Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik plexiglas bewerken?

De plexiglas platen zijn goed te bewerken. Hierbij kunt u denken aan bewerkingen zoals zagen, frezen, boren, snijden, polijsten, lassen, warm buigen en verlijmen. Leer hier alles over het laten bewerken of het zelf bewerken van plexiglas.

Wij leveren plexiglas platen op maat. Dat houdt in dat u bij ons de door u gewenste afmeting en vorm kunt bestellen. Acrylaat bewerken doen we met onze CNC-gestuurde freesmachine. Hierdoor kunnen wij ook andere courante verwerkingen voor u uitvoeren. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen. U kunt gemakkelijk een tekening als foto of scan toevoegen waarin u de maten aangeeft en wat u precies gedaan wilt hebben. Geef ook aan welke soort plexiglas en dikte u wenst. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee.

Wilt u zelf uw plexiglas bewerken? Ook dit is mogelijk. Wel is het van belang om er rekening mee te houden dat niet iedereen hierin slaagt. Het is een prima te bewerken product, maar enige vaardigheid is wel vereist. Het is van belang dat u hoogwaardig gereedschap gebruikt en met beleid te werk gaat. Plexiglas kan scheuren of breken wanneer er verkeerd wordt gehandeld. Hiervoor kunnen wij niet verantwoordelijk worden gehouden.

Gaten boren in plexiglas

Wilt u achteraf gaten in uw plexiglas plaat hebben? Zorg dan voor een vlakke ondergrond zodat de plaat stevig kan liggen, bijvoorbeeld een houten plaat. Indien u gaten wilt boren langs de rand van de plaat, is ons advies dat de afstand tussen de rand van de plaat en het begin van het boorgat minimaal 1,5 cm is. Dichterbij de rand is mogelijk maar dan is de kans op een breuk groter.

Wilt u de boorgaten aftekenen, doe dit dan niet direct op het plexiglas zelf, maar plak eerst schilderstape. Ook is het verstandig om ook aan de onderkant van het plexiglas schilderstape te plakken.

Boren kunt u met een gewone ijzerboor doen. Door de scherpe snijhoek kan het gebeuren dat er “hapjes” in de plaat ontstaan, waardoor de plaat kan uitscheuren. Heeft u hapjes gekregen? Schuur dit dan indien mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het gat 1 mm groter moet zijn dan de schroef of bout die er doorheen moet.

Raadpleeg de pagina kan ik gaten boren in het plexiglas? voor uitgebreide instructies.

Plexiglas zagen

Verkeerd gemeten en blijft de plexiglas plaat toch te groot te zijn? U kunt heel gemakkelijk zelf de plexiglas plaat op maat maken door de plaat te zagen met een cirkelzaag of ijzerzaag. U laat dan de beschermfolie op de plexiglas plaat zitten en plakt schilderstape op de bovenkant en op de onderkant, zodat u hierop kunt aftekenen. Zorg voor een vlakke ondergrond zodat de plaat ter hoogte van het zaagblad vlak op de zaagtafel ligt. Het is belangrijk dat de plaat niet buigt wanneer u gaat zagen. Dit kan ervoor zorgen dat de plaat afwijkt ter hoogte van de zaaglijn. Let er vooral goed op dat u dunnere platen niet te snel doorzaagt. Dit om scheuren en breuken te voorkomen.

Raadpleeg de pagina hoe kan ik plexiglas zagen? voor uitgebreide instructies.

Andere veelgestelde vragen over plexiglas

Lees ook onze blogs over:

>