Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Plexiglas schuifdeur

Met een glazen schuifdeur kunt u meer licht en ruimte creëren in uw woning. Glazen schuifdeuren zijn helemaal van deze tijd! Nog meer upcoming zijn schuifdeuren van plexiglas! Wist u al dat plexiglas schuifdeuren vele voordelen hebben ten opzichte van gewoon glas?

Schuifdeur

Glazen schuifdeuren vervangen door plexiglas

Plexiglas is een sterk en vlak materiaal, wat lichter in gewicht is dan gewoon glas. Plexiglas is enorm geschikt materiaal voor in een schuifdeur. De kunststof heeft namelijk ontzettend veel voordelen tegenover traditioneel glas. Ten eerste is plexiglas 25 keer sterker dan glas van gelijke dikte. Bovendien is het 50% lichter in gewicht dan ‘gewoon’ glas. Daarnaast is plexiglas veiliger, wat voor een deur natuurlijk zeer gewenst is. Met veiliger wordt bedoeld dat plexiglas niet kan breken en splinteren. Het is wel mogelijk dat er een scheur of ster ontstaat, maar over glasscherven hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ons plexiglas is bovendien voorzien van UV-bescherming, waardoor het niet vergeelt. Ook is het weerbestendig. Doordat de kwaliteit van ons plexiglas verwering en vergeling tegengaat behoudt u altijd glashelder zicht. Ook qua schoonmaken is plexiglas fijn in gebruik. Kalk hecht minder goed op plexiglas en met een Antistatische Kunststofreiniger kunt u het materiaal gemakkelijk minder statisch maken. Dit zorgt ervoor dat er minder snel stof op de platen komt.

Verschillende soorten plexiglas voor een schuifdeur

Wij hebben verschillende tinten plexiglas in ons assortiment. U kunt ervoor kiezen om de schuifdeuren van helder plexiglas te maken. Dit is tevens de meest gekozen optie, omdat het glasheldere materiaal een ruimtelijke uitstraling aan uw interieur geeft. Helder plexiglas is volledig transparant en geeft geen verschil qua doorkijk t.o.v. gewoon glas. Sterker nog, het is nóg helderder dan gewoon glas. Dit is met het blote oog niet per se te zien, maar het verschil is er wel degelijk. Wilt u liever een andere kleur dan helder transparant? Dan hebben wij ook nog zwart plexiglas, wit plexiglas en opaal plexiglas in ons assortiment. Al deze plexiglas ‘kleuren’ zijn glanzend. Wilt u liever een mat effect, kies dan voor ons gematteerde plexiglas. Dit geeft een rustige uitstraling aan de woonomgeving.

Schuifdeur2Zelf een plexiglas schuifdeur maken

Welke dikte plexiglas u voor uw schuifdeur nodig heeft is afhankelijk van een aantal factoren. Dit begint met de afmeting van de schuifdeur en de manier waarop u deze wilt bevestigen. Als u uw plexiglas schuifdeur bijvoorbeeld in een frame verwerkt heeft u minder dik plexiglas nodig dan wanneer u het plexiglas ‘los’ wilt laten hangen. Omdat plexiglas niet zo stijf is als gewoon glas is het van belang dat u een geschikte dikte kiest, anders kan het plexiglas gaan buigen. Voor meer informatie of advies hierover kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Voor een standaard deur van 200×93 cm zal een dikte van 8 mm voldoende moeten zijn. Op de pagina ‘Welke dikte heb ik nodig voor mijn project?’ vindt u meer informatie over de benodigde dikte plexiglas bij verschillende afmetingen.

Bewerkingen van uw plexiglas schuifdeur

De kunststof plexiglas staat bekend om zijn vele bewerkingsmogelijkheden. Voor een schuifdeur is het handig om gaten te kunnen boren. Dit kunt u zelf doen, omdat plexiglas niet splintert. Doe dit wel met een kwalitatieve boor. Als u het liever toch aan professionals overlaat kunnen wij het boren van gaten ook voor u uitvoeren. Hetzelfde geldt voor graveringen in de plexiglas schuifdeur. Vraag voor bewerkingen even een offerte aan. Ook voor bewerkingen die hier niet genoemd zijn kunt u altijd contact opnemen.

Wij adviseren u graag over verdere vragen met betrekking tot plexiglas schuifdeuren. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas en polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten. Alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 8 mm

 153,00 per m2

Incl. BTW:  185,13 per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

-10%helder plexiglas 10 mm

Plexiglas helder 10 mm

 88,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 118,58.Current price is: € 106,72. per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas wit 8 mm

PLEXIGLAS® wit 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas zwart 8 mm

PLEXIGLAS® zwart 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 10 mm

 155,00 per m2

Incl. BTW:  187,55 per m2

plexiglas wit

Plexiglas wit 10 mm

 155,00 per m2

Incl. BTW:  187,55 per m2

plexiglas zwart

Plexiglas zwart 10 mm

 155,00 per m2

Incl. BTW:  187,55 per m2

>