Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Waarmee kan ik de kanaalplaten op maat zagen?

Mocht u de voorkeur hebben om uw polycarbonaat kanaalplaten zelf te zagen, bijvoorbeeld omdat u sommige maten nog niet exact weet, is dit ook mogelijk. Wij leggen u graag uit hoe u dit stap voor stap kunt aanpakken.

Zelf kanaalplaten op maat zagen

U kunt de kanaalplaten eenvoudig op maat zagen met een hand-, decoupeer- of cirkelzaag. De kunststof polycarbonaat leent zich hier uitstekend voor dankzij de hoge slagvastheid en hittebestendigheid. Een zaagblad met een fijne vertanding is het best, om beschadigingen te voorkomen. Bij grotere afmetingen is een cirkelzaag handiger. Voor het toerental raden wij een maximum van 4.000 toeren per minuut aan. Denk eraan om na het zagen de kanalen schoon te blazen om de achtergebleven restjes te verwijderen. Dit kan eenvoudig met een stofzuiger of met perslucht. Tot slot is het verstandig om uw mond en ogen te beschermen tegen kleine deeltjes die vrijkomen, en daarom een veiligheidsbril en mondmasker te gebruiken.

Leg de kanaalplaat op een stevige, vlakke ondergrond om buigen te voorkomen. De zaaglijn kunt u aftekenen op schilderstape langs een lat. U heeft het volgende nodig om succesvol uw kanaalplaten op maat te zagen:

  • Hand-, decoupeer- of cirkelzaag
  • Potlood of stift
  • Vlak werkblad
  • Lijmtangen
  • Veiligheidsbril
  • Mondmasker
  • Schilderstape

Naast zagen kunt u de kanaalplaat ook boren, buigen en snijden. Bedenk wel dat een polycarbonaat kanaalplaat van 16 mm behoorlijk dik is.

Maatwerk door Plexiglas.nl

Als u het toch prettiger vindt om het zaagwerk uit te besteden kunnen wij dit ook voor u uitvoeren. U gaat dan simpelweg naar een kanaalplaat op maat-product en vult de calculator in. Kijk voor opaal bij kanaalplaat opaal op maat, en voor helder bij kanaalplaat helder op maat.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van onze tips? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij staan u graag te woord voor persoonlijk advies.

>