Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Aluminium composiet

Geschikt voor zowel in- als exterieur. Aluminium composiet bestaat uit 3 lagen: 2 lagen aluminium buitenlagen, met een tussenlaag van polyethyleen. Het materiaal is erg stevig, duurzaam en licht van gewicht.

Aluminium composiet van het merk Alucobond ® en Dibond ® is geschikt voor buitengebruik. Van het huismerk aluminium composiet zijn alleen de witte platen geschikt voor buiten.

Alucobond aluminium composiet plaat gevelbekleding

Kenmerken Aluminium composiet

Een moderne uitstraling, stevigheid en duurzaamheid, zijn kenmerken van aluminium composiet. Het materiaal bestaat uit 3 lagen. De buitenste twee lagen zijn voorzien van een dunne laag aluminium. De tussenlaag is een zwarte kunststof kern van polyethyleen. Het grote voordeel van aluminium composiet is dat het materiaal niet snel slijt, en licht is van gewicht. Aluminium composiet van het merk Alucobond ® is daarnaast kleurvast en weerbestendig. Huismerk aluminium composiet is meer geschikt voor binnen toepassingen, zoals wandpanelen kunststof plafondplaten.

Twijfelt u welk materiaal het beste past bij uw project? Lees dan eens onze blogs ‘Wat is Dibond ®?‘ of  ‘Verschil Dibond® en plexiglas‘.

Aluminium composiet keuken vierkant

Aluminium composiet toepassingen

Aluminium composiet van het merk Alucobond ® is zeer geschikt voor buitengebruik zoals onder andere kunststof gevelbekleding of boeidelen. De kunststof panelen van het huismerk zijn alleen de witte aluminium composiet platen geschikt voor buiten. De witte kunststof panelen zijn weerbestendig en verkleuren niet. De sandwichplaten kunnen ook uitstekend verwerkt worden in het interieur. Denk hierbij aan een kastenwand, kunststof platen badkamer, of achterwand in de keuken. Aluminium composiet is nauwelijks buigzaam. Het materiaal is hittebestendig tot 80 graden en kan daarom gebruikt worden als keuken wandpaneel of spatscherm achter het fornuis.

Kleuren aluminium composiet

Wij bieden aluminium sandwichplaten aan in diverse kleuren. Zo hebben wij verschillende zwart-, wit- en grijstinten in ons assortiment van huismerk aluminium composiet, Alucobond ® en in de toekomst ook Dibond ®. Aluminium composiet is ook verkrijgbaar met een Butler Finish afwerking, oftewel een geborsteld aluminium look. De aluminium composiet platen zijn dan voorzien van een geborsteld effect. Dit geeft een mooi en modern effect. U kunt hierbij zelf aangeven in welke richting (horizontaal of verticaal) het effect moet zijn. Het kunststof bouwmateriaal kunnen prachtig gecombineerd worden in elk interieur. Daarnaast leveren wij ook fellere kleuren zoals rood, geel en blauw. Ideaal voor een reclamebord of voor op een beurs.

Bekende merken aluminium composiet

Bij ons kunt u terecht voor huismerk aluminium composiet platen, maar ook van het merk Alucobond®. Aluminium composiet staat ook bekend onder het merk Dibond® en meer:

  • Reynobond ®
  • Skybond ®
  • I-bond ®
  • Imagebond ®
  • Vibond ®
  • Planobond ®