Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Plexiglas platen

Hét alternatief voor glas. 25 keer zo sterk, lichtgewicht én goedkoper. Wij zagen uw plexiglas platen GRATIS op maat. Vraag een offerte aan voor het frezen van vormen, uitsparingen, gaten boren of graveren. 

  • Plexiglas platen op maat gezaagd, evt. met bewerkingen
  • Diverse soorten en kleuren, dikte van 2 t/m 100 mm
  • UV-bestendig en slagvast

Wij kunnen gekleurd plexiglas op aanvraag bestellen (bv rood, geel of blauw). Neem hiervoor contact op met de klantenservice. 

Massieve polycarbonaat platen helder

Plexiglas platen kopen als vervanging voor glas

Plexiglas platen (XT of GS) zijn razend populair. Deze gewilde kunststof platen dienen vaak als vervanger voor glas. Een plastic glasplaat heeft een aantal voordelen. Ten eerste zijn deze platen sterker dan glas, wel 25x. Sommige bronnen beweren zelfs dat het 30x sterker is. Door zijn sterke karakter kan plastic glas (PMMA plaat) niet zomaar uiteenspatten. Scherven worden hierdoor dus voorkomen. Je hoeft geen krachtpatser te zijn om aan de slag te kunnen met plexiglas platen. Een bijkomend voordeel is dat plexiglas goedkoper is dan glas. De uitstraling van plexiglas is daarentegen precies dezelfde als van glas. Deze kunststof heeft een glasheldere look, met gemiddeld zo’n 92% lichtdoorlaat. Een plexiglas plaat kopen is dus een goed idee voor eenieder die wil genieten van de eigenschappen van glas, maar met de voordelen van kunststof.

Plexiglasplaat bewerken

Daarnaast zijn de plastic panelen gemakkelijker te bewerken dan glas. Omdat het materiaal wat zachter is dan glas, splintert het niet zomaar. Voorbeelden van bewerkingen zijn boren, verlijmen, plexiglas snijden, schilderen en warm buigen. Doordat plexiglas platen een laag gewicht hebben wordt montage vereenvoudigd.

U kunt uw plexiglas plaat ook blind monteren door middels van onze lijmproducten. Zo kunt u de plaat ophangen zonder te boren.

U kunt overigens ook plexiglas op maat bestellen bij ons – zo hoeft u de platen alleen nog zelf te monteren.

Plexiglas plaat benamingen

Plexiglas platen zijn ook bekend onder de naam acrylaat platen of altuglas. Plexiglas is een merknaam van de polymethylmethacrylaat. In de volksmond is plexiglas echter veel bekender. Bij velen zal ook de naam Perspex niet onbekend zijn. Dit is exact hetzelfde materiaal, maar onder een andere, minder bekende merknaam van Acrylglas.

Toepassingen plexiglas platen op maat

Zowel helder en opaal plexiglas als gekleurd plexiglas of dik als dun plexiglas kan voor allerlei projecten gebruikt worden. Daarom zijn wij voortdurend bezig om ons assortiment aan te vullen. Binnenkort verschijnen er nieuwe kleuren plexiglas in onze webshop, waaronder rood plexiglas. U kunt plexiglas platen o.a. gebruiken voor voorzetramen, zoals een stalraam voorzetraam, kunststof afdakjes, plexiglas keukens, afscheidingen, platdakramen, douchedeuren, lichtstraten of douche spatschermen en andere interieurtoepassingen. Maar ook voor tuinhuisjes en fotolijsten. De laatste jaren kennen we het materiaal vooral van de plexiglas schermen in onze strijd tegen corona. Bekijk eens onze inspiratiepagina voor alle mogelijkheden. Bij Plexiglas.nl kunt u gratis uw plexiglas in de juiste afmetingen laten zagen. Daarnaast hebben wij standaard maten.

Plexiglas platen onderhouden

U onderhoudt uw heldere of gekleurde plexiglas met onze antistatische kunststofreiniger. Krasjes zijn te verwijderen met onze plexiglas polijstpasta. Zo blijft uw plexiglas plaat zo goed als nieuw!

Scherpe randen verwijderen door Rianne, medewerkster productie

Diverse soorten

We hebben een ruim assortiment aan plexiglas tinten, kleuren en structuren. Momenteel bestaat ons aanbod aan plexiglas platen uit Helder Plexiglas, Opaal Plexiglas, Wit Plexiglas, Zwart Plexiglas, Gesatineerd (mat) plexiglas, Piramidestructuur plexiglas, Kraswerend plexiglas, UV-doorlatend plexiglas, Anti-reflex plexiglas en Spiegelend plexiglas. Dit assortiment wordt constant uitgebreid, zodat we onze klanten van de nieuwste trends kunnen voorzien. We zagen de verschillende soorten gratis voor u op maat. De platen zijn, afhankelijk van de soort en kleurtint, verkrijgbaar in diktes van 2mm tot 100 mm. Plexiglas van 25 tot 100 millimeter wordt ook wel een plexiglas blok of dik plexiglas genoemd. Ook kunt u bij ons terecht voor goedkoop plexiglas op maat – net zo sterk, bevat alleen een blauwe gloed.

Ook extra bewerkingen zoals het afronden van hoeken, ronde vormen zagen of het boren van gaten zijn mogelijk. Vraag een offerte aan voor het bewerken van uw plexiglas platen op maat. Ook voor grote aantallen kunt u een offerte aanvragen. Afhankelijk van een aantal factoren bestaat de kans dat wij u staffelkorting kunnen bieden.

Plexiglas plaat XT en GS

Bij Plexiglas.nl vindt u zowel geëxtrudeerd plexiglas (XT plexiglas) als gegoten plexiglas (GS plexiglas). Een geëxtrudeerde plaat is wat goedkoper, maar er zit ook een minimaal kwaliteitsverschil in. Ook professionals gebruiken erg veel geëxtrudeerde plexiglas platen. Onze dunnere platen zijn geëxtrudeerd. Sommige dikkere platen zijn gegoten. In de blog ‘Verschillende soorten en prijzen van Plexiglas’ leest u hier meer over.

Online aankopen doen

Bij Plexiglas.nl bestelt u precies wat u nodig heeft zonder reststukken. Kies de kleur, afmeting en het aantal platen. Dan zorgen wij ervoor dat uw plexiglas platen geheel op maat bij u worden thuisbezorgd. Twijfelt u of plexiglas wel het juiste materiaal is voor uw project of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 085- 9020800 of mail naar klantenservice@plexiglas.nl. Wij denken graag mee en helpen u met het vinden van een geschikte oplossing!