Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Konijnenhok winddicht maken 

Wilt u uw konijnenhok winddicht maken? Dat doet u heel eenvoudig zelf met plexiglas. Wij hebben daar zeer handige tips voor, zodat uw konijn in de koudere maanden lekker uit de wind zit! 

Konijnenhok winddicht maken met plexiglas 

Een konijnenhok winddicht maken met plexiglas is een slim idee. Veel konijnen leven buiten in de tuin in een houten hok met gaas. Vooral bij een gure wind, al dan niet met neerslag uit een bepaalde richting, zit een konijn toch vast in zijn hok. Vaak zie je konijnen dan schuilen in een hoekje van hun hok onder een baal hooi of stro. Als er een omheining om het hok heen zit heeft uw konijn dit probleem niet. Hoe fijn is dat? Weer of geen weer, het konijn zit prettiger in zijn huisje. Tijd om uw konijnenhok winddicht te maken met plexiglas! 

Waarom een kunststof konijnenhok? 

Een buitenkonijn naar binnen halen lijkt misschien een logische oplossing. Toch is het vaak beter om uw konijnenhok winddicht te maken, ofwel: winterklaar. Bedenk dat wilde konijnen in de winter ook niet binnen gaan wonen; ze kruipen weg in een holletje. Van nature bereiden ze zich voor op de winter door een dikkere vacht aan te maken. Het konijn ineens in huis zetten is te vergelijken met binnen gaan zitten met een dikke winterjas aan, terwijl de verwarming aanstaat. Niet zo prettig dus voor uw konijn. Een betere oplossing is daarom om het natuurlijke konijnenholletje na te bootsen door het konijnenhok winddicht te maken. 

Welke dikte plexiglas plaat heb ik nodig?

De dikte van de plexiglas plaat waarmee u uw konijnenhok winddicht maakt, hangt af van de grootte van het hok, de plek en overige omstandigheden. Woont u bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving waar met een stevige wind weleens takken door de lucht vliegen? Of spelen er veel kinderen in de buurt? Dan is een wat dikkere plexiglas plaat vanaf 6 mm verstandig. Kijk voor meer informatie bij ‘Welke dikte plexiglas heb ik nodig?‘. Voor de afmeting geldt dat u een paar centimeter extra rekent dan de grootte van het konijnenhok, zodat de omheining ook makkelijk verwijderd kan worden wanneer de temperatuur weer oploopt. 

Konijnenhok winterklaar maken

Uw konijnenhok winterklaar maken houdt natuurlijk meer in dan het winddicht maken. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat een konijnenhok op de juiste plek staat, dus zoveel mogelijk uit de wind. Daarna moet u proberen in te schatten welke delen van het konijnenhok de meeste wind vangen. Let er ook op dat de fles met drinkwater niet bevriest en ververs deze meerdere keren per dag. Beter is ook om de fles in de winter aan de binnenkant van het hok te hangen, eventueel met een thermohoes. Een antivriessysteem is ook nog een mogelijkheid. Is het kunststof konijnenhok winterklaar? Dan zit uw konijn er lekker warmpjes en windvrij bij en kan de winter beginnen! 

Plexiglas bestellen voor uw konijnenhok

Wilt u plexiglas voor uw konijnenhok bestellen? Wij snijden uw plexiglas plaat voor u op maat. Voor een stevige omheining adviseren wij een heldere plexiglas plaat van minimaal 4 mm dikte. Is er in uw tuin meer risico op barsten of breuken? Ga dan voor een wat dikkere plaat vanaf 6 mm. De omheining voor uw kunststof konijnenhok kan ook van polycarbonaat worden gemaakt, dit is nóg slagvaster dan plexiglas. Houd er wel rekening mee dat deze kunststof plaat voor buiten krasgevoeliger is. Wilt u bepaalde bewerkingen, zoals boorgaten of speciale vormen, uitbesteden aan ons? Dat kan tegen een meerprijs. Hiervoor kunt u een offerte aanvragen. In dat geval ontvangen wij graag een technische tekening van u. 

Twijfelt u over de maten of dikte van de plaat? Neem gerust contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken. 

Enthousiast? Gebruik deze producten

-10%Plexiglas helder 2 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 2 mm

 20,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 27,83.Current price is: € 25,05. per m2

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

-10%helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

helder plexiglas 15 mm

Plexiglas helder 15 mm

 156,00 per m2

Incl. BTW:  188,76 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm kraswerend

 312,00 per m2

Incl. BTW:  377,52 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm kraswerend

 353,00 per m2

Incl. BTW:  427,13 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm kraswerend

 398,00 per m2

Incl. BTW:  481,58 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm kraswerend

 441,00 per m2

Incl. BTW:  533,61 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat helder 8 mm kraswerend

 523,00 per m2

Incl. BTW:  632,83 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 10 mm kraswerend

 586,00 per m2

Incl. BTW:  709,06 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm kraswerend

 695,00 per m2

Incl. BTW:  840,95 per m2

>