Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Kunststof tafelblad

U ziet het steeds vaker, een kunststof tafelblad. Het biedt talloze voordelen en is beschikbaar in allerlei kleuren, tinten en afwerkingen. U kunt er qua interieurstijl echt alle kanten mee op – van klassiek & elegant tot kleurrijk & trendy. Wat past bij u?

Waarom een kunststof tafelblad?

Hout is wellicht het meest bekende en veelvoorkomende materiaal voor een tafelblad. Het geeft uw keuken of woning een prachtige natuurlijke look. Hout leeft en daar kiest u voor, of niet. Nadat u jarenlang heeft genoten van een houten tafelblad, laat dat nou eenmaal zijn sporen na. Voor de een staat dit voor charme, voor de ander betekent dit: tijd voor een nieuw tafelblad!

Met een kunststof tafelblad bereikt u een minder natuurlijke uitstraling, hoewel er ook kunststof platen met houtlook bestaan. Een tafelblad van kunststof zorgt eerder voor een strakke en verzorgde uitstraling. Omdat kunststof relatief makkelijk is in onderhoud, kunt u deze verzorgde uitstraling met gemak behouden.

Het is overigens ook mogelijk om boven op uw houten tafelblad een transparante kunststof plaat te leggen ter bescherming van het hout. Vooral als u kleine kinderen heeft, kan dit veel paniek voorkomen. Zo geniet u van het beste van beide materialen.

Voor- en nadelen tafelblad van kunststof

Een groot voordeel van een kunststof tafelblad is dat het onderhoudsvriendelijk is. Gaat er een kop koffie overheen? Geen paniek! Met een zachte, natte doek is uw tafel weer zo goed als nieuw.

Een nadeel van kunststof is dat sommige kunststoffen krasgevoelig zijn en over het algemeen niet erg goed tegen hitte kunnen. Gebruik daarom altijd beschermende middelen, zoals onderzetters, viltjes, placemats of een tafellaken.

Welke stijl past bij u?

Afhankelijk van het soort kunststof dat u wilt gebruiken voor het tafelblad, kunt u allerlei interieurstijlen bereiken. Met een heldere plexiglas plaat creëert u een ruimtelijk en chique gevoel. Gaat u meer voor chique en klassiek? Kies dan een hoogglans zwart tafelblad van plexiglas. Voor een moderne trendy look is juist een matte HPL plaat een creatieve oplossing. Wat u ook zoekt, er is altijd wel iets wat bij uw interieur past. Kunt u wel wat advies gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Verschillende kunststoffen voor tafelblad

Zoveel stijlen, zoveel smaken, zoveel materialen en zoveel eigenschappen! Om het u wat makkelijker te maken zetten we de verschillende kunststof platen uit ons assortiment die geschikt zijn voor een tafelblad op een rij. We hebben ze gerangschikt van meest geschikt naar minst geschikt.

  • HPL: We beginnen met HPL/Trespa® – een ideaal materiaal om als tafelblad te gebruiken. De platen zijn krasbestendig, duurzaam en hygiënisch. Deze sandwichplaten hebben een kern van houtvezels en harde kunststof toplagen en worden dan ook vaak gebruik voor meubilair. HPL is goed bestand tegen hoge temperaturen, erg handig als er ook gegeten en gedronken wordt aan uw tafel. Gebruik wel altijd onderzetters onder uw pannen. HPL is beschikbaar in verschillende diktes. Qua kleur kunt u kiezen uit: blauw, lichtgrijs, antraciet, groen, wit RAL9016, wit RAL9010, crème wit en zwart. Ons assortiment is uitgebreid met HPL platen van het merk Trespa®.
  • Plexiglas: Plexiglas wordt ook veel gebruikt voor een tafelblad, vooral als beschermlaag over een bestaand tafelblad. In ons assortiment vindt u helder, wit, zwart, mat en opaal. Een nadeel is dat plexiglas wat krasgevoelig is. Om krasjes te voorkomen kunt u eventueel kiezen voor kraswerend plexiglas. Dit heeft een glasheldere look met een kraswerende coating.
  • Aluminium composiet: Aluminium composiet is net als HPL een materiaal waarvan sandwichplaten worden gemaakt. In dit geval is de kern van kunststof en is de toplaag van aluminium. De aluminium composiet platen zijn tussen de 3 en 6 mm, niet erg dik dus voor een tafelblad. Mocht u voor een los blad van aluminium composiet kiezen, dan is het verstandig om het wat meer body te geven met een ondersteunende plaat van een ander materiaal. De combinatie met hout kan heel stijlvol zijn. Deze platen zijn in allerlei kleuren en afwerkingen beschikbaar: blauw, geel, antraciet, rood, wit, zwart, koper, brons, zilver en goud.
  • Polycarbonaat: Polycarbonaat heeft net als plexiglas een glaslook, maar is wat krasgevoeliger en ligt daarom iets minder voor de hand. U kunt kiezen uit helder, smoke grijs, brons en opaal. Ook hier heeft u de optie om te kiezen voor een heldere kraswerende variant.

Kunststof tafelblad buiten

De hierboven beschreven informatie gaat voornamelijk over tafelbladen binnen, maar u kunt ook prima kiezen voor kunststof bij een tafelblad voor buiten. Alle eerder genoemde kunststoffen – plexiglas, Trespa®, aluminium composiet (Alucobond®) en polycarbonaat – zijn geschikt voor een tafelblad buiten. Al onze kunststof platen zijn weerbestendig. Ze zijn sterk, slagvast en zullen niet snel verweren.

Kunststof tafelblad op maat

Bij plexiglas.nl bestelt u uw kunststof tafelblad op maat. Wij zagen uw kunststof in precies de gewenste maten. U kunt uw materiaal bestellen via de website, en de maten invoeren in de calculator, of een bestelling doorgeven aan onze klantenservice. Is uw tafel rond, ovaal of heeft hij een andere speciale vorm? Vraag dan een offerte aan. Wij leveren maatwerk aan huis! Ook boren of graveren behoort tot de mogelijkheden. Laat ons via een maatwerktekening weten wat uw wensen zijn en wij sturen een maatwerk offerte uw kant op!

Tafelblad plaatsen

Wellicht heeft u op basis van dit artikel uw materiaalkeuze gemaakt. Dan rest nog de vraag: hoe ga ik het kunststof tafelblad plaatsen? Als het kunststof niet gemonteerd wordt op een ander materiaal, is dit lastig te omschrijven. Het is namelijk afhankelijk van allerlei factoren. Bel in dit geval even met onze klantenservice.

Als het tafelblad óp een ander – ondersteunend – materiaal geplaatst wordt, dan kunt u voor diverse methodes kiezen. Ten eerste wordt het tafelblad vaak los op de tafel gelegd. Plexiglas bijvoorbeeld, wordt vaak gebruikt als losse tafelblad bescherming. Ten tweede kan het tafelblad verlijmd worden met het onderliggende tafelblad, met een van onze plexiglas lijmproducten. Een laatste optie is om te kiezen voor montage door middel van schroeven. Dit kan bijvoorbeeld met onze HPL schroeven of plaatschroeven. Eventueel kunt u bij ons gaten laten voorboren.

Heeft u nog vragen of advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

Bent u zeer tevreden over het eindresultaat en wilt u dit graag delen? Maak dan een foto van uw kunststof tafelblad en mail deze naar onze klantenservice. U maakt dan meteen kans op één van de prijzen in onze Foto Contest.

Enthousiast? Gebruik deze producten

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

plexiglas 6 mm mat

Plexiglas mat helder 6 mm

 114,00 per m2

Incl. BTW:  137,94 per m2

plexiglas helder 25 mm

Plexiglas kraswerend 5 mm

 130,00 per m2

Incl. BTW:  157,30 per m2

helder plexiglas 3 mm

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

-10%helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

Plexiglas helder 8 mm röhm

PLEXIGLAS® helder 8 mm

 77,00 per m2

Incl. BTW:  93,17 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

hpl donkergroen plaat

HPL plaat groen RAL 6009 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

-10%plexiglas zwart 4 mm

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 46,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 62,92.Current price is: € 56,63. per m2

-10%plexiglas zwart 5 mm

PLEXIGLAS® zwart 5 mm

 68,40 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 91,96.Current price is: € 82,76. per m2

-10%plexiglas zwart 6 mm

PLEXIGLAS® zwart 6 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 107,00 per m2

Incl. BTW:  129,47 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 6 mm

 128,00 per m2

Incl. BTW:  154,88 per m2

-10%helder plexiglas 10 mm

Plexiglas helder 10 mm

 88,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 118,58.Current price is: € 106,72. per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

plexiglas zwart 8 mm

PLEXIGLAS® zwart 8 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

Op aanvraagAlucobond grijs Window Grey - RAL 7040

Alucobond® Urban window grey 361 – 4 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

>