Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Raamafdichting airco kiepraam

Heeft u een mobiele airco en hangt de afvoerslang bij u door een kiepraam? Ook dan is er een passende afdichting. Wij vertellen u hier hoe het werkt!

Airco raamafdichting kiepraam van plexiglas

Het klinkt misschien onmogelijk, maar niets is minder waar! Ook voor een kantelraam of kiepraam kan een raamafdichting geplaatst worden. Dit wordt ook wel een raamafdichting kantelraam, airco raamafdichting buitendraaiend raam, airco uitzetraam, raamafdichting airco kiepraam of raamafdichting kiepraam genoemd.

 Hoe dat werkt? Heel simpel, voor een naar buitendraaiend raam volgt u onderstaande stappen:

 • Open het raam
 • Plaats de airco raamafdichting kantelraam op het binnen raamkozijn
 • Plaats de afvoerslang in het gat van de airco afdichting kantelraam
 • Zet de airco aan
 • Geniet van de koele lucht!

Heeft u een raamafdichting airco voor een naar binnen draaiend raam nodig? Ook die kunt bij ons kopen! Een raam ligt namelijk altijd in een meer of minder diepe nis. Indien de raamconstructie het dus niet toelaat, kunt u de plaat ook gewoon op uw muur bevestigen (vóór de nis).

Wat doet een raamafdichting kiepraam?

Een kantelraam afdichting airco biedt allerlei voordelen. We zetten ze voor u op een rij. Een airco raamafdichting uitzetraam:

 • Houdt koele lucht binnenshuis
 • Verlaagt uw energieverbruik
 • Verhoogt de koelcapaciteit
 • Is beschikbaar voor alle raamvormen (vierkant, rechthoek, rond)
 • Is eenvoudig te monteren & demonteren
 • Houdt insecten buiten de deur

Heeft u de aircoslang liever uit de deur hangen? Bestel dan een groter formaat als airco deurafdichting.

Waarom een afdichting airco draaikiepraam van plexiglas?

Plexiglas is het perfecte materiaal voor een mobiele airco klapraam afdichting. Waarom? Plexiglas is:

 • Glashelder: u kunt dus gewoon naar buiten blijven kijken na het plaatsen.
 • Licht in gewicht: heel handig bij het regelmatig monteren en demonteren van de raamafdichting.
 • Stoot- en slagvast: het is veilig en kan wel tegen een stootje.

Hoe werkt het?

Of u nu een raamafdichting airco voor een naar binnen draaiend raam of een raamafdichting voor een naar buiten draaiend raam nodig heeft, de montage ervan is een fluitje van een cent! U kunt gebruik maken van witte of zwarte draainokken of transparante montageclips.

Het bevestigingsmateriaal plaatst u op het binnenkozijn. Of, als u een raamafdichting naar binnen draaiend raam nodig heeft, op de muur voor de nis.

Vervolgens pakt u de airco raamafdichting openslaand raam erbij, drukt deze tegen de muur of het kozijn en schuift de draainokken of montageclips over het plexiglas. Hoeveel bevestigingsmateriaal u nodig heeft is afhankelijk van de grootte van de plaat. Want hoe groter de raamafdichting kiepraam, hoe meer bevestigingspunten u nodig heeft! Heeft u advies nodig over het monteren? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

Raamafdichting airco kantelraam bestellen

Een kantelraam afdichting airco kunt u kant-en-klaar bij ons bestellen. U gaat naar de productpagina ‘airco raamafdichting‘, voert de juiste maten in, kiest uw bevestigingsmateriaal en of u de scherpe randen wilt laten verwijderen. Het is wel aan te raden om deze te laten verwijderen, aangezien u de plaat vaak in handen zult hebben. Voor het gat telt u 0,5 cm op bij de gemeten diameter van de aircoslang. Vervolgens kunt u de airco kantelraam afdichting bestellen, en wordt hij binnen enkele werkdagen bij u geleverd. Laat die warme dagen maar komen!

Voor meer info bekijkt u onze video:

Kantelraam airco afdichting zelf maken

Wilt u liever zelf aan de slag met plexiglas? Dat kan ook! U kunt plexiglas zelf bewerken, mits u het juiste gereedschap heeft. U kunt uw heldere plexiglas plaat op maat bij ons kopen en vervolgens zelf het gat erin frezen. Let wel op dat u zeer nauwkeurig te werk gaat, want u wilt natuurlijk niet dat er alsnog koude lucht verloren gaat!

Meer over het opmeten van de airco raamafdichting kiepraam, leest u hieronder.

Opmeten van draai kiep raam airco

Het is belangrijk dat u de juiste maten aan ons doorgeeft. Ga nauwkeurig te werk en volg de volgende stappen:

 • De raamafdichting airco kiepraam moet een stukje over het kozijn of de muur heen vallen. Houd hiervoor minimaal 10 mm aan. Dus is uw binnenmaat van het kozijn of de nis 600 x 800 mm? Bestel dan minstens een kantelraam airco afdichting van 610 x 810 mm.
 • Controleer de diameter (buitenmaat) van de kiepraam airco slang en tel hier 0,5 cm bij op. Meestal staat de diameter wel vermeld op de gebruiksaanwijzing van de mobiele airco of kunt u dit online terugvinden. Zo niet, dan kunt u de buitenmaat met een schuifmaat opmeten.
 • Zodra u alle maten heeft bepaalt, kunt u deze invoeren op de productpagina.

Wij gaan dan aan de slag met uw bestelling en zorgen dat deze zo spoedig mogelijk uw kant op komt!

Reinigen raamafdichting airco kiepraam

Door het regelmatig plaatsen en weghalen van de airco raamafdichting kantelraam, kunnen er natuurlijk de nodige vingerafdrukken op het plexiglas achterblijven. Dit heeft u in een mum van tijd weer schoongemaakt met onze kunststof reiniger set of Super Foam.

Is er een kras in uw plexiglas raamafdichting airco kiepraam ontstaan? Dan kunt u plexiglas ook polijsten. Koop hiervoor onze kunststof polijst set. Hoe u te werkt kunt gaan, leest u in onze FAQ ‘Hoe kan ik plexiglas polijsten?’.

Heeft u nog vragen over een raamafdichting kiepraam kopen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas raamafdichting met gat mobiele airco

Airco raamafdichting plexiglas

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

>