een kunststof paneel voor buiten? Denk aan een kunststof overkapping, dakplaten voor een schuur of een golfplaten afdakje voor openhaardhout. Dan is kunststof echt een uitkomst! Kunststof panelen zijn licht in gewicht. Dat maakt de montage een stuk gemakkelijker dan het monteren van bijvoorbeeld glas. Ook is kunststof onderhoudsvriendelijk – u kunt het dus makkelijk schoonmaken. En bovendien is kunststof veel veiliger dan glas. Als er rondvliegende takken op een dak van helder polycarbonaat vallen, hoeft u zich geen zorgen te maken over scherven. Het laatste pluspunt is de duurzaamheid. Kunststof panelen gaan óók buiten bijzonder lang mee!

Is kunststof waterbestendig?

Als u kunststof buiten wilt toepassen, is het van belang dat het ook waterbestendige panelen zijn. Goed nieuws! Want al onze platen zijn in principe waterbestendig. Kunt u dan alle platen voor alle toepassingen gebruiken? Helaas, zo simpel is het niet. Daarbij spelen nog allerlei zaken mee, zoals transparantie, gewicht en kleurvastheid. Daarover leest u hieronder meer.

Materiaalsoorten voor panelen buiten

Welke kunststof panelen zijn geschikt voor buiten? We zetten ze voor u op een rij:

  1. Plexiglas is een ideale glasvervanger. De plexiglas panelen zijn verkrijgbaar in een heldere variant en zijn 25x sterker dan glas van dezelfde dikte. Het materiaal is niet heel eenvoudig zelf te bewerken, tenzij u een ervaren klusser bent. Voor tips leest u onze veel gestelde vraag ‘Hoe kan ik plexiglas bewerken?’. U vindt bij ons ook plexiglas in de tinten opaal, wit, zwart, mat, UV-doorlatend, anti-reflex, piramide en kraswerend. Alleen onze plexiglas spiegelplaten zijn niet geschikt voor buiten. Wist u trouwens dat we ook gerecyclede plexiglas platen verkopen in helder, wit en zwart? U ziet plexiglas buiten veel terug als dakplaat, balkonbeglazing, tuinkas, voorzetraam of windscherm.
  2. Ook polycarbonaat wordt veel gebruikt ter vervanging van glas. Polycarbonaat platen zijn zelfs 250x sterker dan glas van dezelfde dikte. Dat maakt het materiaal ook zeer veilig. Polycarbonaat is verkrijgbaar als massieve polycarbonaat plaat of als kanaalplaat. Kanaalplaten zijn meerwandige platen en zijn bijzonder stabiel waardoor ze vaak als kunststof dakplaten toegepast worden. Massieve platen kunnen overigens ook als dakplaat gebruikt worden. Ook tuinkassen, afdakjes, lichtstraten of balkonbeglazing worden vaak van polycarbonaat gemaakt.
  3. Aluminium composiet platen zijn sandwichplaten bestaande uit een kern van polyethyleen en 2 toplagen van aluminium. De combinatie van materialen maakt deze platen zeer stevig, duurzaam en licht van gewicht. U vindt bij ons aluminium composiet van ons huismerk, maar ook van Alucobond®. De Alucobond® platen zijn het meest geschikt voor buiten in verband met verkleuring. Van het huismerk zijn alleen de witte platen geschikt voor buitengebruik. Deze sandwichplaten ziet u vooral terug in gevelbekleding of kunststof boeidelen.
  4. Onze platen van HPL/ Trespa® zijn ook sandwichplaten. Ze bestaan uit een kern van geperste houtvezels en een harde kunststof toplaag. HPL is zeer stevig, duurzaam en weerbestendig. Goede eigenschappen voor buiten dus. Bovendien zijn de platen makkelijk schoon te maken en krasvast. U ziet HPL ook terug in gevelbekleding en boeidelen, maar ook reclameborden of speeltoestellen worden vaak van HPL gemaakt.
  5. We hebben golfplaten van polycarbonaat, polyester golfplaten en PVC golfplaten in ons assortiment. Alle drie zijn ze geschikt voor buiten en worden ze gekenmerkt door hun golvende structuur. Golfplaten zijn enigszins transparant en laten dus licht door. Bovendien hebben ze een hoge slagvastheid en isolatiewaarde. Golfplaten worden vooral als dakplaten geplaatst, op bijvoorbeeld een overkapping, een afdak of een schuurtje.

Het is natuurlijk van belang dat u het juiste materiaal kiest voor uw toepassing, zodat u zo optimaal mogelijk kunt genieten van het eindresultaat. Heeft u nog vragen of kunt u wel wat advies gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Kunststof panelen voor buiten die niet verkleuren

Als u kunststof panelen buiten gaat gebruiken, komen ze grootschalig in contact met zonlicht en dus UV-straling. Dit kan er voor zorgen dat een materiaal op den duur gaat verkleuren. Alle kunststof platen voor buiten die we hierboven genoemd hebben beschikken over een UV-bescherming waardoor ze niet of nauwelijks verkleuren. Wist u trouwens dat u bij onze Trespa® platen zelfs 10 jaar garantie heeft op verkleuring?

Kunststof als gevelpaneel

Zoals gezegd zijn aluminium composiet en HPL zeer geschikt als kunststof gevelbekleding.  Uw gevel zorgt voor bescherming en isolatie, maar is ook uw visitekaartje. Het is dus belangrijk dat u een duurzaam, isolerend materiaal kiest. Aangezien HPL en Alucobond® in allerlei kleuren en structuren beschikbaar zijn, kunt u helemaal los gaan met uw creativiteit!

Gevelpanelen buiten verlijmen of schroeven

Uw gevelpanelen moeten natuurlijk ook worden gemonteerd. Dit kan bijvoorbeeld met HPL schroeven of plaatschroeven. Vastschroeven is de meest eenvoudige manier, maar een nadeel is dat u de schroeven blijft zien.

Een waardig alternatief is ons Pro Part® Panelbonding lijmsysteem. Dit complete lijmsysteem bestaat uit diverse producten die samen een stappenplan vormen voor een perfecte verlijming van uw platen. Enorm stevig, duurzaam én onzichtbaar!

Bewerken van kunststof panelen voor buiten

Als u een materiaal heeft gekozen, is het tijd voor actie! U kunt in principe alle platen zelf bewerken met het juiste gereedschap. Maar wij kunnen dat ook voor u doen! U geeft eenvoudigweg de juiste maten aan ons door en wij verzorgen het maatwerk tot aan de voordeur. Heeft u een afwijkende vorm, wilt u gaten laten voorboren of zijn er uitsparingen nodig in de plaat? Ook dat is geen probleem! Met onze CNC-machine kunnen we alle vormen tot op de millimeter nauwkeurig voor u uitvoeren. Belangrijk is wel dat u een duidelijke maatwerktekening aanlevert, waar uw wensen in naar voren komen. Dan gaat onze CNC-expert er mee aan de slag en hoeft u de platen alleen nog maar te bevestigen. Meer weten over maatwerk? Lees dan onze blog over kunststof frezen.

Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00u t/m 17.00 bereikbaar via de mail of telefoon.