Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas tussendeur

Glazen tussendeuren geven een moderne en ruimtelijke uitstraling aan uw interieur. Een nadeel van traditioneel glas is dat het erg zwaar is, en helaas niet volledig onbreekbaar. Met plexiglas hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Plexiglas is namelijk licht van gewicht en kan goed tegen een stootje.

Tussendeur

Benodigde dikte plexiglas deur

Welke dikte plexiglas u nodig heeft voor uw tussendeur is afhankelijk van de afmeting die u wenst, en de manier waarop u het plexiglas wilt gaan bevestigen. Voor een standaard deur van 200×93 cm is een dikte van 10 mm vaak al voldoende. U hoeft er dan enkel nog scharniertjes op te zetten om hem te kunnen monteren. Onze blog met dikte-tabellen biedt meer informatie over de benodigde dikte kunststof bij verschillende afmetingen.

Wilt u een dunnere plaat gebruiken, dan is het eventueel mogelijk om de tussendeur in een frame te verwerken. Zo’n frame maakt het plexiglas minder flexibel. Wij verkopen aluminium frames voor plexiglas van 4 millimeter dikte. Neem even contact op mocht u hierin geïnteresseerd zijn. Met een frame is de benodigde dikte dus wat lager. 

Voordelen van een plexiglas tussendeur

Een glazen tussendeur is modern en zie je tegenwoordig steeds vaker. Plexiglas is uitstekend materiaal voor het maken van zo’n tussendeur. Plexiglas is namelijk veel lichter van gewicht dan gewoon glas, wat de montage voor zo’n deur een stuk eenvoudiger maakt. Ondanks dat plexiglas platen lichter zijn, is plexiglas ook 25 keer sterker dan glas. Bovendien is deze kunststof erg veilig. Een tussendeur van plexiglas kan goed tegen een stootje. Plexiglas zal nooit splinteren of kapot spatten, over glasscherven hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Erg fijn als er kinderen of huisdieren rondlopen, of als de deur per ongeluk in één keer dichtvalt door de wind!

Plexiglas is voorzien van een UV-beschermlaag. Deze laag maakt het plexiglas bestand tegen vergeling. Ook wanneer zonnestralen uw huis binnenkomen kunnen materialen verkleuren, maar dit is bij plexiglas dus niet het geval. Uw deur zal te allen tijde glashelder blijven. Sterker nog, plexiglas is nóg wat helderder dan gewoon glas.

Plexiglas tussendeur – bewerkingen

Plexiglas is enorm goed bewerkbaar materiaal, ook voor mensen die graag zelf wat klussen. U kunt gemakkelijk de benodigde gaten in het plexiglas boren om de deur te bevestigen. Dit komt omdat plexiglas een materiaal is dat niet snel splintert. Gebruik hiervoor wel een kwalitatieve boor, zodat de afwerking mooi wordt. Daarnaast kunt u door middel van zagen of frezen een ronde of rechthoekige uitsparing maken voor een handvat.

Plexiglas kopen voor uw tussendeur? Wij zagen uw plexiglas platen gratis op maat. De hierboven genoemde bewerkingen zijn ook te bewerkstelligen door Plexiglas.nl. Wij kunnen u daarvoor een prijsopgave sturen als u ons offerteformulier invult of even contact opneemt.

douchedeur plexiglas deur mat

Verschillende tinten plexiglas

Plexiglas is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Er zijn dus meerdere opties mogelijk voor een tussendeur van plexiglas. Past een glazen deur goed bij uw interieur? Kies dan voor ons heldere plexiglas. Dit transparante materiaal heeft qua zicht geen verschil met gewoon glas, en is dus een perfecte manier om meer ruimte in uw woning te creëren. Als u toch liever het effect van een traditionele deur wilt creëren, kunt u beter kiezen voor zwart of wit plexiglas. Deze kleuren plexiglas hebben weinig tot geen lichtdoorlaat, en geven daarom echt de uitstraling van een “dichte” deur. Daarnaast hebben wij ook nog opaal plexiglas en mat plexiglas in ons assortiment. Hier kunt u mooie effecten met LED-licht mee creëren.

Heeft u een vraag? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment. 

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

-10%plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 102,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 137,94.Current price is: € 124,15. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

-10%plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 107,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 143,99.Current price is: € 129,59. per m2

plexiglas wit 8 mm

PLEXIGLAS® wit 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas zwart 8 mm

PLEXIGLAS® zwart 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

>