Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Rookglas

Rookglas is dé trend van nu. Bestel bij ons rookglas gemaakt van polycarbonaat. 100% op maat te bestellen. Populair voor deuren, badkamers, keukens en bootramen. Vraag een offerte aan voor bewerkingen.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Rookglas van polycarbonaat

Polycarbonaat is een kunststof met als belangrijkste kenmerk dat het 250x sterker is dan glas. Dit wil zeggen dat het erg goed tegen een stootje kan en weerbestendig is. Tegelijkertijd is het qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden van ‘gewoon’ glas. Bovendien is dit materiaal goed bewerkbaar. U kunt het vrij eenvoudig zagen of er gaten in boren. Ook is polycarbonaat rookglas enigszins buigbaar. De rookglas platen zijn UV-bestendig. Als het buiten wordt gebruikt is dit een mooi voordeel, omdat ze dan niet zullen vergelen.

Een klein nadeel is dat polycarbonaat wat sneller krast. Mocht dit op den duur een probleem worden, kunt u gebruik maken van onze polijstpasta om de rookglas plaat weer zo gaaf mogelijk te maken!

Rookglas brons of smoke grijs

Polycarbonaat komt in allerlei soorten en maten, waaronder de rookglas varianten. In ons assortiment vindt u brons rookglas (ook wel bruin) of smoke grijs rookglas. Beide hebben het charmante rokerige effect waardoor de doorkijk van het glas minder wordt.

Of u kiest voor rookglas in brons/bruin of smoke grijs is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw voorkeur!

Welke dikte rookglas?

De volgende diktes zijn beschikbaar in onze rookglas platen:

  • Smoke grijs: 3 t/m 8 mm
  • Smoke brons: 3 t/m 6 mm

De dikte voor uw rookglas is een belangrijke keuze. Indien u een te dunne plaat kiest, kan het geheel gaan doorbuigen. Dit is meestal afhankelijk van de montage maar ook van de afmetingen. Een groot rookglas raam zal dikker moeten zijn dan een klein kastdeurtje van rookglas. Wanneer het rookglas echter ergens tegenaan wordt geplaatst – bijvoorbeeld als het gaat dienen als kunststof wandbekleding – is de dikte weer minder van belang. Op onze pagina ‘welke dikte heb ik nodig?’ kunt u zien welke dikte wij ongeveer aanraden voor uw afmeting. Mocht u twijfelen, kunt u altijd even contact opnemen. Dan kunnen wij u adviseren.

Tussendeur met raampjes smoke en helder

Binnendeur rookglas

Rookglas wordt gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, maar een van de ideeën die wij de laatste jaren veel zien, is een binnendeur van rookglas. Niet gek overigens, want het effect van een rookglas deur is ongekend mooi. Denk bijvoorbeeld aan rookglas in een tussendeur. Wanneer u hier helder glas of polycarbonaat gebruikt kan dit een wat rommelig effect geven, omdat u vanuit de ene ruimte doorkijkt naar de andere ruimte. Een rookglas deur creëert meer privacy en rust, maar bovenal een super charmante uitstraling. U kunt het rookglas gebruiken voor raampjes in een bestaande deur, maar ook de volledige deur van polycarbonaat maken.

Het voordeel van polycarbonaat rookglas voor een binnendeur is dat het door de hoge sterkte veiliger is dan glas, zeker wanneer er kinderen of huisdieren rondlopen. Bovendien maakt het lichte gewicht van polycarbonaat het monteren makkelijker, en kunt het eenvoudig zelf op maat zagen.

Andere populaire toepassingen

Behalve rookglas binnendeuren zien we natuurlijk talloze andere projecten waar mensen rookglas voor gebruiken. Een aantal voorbeelden zijn:

Polycarbonaat rookglas kopen

Overweegt u rookglas te bestellen? Zoals gezegd verkopen wij rookglas van polycarbonaat. Bij Plexiglas.nl bestelt u uw kunststoffen volledig op maat. U kunt bij het benodigde product zelf de maten invullen, waarna de bijbehorende prijs verschijnt. Desgewenst kunt u de keuze-opties scherpe randen verwijderen en hoeken afronden selecteren. Hierna kunt u de plaat of platen in uw winkelwagen plaatsen en bestellen. De levertijd staat aangegeven op het moment van bestellen. Eventueel kunt u ook afhalen bij ons in Lienden (bij Tiel).

Het is mogelijk om door ons bewerkingen te laten uitvoeren. We kunnen uitsparingen, gaten en vormen voor u frezen. Dit doen we met een CNC-freesmachine. Als u dit wilt, kunt u een offerte-aanvraag te doen. Daarna kunnen wij een passende prijsopgave sturen.

Rookglas schoonmaken

Hebben uw rookglas platen een schoonmaakbeurt nodig? Wij hebben diverse schoonmaakmiddelen waarmee u uw platen kunt reinigen, zoals de Pro Cleaner of de kunststofreiniger. Let wel goed op dat u altijd een zachte doek gebruikt die 100% schoon is. Het is van belang om vervolgens zachtjes te werk te gaan om krassen te voorkomen.

Nog vragen over het aanschaffen van rookglas platen? Neem gerust even contact op!