Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Douchewand melkglas

douchewand mat

Wij helpen u graag verder met een melkglas douchewand, maar dan gemaakt van plexiglas. Hetzelfde uiterlijk, maar 25x sterker dan glas, lichter van gewicht én goedkoper. Lees snel verder om alles te ontdekken over een melkglazen douchewand van plexiglas.

Plexiglas melkglas douchewand kopen

Bij ons kunt u terecht als u zoekt naar plexiglas voor een melkglas douchewand, ook wel matglas. Dit wordt mat plexiglas genoemd. Wij verkopen plexiglas op maat in uiteenlopende diktes. Wij verkopen geen kant en klare melkglas douchewanden, maar u kunt met ons plexiglas een douchewand maken. Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk uit te leggen wat de voor- en nadelen zijn, hoe u zo’n melkglas douchewand maakt en wat u nodig heeft.

Wat is een melkglas douchewand?

Melkglas is een type glas dat voorzien is van een coating, waardoor het enigszins ondoorzichtig wordt. Het resultaat is een semi-transparant oppervlak dat het licht verstrooit en de doorkijk beperkt. Dit type glas wordt vaak gebruikt voor privacy in badkamers en voor douchewanden, omdat het licht doorlaat maar de details en contouren beperkt zichtbaar maakt.

Een melkglazen douchewand biedt privacy, terwijl het toch een lichte en open uitstraling behoudt.

Voordelen van melkglas douchewand t.o.v. een heldere douchewand

  • Privacy – melkglas douchewanden worden vaak gebruikt om privacy te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld veilig de badkamer in als je puber aan het douchen is. Maar ook in wellness-centrums is een melkglas douchewand populaire keuze. Het kan ook handig zijn als je niet wilt dat de volledige inhoud van de douche direct zichtbaar is.
  • Het ziet er fantastisch uit! – Het matte uiterlijk geeft een elegant en eigentijds gevoel aan interieurs. Melkglas verzacht het licht en heeft een decoratieve functie.
  • Laag in onderhoud – Het oppervlak van een melkglas douchewand is over het algemeen gemakkelijk te reinigen en te onderhouden. Omdat het niet zo transparant is als helder glas, zijn vingerafdrukken en vlekken op uw melkglas douchewand minder zichtbaar.

melkglas douchewand van plexiglas

Als je geïnteresseerd bent in een materiaal dat lijkt op glazen melkglas maar gemaakt is van een kunststof plaat, zou je kunnen overwegen om mat plexiglas te bestellen. In de volksmond wordt dit overigens ook vaak melkglas genoemd. De eigenschappen van plexiglas melkglas zijn vergelijkbaar met die van glazen melkglas. Het is even diffuus en de doorkijk is beperkt. De voordelen van een plexiglas melkglas douchewand ten opzichte van een glazen melkglas douchewand op een rij:

  • Kalk hecht zich minder goed
  • Lichter in gewicht dus makkelijker te monteren
  • Plexiglas is 25x sterker dus de douchewand zal minder snel barsten of scheuren
  • Het is goedkoper dan een glazen melkglas douchewand
  • U kunt het makkelijk zelf bewerken. Frees bijvoorbeeld uitsparingen voor een handvat of boor gaten voor scharnieren.
  • Goedkopere levering

Nadelen melkglas douchewand plexiglas

Natuurlijk kleven er aan ieder materiaal ook nadelen. Dit geldt eveneens voor plexiglas. Voor een douchewand is een nadeel dat het wat krasgevoeliger is dan glas. Let daarom dus een klein beetje op met het droogmaken en schoonmaken van de douchewand. Als je te ruw boent kunnen er wat krasjes ontstaan.

Een ander nadeel van een melkglas douchewand van plexiglas is dat het materiaal wat sneller doorbuigt. Daarom is het van belang de juiste dikte te kiezen.

Welke dikte melkglas douchewand kopen?

Het is vanwege het licht buigbare karakter erg belangrijk om uit te zoeken welke dikte u nodig heeft wanneer uw een melkglas douchewand van plexiglas wil maken. Dit zodat de plaat goed stijf blijft. In onze diktetabellen vindt u meer informatie over welke dikte geschikt bij uw afmeting.

Melkglas douchewand monteren

Een douchewand van melkglas plexiglas kan op diverse manieren worden gemonteerd. U kunt bijvoorbeeld profielen kopen bij de bouwmarkt. Profielen houden de platen vaak ook wat stijver.

Indien u een dikkere plaat kiest kunt u eventueel ook alleen met scharnieren werken. Let er in dit geval wel op dat de plaat echt dik genoeg is, anders kan deze gaan doorbuigen.

Voor advies hierover kunt u altijd even contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

-10%plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 102,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 137,94.Current price is: € 124,15. per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 137,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 185,13.Current price is: € 166,62. per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 10 mm

 192,00 per m2

Incl. BTW:  232,32 per m2

>