Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Raamafdichting airco schuifraam

Heeft u een mobiele airco? Dan moet u de afvoerslang ergens kwijt. Vaak wordt deze uit het raam gehangen en afgewerkt met een raamafdichting om de koude lucht niet alsnog te laten ontsnappen. Maar wat als u een schuifraam heeft? Een raamafdichting airco schuifraam van plexiglas is ook geen enkel probleem!

Airco raamafdichting schuifraam

Wij verkopen raamafdichtingen met gat voor de aircoslang. Hiermee zorgt u dat de koele lucht binnen blijft en de warme lucht buiten! Het gat wordt super nauwkeurig gefreesd met een voorgeprogrammeerde CNC-freesmachine. Heeft u in plaats van een regulier raam een authentiek schuifraam in uw woning of bedrijf? Ook dan kunt u prima de airco-afvoerslang uit het raam hangen.

Hoe dat in zijn werk gaat? Simpel!

  • Bestel een kant-en-klare afdichting bij Plexiglas.nl of maak zelf een plexiglas plaat op maat
  • Zet het raam open
  • Plaats de plexiglas afdichting
  • Plaats de afvoerslang in het gat
  • Zet de airco aan
  • Geniet van de koude lucht!

Zet u de airco weer uit en wilt u het raam weer dicht doen? U verwijdert de raamafdichting heel eenvoudig met de bijbehorende draainokken of montageclips. Plexiglas is een licht kunststof materiaal en is dus heel gemakkelijk zelf te monteren en demonteren.

Schuifpui afdichting airco

Ook indien u een schuifpui heeft, is een raamafdichting geen enkel probleem. Uiteraard zal het formaat flink wat groter zijn dan bij een raam. Mits u ruimte heeft op het kozijn rondom de schuifpui om de draainokken of montageclips te bevestigen, kunt u er ook een schuifpui airco afdichting plaatsen!

Het werkt hetzelfde. Open de schuifpui, plaats de raamafdichting, plaats de afvoerslang en zet de airco aan. Heeft u een reguliere deur waar u de aircoslang wilt plaatsen? Bestel dan een airco deurafdichting op maat.

Kant-en-klare raamafdichting airco schuifraam

Heeft u geen tijd, geen zin of twee linkerhanden? Bestel dan uw raamafdichting airco voor schuiframen bij Plexiglas.nl. U krijgt de afdichting inclusief bevestigingsmateriaal aan huis geleverd en u hoeft het alleen nog maar te monteren. Om een airco raamafdichting schuifraam op maat te kunnen bestellen, neemt u de volgende stappen:

  • Neem de maten op. De afdichting mag best een stukje over het kozijn vallen. Houd minstens 1 centimeter aan. Is de binnenmaat van uw kozijn bijvoorbeeld 65 x 85 cm, dan bestelt u minimaal een plexiglas plaat van 66 x 86 cm.
  • Vervolgens meet u de diameter van de afvoerslang van uw mobiele airco op. Dit moet wel de buitenmaat van de slang zijn. Vaak staat dit ook vermeld op d verpakking of gebruiksaanwijzing van het product. Mocht dit niet het geval zijn, dan gebruikt u een schuifmaat om zelf de diameter te bepalen. 
  • Zodra u alle maten heeft, kunt u overgaan op de bestelling. Voer de maten in bij het product ‘plexiglas raamafdichting airco’.
  • Maak vervolgens uw keuze in bewerkingen en bevestigingsmateriaal (montageclips of draainokken) en bestellen maar!

Heeft u vragen over het product of het opmeten van de maten? Neem dan contact op met onze klantenservice medewerkers – zij helpen u graag verder!

Raamafdichting schuifraam zelf maken

Bent u handig en wilt u liever zelf aan de slag? Dat kan ook! Bestel dan een heldere plexiglas plaat in de maat die u nodig heeft. U kunt vervolgens zelf een gat in de plaat frezen. Een airco raamafdichting schuifraam van plexiglas moet wel op de millimeter nauwkeurig gemaakt worden, U wilt natuurlijk niet dat er alsnog koude lucht ontsnapt! Het is daarom erg belangrijk dat u het juiste gereedschap gebruikt. Lees onze veelgestelde vraag ‘Hoe kan ik plexiglas bewerken?’ voor tips & tricks.

Schoonmaken van plexiglas afdichting

Omdat u het raam regelmatig monteert en demonteert, is de kans groot dat de plexiglas raamafdichting vingerafdrukken of ander vuil aantrekt. Geen probleem! Met onze kunststof reiniger set is de plaat zo weer schoon. Behandel de raamafdichting eventueel ook nog met de Burnus antistatische kunststofreiniger – zo zal het vuil zich minder snel hechten op de kunststof plaat!

Is er een krasje op uw raamafdichting gekomen tijdens het monteren of demonteren? Dan kunt u plexiglas ook polijsten. Gebruik daarvoor onze polijstset. Lees hoe u te werk kunt gaan in de FAQ ‘Hoe kan ik plexiglas polijsten?’.

Airco raamafdichting schuifraam opbergen

In de winter zult u de raamafdichting niet nodig hebben en kunt u de plaat weer opbergen. U kunt de verpakking waarin wij de raamafdichting hebben verpakt bewaren – zo heeft u altijd een passend karton! Leg de plaat bij voorkeur plat neer. Indien u de plaat namelijk staand bewaard, loopt u het risico dat de plaat gaat kromtrekken.

Wist u trouwens dat u in de winter de draainokken of montageclips gewoon kunt laten zitten om er volgens een voorzetraam op te plaatsen? Super handig en energiebesparend! Meer weten? Lees dan onze blog over voorzetramen.

Heeft u nog vragen over de airco raamafdichting schuifraam? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag passend advies!

Enthousiast? Gebruik deze producten

Plexiglas raamafdichting met gat mobiele airco

Airco raamafdichting plexiglas

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

>