Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Airco dakraam afdichting

Heeft u op zolder een mobiele airco staan? Of een schuin dak op de eerste verdieping? Dan heeft uw dakraam waarschijnlijk een schuif- of kiepsysteem. Hoe dan ook, ook dán kunt u prima een airco raamafdichting plaatsen!

Mobiele airco raamafdichting dakraam

Als u op uw slaapkamer een dakraam heeft, lijkt een raamafdichting buiten bereik. Maar niets is minder waar! Het belangrijkste is dat uw raam een kozijn heeft waar ruimte is om draainokken of montageclips te plaatsen.

Wat doet een airco raamafdichting dakraam precies? Dat is heel simpel. Wij verkopen afdichtingen van plexiglas, dat gekenmerkt wordt door een hoge isolatiewaarde. De plexiglas plaat dicht het raam af, zodat de koude lucht binnen blijft en de warme lucht buiten. Beter voor het milieu en beter voor uw portemonnee! Bovendien houdt u met een airco dakraam afdichting ook vervelende insecten buiten de deur!

Airco dakraam afdichting bestellen bij Plexiglas.nl

Wilt u optimaal van uw mobiele airco kunnen genieten? Kies dan voor een maatwerk raamafdichting. Omdat het gaat over een dakraam betreft het hoogstwaarschijnlijk een kiepraam of schuifraam. U kunt de plexiglas afdichting gewoon op het kozijn plaatsen. Open eerst het raam, of het nu schuift of kiept, en plaats dan de airco dakraam afdichting.

Wilt u uw airco raamafdichting dakraam kant-en-klaar bestellen? Dan bent u bij Plexiglas.nl aan het juiste adres! Zo gaat u te werk:

  • Neem de maten op van uw raamafdichting. (hierover later meer)
  • Voer de maten in op de productpagina ‘Airco raamafdichting’.
  • Kies uw bevestigingsmateriaal en eventuele bewerkingen.
  • Plaats uw bestelling.
  • Zodra u uw airco dakraam afdichting heeft ontvangen, plaatst u het bevestigingsmateriaal op uw raamkozijn.
  • Bevestig hem vervolgens op het kozijn.
  • Plaats de afvoerslang van de airco in het gat.
  • Zet de airco aan.

Heeft u de airco raamafdichting dakraam niet meer nodig? Dan kunt u de plaat eenvoudig demonteren en opbergen. Bewaar de plexiglas plaat bij voorkeur liggend, zo voorkomt u dat hij krom gaat trekken.

U kunt het bevestigingsmateriaal in het kozijn laten tot het volgende airco-seizoen. Maar u kunt er ook voor kiezen om in de winter een voorzetraam op het kozijn te plaatsen. Hiermee isoleert u uw huis en bespaart u energie. Meer weten? Lees onze blog over voorzetramen.

Maten opnemen airco dakraam afdichting

Het belangrijkste bij het bestellen is het juist bepalen van de maten. Natuurlijk meet u de omtrek van de raamafdichting, maar u meet ook de diameter van het gat. Indien u dit niet nauwkeurig doet, kan er alsnog koude lucht naar buiten glippen. Ga als volgt te werk:

  • Meet de binnenmaat van uw raamkozijn. De airco raamafdichting dakraam mag er best een stukje overheen vallen. Houd minimaal 1 centimeter aan. Is de binnenmaat van uw kozijn bijvoorbeeld 60 x 80 cm, dan bestelt u minimaal een plexiglas plaat van 61 x 81 cm.
  • Controleert de diameter van de afvoerslang. Houd altijd de buitenmaat aan. Tel hierbij vervolgens 0,5 cm bovenop. De buitenmaat diameter van de slang + 0,5 cm vormen de diameter voor het gat. Meestal staat deze maat wel in de gebruiksaanwijzing van het product. Kunt u de diameter niet achterhalen? Meet deze dan zelf met een schuifmaat.

Zodra u de maten heeft, kunt u deze invoeren bij uw bestelling. Liever zelf aan de slag? Zaag of frees dan zelf de heldere plexiglas in de maten die u nodig heeft. Kunt u wel wat tips gebruiken bij het bewerken van plexiglas? Raadpleeg dan onze FAQ’s over plexiglas.

Onderhoud mobiele airco raamafdichting dakraam

Super handig natuurlijk, dat u met de draainokken of montageclips de afdichting gemakkelijk kunt monteren en demonteren. Het zorgt er echter wel voor dat er snel vingerafdrukken zichtbaar worden. Deze heeft u in een mum van tijd verwijderd met onze antistatische reiniger. Daarna kunt u er weer even tegenaan!

Is er een krasje in het plexiglas gekomen? Dat kan gebeuren natuurlijk! Geen probleem, want u kunt plexiglas ook polijsten. Hoe? Dat leest u in onze veelgestelde vraag ‘Hoe kan ik plexiglas polijsten?’.

Monteren airco dakraam afdichting

Heeft u uw plexiglas afdichting ontvangen? Bevestig dan eerst het bevestigingsmateriaal op het kozijn.

Vervolgens plaatst u de plexiglas plaat tegen het kozijn en schuift u het bevestigingsmateriaal over de plaat. Hoeveel draainokken of montageclips u nodig heeft, is afhankelijk van de grootte van de plaat.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies!

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 3 mm | 122×244 cm

 95,00

Incl. BTW:  114,95

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 4 mm | 122×244 cm

 124,00

Incl. BTW:  150,04

Plexiglas helder 122 x 244 | 3, 4 & 5 mm

Budget plexiglas helder 5 mm | 122×244 cm

 157,00

Incl. BTW:  189,97

Plexiglas helder 3 mm by Röhm op maat

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Plexiglas helder 4 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 60,00 per m2

Incl. BTW:  72,60 per m2

Plexiglas raamafdichting met gat mobiele airco

Airco raamafdichting plexiglas

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

>