**Zomerse temperaturen! Bestel een raamafdichting op maat voor uw aircoslang**

Plexiglas balie

Een balie is meestal de eerste plek waar klanten en bezoekers contact maken met uw bedrijf. Hét visitekaartje van het gebouw dus! Wist u dat u ook een balie van plexiglas kunt maken? Plexiglas is in verschillende kleuren en diktes verkrijgbaar, en is goed te bewerken. Daardoor kunt u een balie maken die volledig naar uw wens is, en bij de inrichting van uw bedrijf past.

Voordelen van een kunststof balie

Een balie van plexiglas biedt veel mogelijkheden. Plexiglas is gemakkelijk te bewerken. Het materiaal is in verschillende vormen te thermovormen of te zagen, deze kan dus precies zoals u wenst gemaakt worden. Plexiglas is zo’n 25 keer sterker dan gewoon glas, en is vrijwel onbreekbaar. De plexiglas platen kunnen wat krassen, maar het materiaal zal nooit splinteren. Het lichte gewicht van het plexiglas maakt dat het bovendien prettig te monteren is.

Plexiglas is gemakkelijk minder statisch te maken, bijvoorbeeld met onze Burnus Antistatische Kunststofreiniger. Dit zorgt ervoor dat het plaatmateriaal minder stof aantrekt, wat weer tijd scheelt met het schoonmaken!

Plexiglas balie met LED verlichting

Een balie van plexiglas geeft een chique, moderne uitstraling. Veel gebruikers bevestigen LED-strips achter het glas. Met de combinatie van plexiglas en LED-strips kunt u mooie lichteffecten creëren.

Verschillende soorten plexiglas

Plexiglas is in verschillende kleuren en diktes verkrijgbaar. Een populaire optie is opaal plexiglas. Dit plaatmateriaal is niet volledig transparant, het heeft een lichtdoorlaat van ongeveer 40% (dit verschilt ook per dikte). Als u LED-strips wilt gebruiken is dit een perfecte keuze. Een andere geschikte soort voor LED-strips achter een balie is mat plexiglas, ook wel gesatineerd helder plexiglas. Dit creëert diffuus licht, maar is wel helder. Het ‘matteert’ het licht zodat er een prachtige lichtspreiding ontstaat. Zo ontstaat er een unieke, verlichte plexiglas balie.

Wilt u liever de look van een glazen balie? Dan kunt u het beste kiezen voor de heldere variant, dit plexiglas is volledig transparant. Daarnaast hebben we plexiglas platen met een piramide structuur. Wilt u voor de achterkant en/of de onderkant een afwijkende kleur? Of wilt u geen LED-verlichting verwerken en gewoon een chique balie creëren? Dan zijn er de opties zwart en wit. Deze tinten plexiglas zijn bijna 100% dekkend.

Een balie van kunststof maken

Uiteraard ziet iedere balie er anders uit en heeft iedere balie een andere maat. De afmeting van uw balie heeft invloed op de dikte plexiglas die u nodig heeft. Omdat plexiglas niet zo stijf is als glas kan het gaan doorbuigen als u een te dunne plaat kiest. Daarnaast speelt de manier waarop u het plaatmateriaal wilt bevestigen ook een rol. Als het materiaal verwerkt wordt in een raamwerk hoeft het minder dik te zijn. Om een indicatie te geven: Voor een plaat met een afmeting van 100x100 cm kunt u het beste kiezen voor een dikte van 6 mm. Op de pagina ‘welke dikte heb ik nodig voor mijn project?’ vindt u meer informatie over de benodigde dikte plexiglas bij verschillende afmetingen.

Heeft u resterende vragen? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00 via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 - 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Artikelen 1 tot 15 van 22 in totaal

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 15 van 22 in totaal

Van hoog naar laag sorteren