Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas trap

Een glazen trap geeft een strakke uitstraling aan de ontvangsthal van een bedrijf of aan een woning. Het creëert meer ruimte en licht in het gebouw. Vaak wordt er voor het maken van deze trappen voor veiligheidsglas gekozen. Helaas is dit materiaal erg zwaar en niet geheel onbreekbaar. Plexiglas is lichter van gewicht en nagenoeg onbreekbaar. Vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor een trap van plexiglas.

Trap

Voordelen van een trap van plexiglas

Plexiglas is erg sterk, zelfs 25x zo sterk als standaard glas. Daarnaast is plexiglas ten opzichte van traditioneel glas 50% lichter in gewicht, wat er voor zorgt dat de traptreden een stuk gemakkelijker te verplaatsen en bevestigen zijn. Misschien wel het grootste voordeel van plexiglas voor uw trap is dat u verzekerd bent van een splintervrije omgeving. Plexiglas zal nooit uiteenspatten en splinteren, er kan enkel een scheur of ster in onstaan. Deze kunststof trap is dus superveilig!

Plexiglas trap in gebruik

Ons plexiglas is UV-bestendig. Dit maakt dat het materiaal beschermd is tegen vergeling. Ook zon die van buiten naar binnen schijnt kan normaal effect hebben op materialen, maar dat is door deze coating dus niet het geval. Hierdoor blijft uw trap van plexiglas altijd glashelder. Ook op het gebied van schoonmaken wint plexiglas van gewoon glas. Kalk hecht minder goed op plexiglas, waardoor u de trap minder hoeft schoon te maken.

Plexiglas trap in kraswerend plexiglas

Wij hebben verschillende kleuren en soorten plexiglas in ons assortiment, dus er zijn vele opties mogelijk. De meeste plexiglas trappen worden echter gemaakt van kraswerend plexiglas. Omdat trappen veel te verduren hebben, denk aan hakken maar ook gewone schoenzolen, is een kraswerende laag gewenst. Ons kraswerend plexiglas is voorzien van zo’n laag. Het is niet 100% krasvrij, maar maakt absoluut veel verschil met niet-kraswerend plexiglas. Dit kraswerende plexiglas is volledig helder. Deze platen zijn volledig transparant en hebben qua doorkijk geen verschil met gewoon glas. Met dit glasheldere materiaal geeft u een moderne en ruimtelijke uitstraling aan uw interieur.

Trap2Andere kleuren plexiglas voor een trap

Wilt u toch liever een andere kleur? Bekijk dan eens de kleuren zwart en wit. De lichtdoorlaat is bij deze tinten minimaal. Dit geeft het gevoel van een gewone trap, maar met een luxueuze en moderne uitstraling. Verder hebben we opaal plexiglas en mat plexiglas (mat effect) in ons assortiment. Deze platen hebben een lichtdoorlaat van ongeveer 40%. Wanneer u dit plaatmateriaal met LED-strips combineert zullen er mooie lichteffecten ontstaan. We durven te wedden dat maar weinig mensen zo’n unieke trap in hun woning of bedrijf hebben!

Plexiglas trap maken

De dikte die u nodig heeft is afhankelijk van de afmeting van de plexiglas platen en de manier waarop u deze gaat bevestigen. Bovendien moeten deze platen gewicht dragen, waardoor het niet makkelijk is om in te schatten welke dikte u nodig heeft. We kunnen u wel vast een idee geven: omdat het in dit geval vaak over grote platen gaat en deze platen gewicht moeten dragen, moeten deze goed vlak en stevig zijn. Daarom zal er vaak een minimale dikte van 20 mm nodig zijn. Als u zeker wilt weten dat u de juiste dikte kiest raden we u aan om een professional in te schakelen. Eventueel kunnen wij ook voor u komen inmeten en kan onze medewerker u adviseren.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085-902 08 00
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij leveren géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas plaat helder 30 mm

Plexiglas helder 30 mm

 481,00 per m2

Incl. BTW:  582,01 per m2

helder plexiglas 40 mm

Plexiglas helder 40 mm

 864,00 per m2

Incl. BTW:  1.045,44 per m2

helder plexiglas 50 mm

Plexiglas helder 50 mm

 999,00 per m2

Incl. BTW:  1.208,79 per m2

helder plexiglas 60 mm

Plexiglas helder 60 mm

 1.140,00 per m2

Incl. BTW:  1.379,40 per m2

helder plexiglas 80 mm

Plexiglas helder 80 mm

 1.700,00 per m2

Incl. BTW:  2.057,00 per m2

helder plexiglas 100 mm

Plexiglas helder 100 mm

 2.200,00 per m2

Incl. BTW:  2.662,00 per m2

>