Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Airco deurafdichting

Heeft u een mobiele airco en wilt u de afvoerslang bij voorkeur uit een deur hangen? Dan zal er zonder deurafdichting veel koude lucht verloren gaan. Plaats daarom een plexiglas deur afdichting airco.

Deurafdichting mobiele airco

Een mobiele airco deurafdichting van plexiglas is echt een aanwinst voor uw huishouden. Een mobiele airco heeft namelijk een afvoerslang die de warme lucht afvoert naar buiten. Deze slang moet dus zijn weg naar buiten vinden en wordt veelal in een raam of deur geplaatst. Sommige mobiele airco-aanbieders leveren standaard een raam- of deurafdichting bij het product. Maar dit is altijd een standaard formaat en past dus vaker niet dan wel.

Geen paniek, want bij Plexiglas.nl kunt u terecht voor een op maat gemaakte airco deurafdichting van plexiglas. Glashelder en licht in gewicht – zeer praktisch dus! De deur airco afdichting is kant-en-klaar en hoeft alleen nog maar gemonteerd te worden.

Plaatsen van airco afdichting deur naar buiten

De airco slang deur afdichting wordt geplaatst op de deurpost. Bij uw bestelling kiest u voor draainokken of montageclips en deze monteert u op de deurpost. Vervolgens kunt u de plexiglas plaat tegen de deurpost plaatsen en de clips erover schuiven. Met hetzelfde gemak en dezelfde handeling haalt u de plaat ook weer weg!

Bestellen van airco deurafdichting bij Plexiglas.nl

U kunt bij ons een kant-en-klaar product op maat bestellen. U vindt bij ons niet het product airco deurafdichting maar wel raamafdichting airco. U kunt de maten hier zelf invoeren, dus indien u een deurformaat nodig heeft, is dat geen enkel probleem! Houd wel rekening met het aantal draainokken of montageclips. Dit zullen er uiteraard meer moeten zijn dan bij een raam, omdat u simpelweg een grotere plaat nodig heeft.

Maten bepalen afdichting airco deur

Het is belangrijk dat u de maten goed opmeet. De deurafdichting voor airco wordt geplaatst op de deurpost, dus de eerste stap is het opmeten van de binnenmaat van uw deurpost. Tel daar minstens 10 mm bij op. Zo heeft u genoeg ruimte om de raamafdichting airco deur te plaatsen.

Even een voorbeeld: de binnenmaat van uw deurpost is 530 x 2100 mm. Dan bestelt u een mobiele airco deurafdichting van minstens 540 x 2110 mm.

Ook is de diameter van de buitenmaat van de afvoerslang belangrijk. Dit moet goed passen om niet onnodig koude lucht te laten ontsnappen. Meestal staat deze maat op de gebruiksaanwijzing van het product of kunt u het wel vinden als u het product typenummer online opzoekt. Maar als dit niet het geval is, kunt u de diameter zelf met een schuifmaat opmeten. Voor het gat van de airco deurafdichting rekent u hier nog 0,5 cm bij.

Heeft u advies nodig bij het opmeten van de airco deurafdichting? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies!

Deurafdichting mobiele airco zelf maken?

Steekt u graag zelf de handen uit de mouwen? Dan kunt u de airco deur afdichten met een door u bewerkte plaat. Uiteraard is ook dan een goede voorbereiding het halve werk en dient u zeer nauwkeurig te meten. U kunt het plexiglas zelf op maat zagen of al op maat bij ons bestellen. Vervolgens kunt u het gat voor de afvoerslang eruit frezen.

Let wel op, want plexiglas is geen makkelijk materiaal om te bewerken. U dient ervaren te zijn en het juiste gereedschap in huis te hebben. Helder polycarbonaat is een veiligere optie indien u niet zo veel ervaring heeft. Dit materiaal laat zich veel eenvoudiger bewerken dan plexiglas.

Tips nodig voor het bewerken van plexiglas? Lees dan onze veelgestelde vragen over plexiglas of neem contact op met onze klantenservice!

Deur afdichten mobiele airco met plexiglas

Wij raden aan om plexiglas te gebruiken voor een afdichting deur airco. Waarom? Onze heldere plexiglas platen zijn glashelder. U heeft dus prima zicht naar buiten! Ook is plexiglas zeer licht. Ideaal dus als het regelmatig gemonteerd en gedemonteerd moet worden.

Wellicht vraagt u zich af of u in plaats van plexiglas ook polycarbonaat kunt gebruiken. In principe kan polycarbonaat ook gebruikt worden, maar polycarbonaat platen zijn zeer krasgevoeliger en dat is niet erg praktisch als u de plaat vaak moet verplaatsen. Onze voorkeur gaat dus uit naar plexiglas.

Airco deurafdichting schoonhouden

Aangezien de deurafdichting mobiele airco vaak verplaatst gaat worden, zullen er na verloop van tijd vingerafdrukken zichtbaar worden. Die maakt u heel gemakkelijk schoon met onze antistatische reiniger – zo zal vuil zich ook in de toekomst niet 1 2 3 kunnen hechten aan de plexiglas deurafdichting.

Is er een krasje ontstaan door het monteren of demonteren van de airco deurafdichting? Bestel dan onze kunststof polijstset. Zo ziet uw airco deurafdichting er weer splinternieuw uit!

Voor tips over schoonmaken of polijsten, kunt u het beste onze veelgestelde vragen over plexiglas even doornemen.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 3 mm | 122×244 cm

 95,00

Incl. BTW:  114,95

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 4 mm | 122×244 cm

 124,00

Incl. BTW:  150,04

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 5 mm | 122×244 cm

 157,00

Incl. BTW:  189,97

Plexiglas helder 3 mm by Röhm op maat

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Plexiglas helder 4 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 60,00 per m2

Incl. BTW:  72,60 per m2

Plexiglas raamafdichting met gat mobiele airco

Airco raamafdichting plexiglas

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

>