Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Spatscherm douche 

03/05/2022

13:34

Een spatscherm of glazen douchewand geeft uw douche een strakke ruimtelijke uitstraling. Het water blijft netjes binnen de douchecabine en u heeft geen last van een plakkend douchegordijn. Bij plexiglas.nl kunt u terecht voor een spatscherm of douchewand van kunststof. 

Spatscherm douche plexiglas polycarbonaat

Spatscherm douche kopen

Klanten die bij ons komen voor een douchewand willen vaak een inloopdouche of douchecabine. Daarnaast zoeken ze soms naar een spatscherm voor op de badrand. Een spatscherm houdt de warmte en het water binnen de doucheruimte – voor een inloopdouche geldt dat warmtebehoud natuurlijk iets minder. Een spatscherm geeft uw badkamer een luxe uitstraling. U loopt per dag toch best wat keren de badkamer in om uw tanden te poetsen, te douchen en wellicht voor toiletgebruik. Alle reden om te kiezen voor een fraai spatscherm voor uw douche!

Spatscherm douche kunststof

Overweeg eens een kunststof wand voor uw douche. Lange tijd waren glazen spatschermen meer gangbaar. De kans op scherven is bij glas echter veel groter. Daarbij is glas al snel zwaar en niet onbelangrijk; u betaalt er meer voor dan voor kunststof. Een kunststof douchescherm doet niet onder qua helderheid. U kunt er eindeloos mee variëren: een wand op het bad, een inloopdouche of een combinatie van een douchewand en douchedeur, in helder kunststof of in een andere tint. Bij ons koopt u kunststof platen voor uw spatscherm. Hiervoor kunt u kiezen uit een polycarbonaat douche spatscherm of een plexiglas douche spatscherm. Hieronder leggen wij het verschil uit!

Spatscherm van plexiglas

Waarom een plexiglas spatscherm voor uw douche?

  • Plexiglas is wel 25 keer sterker dan glas en daarmee ook voor de badkamer de perfecte vervanger van glas.
  • Bij een glazen douchewand is er toch altijd risico op barsten.
  • Plexiglas is lichter, sterker en daarmee ook veiliger dan glas. Natuurlijk heeft u nooit 100% garantie. Maar mocht er een barst ontstaan; van glassplinters is nooit sprake.
  • Wist u ook dat kalk minder goed hecht aan plexiglas? Ideaal voor een douche!

Het enige nadeel is dat plexiglas wat krasgevoeliger is dan glas. 

Als u kiest voor plexiglas zijn de meest gebruikte tinten opaal voor een douchescherm helder plexiglas, opaal plexiglas, mat plexiglas, wit plexiglas of zwart plexiglas. Een opalen of mat douchescherm van plexiglas laat wel licht door, zodat u niet in een donkere hoek staat te douchen, maar is niet transparant. Zo ervaart u toch dat stukje privacy. Misschien wilt u iets dat echt apart is. In ons assortiment vindt u ook de variant piramide helder. Deze plexiglas plaat heeft een bijzondere piramidestructuur. Nog meer variëren op het gangbare spatscherm? Overweeg dan spiegel plexiglas. Met deze keuze weet u zeker dat u een blitse, niet-standaard badkamer heeft! 

Polycarbonaat douchewand

Een tweede optie is een spatscherm van polycarbonaat.

  • Een douchewand van polycarbonaat is zelfs 250 keer sterker dan een glazen wand.
  • Net als plexiglas is polycarbonaat bovendien licht van gewicht en enorm veilig.
  • Ook polycarbonaat barst niet, maar zal hooguit scheuren.

Polycarbonaat is sterker dan plexiglas, maar nog wel wat krasgevoeliger.

Gaat uw voorkeur uit naar polycarbonaat? Dan heeft u bij Plexiglas.nl keuze uit helder, opaal, smoke grijs en brons. Een polycarbonaat spatscherm voor de douche in smoke grijs of brons, ook wel rookglas genoemd, geeft een enorm chique resultaat.

Spatscherm douche bestellen

Bent u eruit en wilt u een kunststof spatscherm voor uw douche bestellen? Bij Plexiglas.nl koopt u niet een kant-en-klaar spatscherm, maar het kunststof materiaal voor het spatscherm. Wij verkopen daarnaast bevestigingsmateriaal voor zo’n douche spatscherm. U kunt het plexiglas of polycarbonaat alvast op maat laten zagen met eventuele bewerkingen. Denk aan kleine boorgaten voor schroeven, uitsparingen, schuine zijdes en gaten die als handvat moeten dienen. Stuur een tekening op naar onze klantenservice en zij sturen u een offerte toe. Voor rechttoe rechtaan platen kunt u rechtstreeks naar het gewenste product gaan en uw spatscherm samenstellen met de calculator. Bent u er nog niet helemaal uit of heeft u vragen over de montage? Neem dan gerust contact met ons op! Bel 085-9020800 of chat met een van onze klantenservice medewerkers.

Langskomen mag ook. U bent van harte welkom bij ons op afspraak.

>