Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Kunststof platen badkamer

Eens in de zoveel tijd is het tijd voor verandering in huis! Is uw badkamer aan de beurt? Denk dan eens aan kunststof platen in de badkamer; hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar!

  • Verzorgde strakke uitstraling
  • Makkelijk te monteren
  • Goed bestand tegen vocht

Waarom kunststof in de badkamer?

Kunststof platen of kunststof panelen in natte ruimtes zijn over het algemeen goedkoper, hygiënischer en praktischer dan tegels of stucwerk. De platen zijn waterbestendig en makkelijk te monteren – zelfs als kunststof wandbekleding over bestaand tegelwerk. Het resultaat is een vrijwel naadloze bekleding van uw wand of plafond. Bovendien is het onderhoud van uw badkamer met kunststof platen zeer eenvoudig. Ook zult u geen last meer hebben van schimmels en bacteriën.

Overigens is kunststof niet alleen ideaal in de badkamer, maar ook in een toiletruimte.

Badkamerwand van kunststof

Wilt u kunststof platen gaan gebruiken als wandpanelen? Dan kunt u flink besparen op verbouwingskosten. Vandaar dat kunststof bouwmateriaal voor de badkamer vooral populair is voor projecten waarvoor weinig tijd, en bovendien weinig budget is. U heeft de keuze uit allerlei kleuren en afwerkingen en kunt uw badkamer op deze manier helemaal naar eigen smaak personaliseren. U plaatst de platen heel eenvoudig door middel van schroeven of lijm. Ideaal voor het blind plaatsen van kunststof platen in de badkamer is ons ProPart® verlijmingssysteem. Dit is een serie verlijmingsproducten speciaal ontwikkeld voor kunststof. Deze bestaat uit diverse kunststof primers, lijm, tape en accessoires. Meer weten over dit lijmsysteem? Lees onze blog ‘Panelbonding lijmsysteem’.

Renovatie badkamer

Wilt u uw bestaande badkamer panelen renoveren of opfrissen? Dan kan het voorkomen dat de tegels die u nodig heeft voor reparatie niet meer te koop zijn. En een verschil in kleur, vorm of structuur kan bijzonder storend zijn. Bespaar uzelf een hoop tijd en frustratie en kies voor een kunststof wand. Plaats de platen over een deel of het gehele originele tegelwerk en alles ziet er weer strak en fris uit!

Douchedeur van kunststof

U kunt kunststof platen ook als douchewand gebruiken in uw badkamer. In dat geval wordt vooral gebruik gemaakt van kunststof die in meer of mindere mate transparant is, zoals plexiglas of polycarbonaat. Wilt u een glasheldere look? Kies dan voor de heldere variant of kraswerende heldere variant. Wilt u meer privacy? Dan is een kunststof douchedeur van opaal plexiglas of mat plexiglas wellicht een betere keuze. Ook ons rookglas op maat, in smoke grijs polycarbonaat of brons polycarbonaat zijn super mooi voor een douchedeur.

Scheidingswand van kunststof panelen badkamer

Veel badkamers hebben tegenwoordig geen deur meer, maar een scheidingswand of spatscherm. Op deze manier wordt er een inloopdouche gecreëerd. In principe kunt u hiervoor al onze kunststof platen gebruiken. HPL is een populaire optie, omdat het strak oogt en diverse kleuropties biedt. Denk aan tinten als zwart, wit, donkerblauw en antraciet.  Maar ook plexiglas en polycarbonaat zijn perfect als scheidingswand. Met deze materialen kunt u ook spelen met transparantie en lichtdoorlaat. Dit kan uw badkamer een luxe uitstraling geven.

Kunststof spiegelplaten in de badkamer

Een badkamer is niet compleet zonder spiegel, toch? Ook daarvoor kunt u een kunststof plaat gebruiken. Wij bieden zowel spiegelend plexiglas als aluminium composiet met een spiegellaag. Het is wel van belang dat u de spiegel goed strak kunt bevestigen, zodat deze geen vertekend beeld (lachspiegeleffect) geven. Om hier zeker van te zijn raden we u aan om in het geval van plexiglas voor minimaal 5 mm te kiezen. U kunt gaan voor een kleine plexiglas spiegel boven de wasbak met een stijlvol frame of een gehele spiegelwand.

Verschillende kunststof platen badkamer

Zoals u ziet zijn de mogelijkheden enorm. Maar welke materialen zijn geschikt en waarom? We zetten hier onze kunststof badkamer platen op een rij:

  • Plexiglas is licht in gewicht, slagvast (25x sterker dan glas) en verkrijgbaar in allerlei kleuren, tinten en structuren. Op mat plexiglas na, hebben alle platen een hoogglans afwerking. Dat geeft uw badkamer een gevoel van luxe. Bovendien is het waterbestendig en makkelijk schoon te maken. Lees ‘Hoe kan ik plexiglas schoonmaken?’ voor onze onderhoudtips.
  • Polycarbonaat is ook licht qua gewicht en zeer slagvast (zelfs 250x sterker dan glas van dezelfde dikte). Dat maakt dit materiaal ook uiterst veilig. Polycarbonaat heeft ook een hoogglans afwerking en is beschikbaar in helder, opaal, brons, smoke grijs en kraswerend. Polycarbonaat is krasgevoeliger dan plexiglas. Mochten er krasjes ontstaan, dan kunt u deze eventueel wegwerken door het materiaal te polijsten.
  • Een HPL plaat is een zeer sterke en krasvaste sandwichplaat. De harde kunststof toplaag is beschikbaar in diverse kleuren – denk aan wit, grijs of groen. HPL is ondoordringbaar door vuil en water en is daardoor zeer hygiënisch, en dus een populair product voor natte ruimtes.
  • Aluminium composiet of Alucobond® zijn ook sandwichplaten. Deze platen zijn zeer vocht- en temperatuurbestendig. De aluminium toplaag is beschikbaar in diverse kleuren. Bovendien hebben we ook aluminium composiet met spiegellaag. Ook deze kunststof badkamer platen zijn zeer licht in gewicht en kunt u goed zelf bewerken.

Onderhoud badkamer platen

Kunststof platen zijn erg onderhoudsvriendelijk, ook in de badkamer. Gebruik voor het schoonmaken een mild reinigingsmiddel en een microvezeldoek. Onze antistatische reiniger is zeer geschikt voor onze kunststof platen. Het is belangrijk dat u dit regelmatig bijhoudt in verband met kalkaanslag. Om de kalkaanslag zo laag mogelijk te houden kunt u de vochtige platen het beste zo snel mogelijk droogmaken. Dit kunt u doen met een handdoek, maar ook een douchewisser of watertrekker kan veel kalkaanslag voorkomen.

Heeft u toch kalkaanslag? Geen probleem! Ga in ieder geval nooit aan de slag met schuursponsjes of chemische middelen. In de meeste gevallen verwijdert u het met wat schoonmaakazijn.

Heeft u vragen over onze producten of heeft u advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

-10%plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 68,40 per m2

Incl. BTW:  82,76 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

plexiglas zwart 6 mm

PLEXIGLAS® zwart 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

-20%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 6 mm

 73,60 per m2

Incl. BTW:  89,06 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 110,00 per m2

Incl. BTW:  133,10 per m2

polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 6 mm

 138,00 per m2

Incl. BTW:  166,98 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 6 mm

 131,00 per m2

Incl. BTW:  158,51 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 107,00 per m2

Incl. BTW:  129,47 per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 6 mm

 128,00 per m2

Incl. BTW:  154,88 per m2

>