Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Gaten boren

Bent u zelf niet zo handig of beschikt u niet over het juiste gereedschap? Dat is geen probleem! Wij kunnen de kunststof platen voorzien van verschillende soorten bewerkingen. Het boren van gaten valt hier ook onder.

Om de gaten op de juiste plek te boren met de juiste diameter ontvangen wij graag van u een tekening. Hierop zien wij graag de volgende informatie:

  • de diameter van de gaten (minimaal 2,1 mm)
  • de positie van het gat (de afstand tussen de randen van de plaat en het gat)
  • of de afstand gemeten is van de rand van de plaat, tot de rand van het gat, of vanaf de rand van de plaat tot aan het midden van het gat (hartmaat).

Bent u van plan schroeven ter bevestiging te gebruiken? Houd hierbij in uw achterhoofd dat de diameter van het gat 1 mm groter moet zijn dan de schroef. Zo verkleint u de kans dat het materiaal gaat barsten of scheuren. Gaat het om lange of grote platen? Dan adviseren wij om op elke 50 cm een boorgat te maken. De boorgaten worden bij ons gemaakt op de CNC-machine. De diameter van de boorgaten is altijd minimaal 2,1 mm bij kunststof met een dikte tot 8 mm. Bij HPL platen zijn de boorgaten altijd minimaal 6,1 mm. Het is ook mogelijk om de gaten 45 graden te laten verzinken. Geef hierbij de gewenste diepte van de verzinking aan.

Wist u dat u bij ons ook terecht kunt voor toebehoren? Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij ons bevestigingsmateriaal zoals de RVS afstandhouders.

Heeft u vragen over het aanleveren van de juiste informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Maatwerk tekeningen ontvangen wij graag per e-mail via klantenservice@plexiglas.nl.

>