Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Spatschermen

Op zoek naar een keuken spatscherm? Bij Plexiglas.nl bent u helemaal aan het juiste adres. Wij verkopen spatschermen in allerlei materialen en kleuren. We begeleiden u met uw project van gedegen advies!

Bedoelde u eigenlijk een spatscherm dat beschermt tegen het overdragen van virussen zoals COVID-19? Kijk dan bij onze kuchschermen.

Anti spatscherm keuken

Een keuken is tegenwoordig meer dan een plek om te koken en af te wassen. We kiezen steeds vaker voor woonkeukens, die niet alleen functioneel zijn, maar ook het interieur een echte upgrade geven. Om de keuken te verfraaien óf om spetters tegen de muur te voorkomen kan een spatscherm worden gebruikt. Dit wordt ook wel een ‘anti spatscherm keuken’ genoemd. Een spatscherm in de keuken kan dus puur fungeren als scherm tegen spatten van het eten dat u aan het bereiden bent, maar u kunt ook kiezen voor een volledige kunststof achterwand in de keuken. Dit geeft een super verzorgde finish aan uw keuken. En zo beschermt u de muur ook nog tegen waterspetters rond de gootsteen!

Glazen spatscherm keuken

Een kunststof spatscherm is een mooi alternatief voor een glazen keuken spatscherm. De voordelen van een kunststof spatscherm op een rij:

 • makkelijker bewerkbaar
 • minder breekbaar en dus veiliger
 • goedkoper
 • makkelijker te monteren
 • zeer diverse keuze 
 • duurzaam

Zeker wanneer u kiest voor polycarbonaat of plexiglas heeft u de mooie eigenschappen van kunststof, maar met de chique, moderne uitstraling van een glazen spatscherm.

Keuken achterwand kunststof

De keuze is reuze

Wij kunnen u voorzien van diverse kunststof platen die allemaal enorm geschikt zijn voor gebruik als spatscherm. Neem voor alle materialen een kijkje bij onze keuken wandpanelen. U kunt kiezen tussen allerlei materialen, zoals HPL, plexiglas, polycarbonaat en aluminium composiet. Ieder materiaal is verkrijgbaar in uiteenlopende diktes en kleuren. U koopt bij ons dus precies het materiaal dat voldoet aan uw eisen en wensen. Laten we even toelichten wat de voor- en nadelen van ieder materiaal zijn:

Spatschermen van plexiglas

 • 25x sterker dan glas
 • verkrijgbaar in vele kleuren en diktes
 • aantrekkelijk geprijsd!

Een spatscherm van plexiglas creëert een strakke uitstraling. Plexiglas is de zeer bekende merknaam van het kunststof materiaal acrylaat. Een acrylaat plaat lijkt precies op glas. Omdat plexiglas echter een thermoplast is, is het wat ‘zachter’. Dit heeft als resultaat dat het 25 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. Door de eigenschappen van het materiaal is het goed te bewerken. Plexiglas spatschermen zijn te verkrijgen in helder plaatmateriaal, maar u kunt ook kiezen voor een alternatief zoals zwart plexiglas, opaal plexiglas, wit plexiglas, mat plexiglas, of plexiglas met een piramide structuur. Vooral een spatscherm keuken in zwart plexiglas is een zeer populaire optie.

Plexiglas is niet hittebestendig. Wees dus voorzichtig met hete pannen en stoom!

Achterwand keuken wit

Spatschermen van polycarbonaat

 • 250x sterker dan glas
 • bijzondere rookglas tinten
 • goed te bewerken

Een spatscherm van polycarbonaat is net als plexiglas goed voor een moderne en strakke look. Polycarbonaat is net als plexiglas goed te bewerken. Dit materiaal is nóg wat sterker dan plexiglas. Voor een keuken spatscherm is dit echter minder van belang. Een spatscherm zal namelijk niet snel breken. De keuze om toch voor polycarbonaat te gaan kan hem zitten in de bijzondere tinten die van dit materiaal verkrijgbaar zijn. Denk aan smoke grijs polycarbonaat of bronzen polycarbonaat platen. Deze tinten hebben dezelfde uitstraling als rookglas, wat een erg bijzonder effect geeft. De eventuele gekleurde muur achter het spatscherm zal nog steeds enigszins zichtbaar zijn.

Ook bij polycarbonaat is het van belang om op te passen met hete pannen, voorwerpen en stoom. 

Spatscherm van pvc wandpanelen

 • Decoratieve marmer- en betonlook decors
 • 100% waterproof
 • eenvoudig over bestaande tegels heen te plaatsen
 • zelf op maat snijden of zagen mogelijk

Onze decoratieve pvc wandpanelen zijn een super keuze voor wanneer u trendy en hoogwaardige, maar praktische spatschermen zoekt. Deze wandpanelen zijn eenvoudig over het bestaande spatscherm, of de bestaande tegels te verlijmen. Dit doet u met onze plexiglas bonder. De wandpanelen zijn daarom ideaal voor renovatie van een keuken met een laag budget. U krijgt 10 jaar garantie op deze panelen. Houdt er wel rekening mee dat deze wandplaten niet achter het fornuis geplaatst mogen worden i.v.m. beperkte hittebestendigheid.

Spatscherm van HPL (Trespa®)

 • dekkende platen van geperste houtvezels met kunststof toplaag
 • minimaal krasgevoelig
 • 10 jaar garantie bij het merk Trespa®

Ook HPL is zeer populair voor spatschermen. Een keuken spatscherm van HPL is in tegenstelling tot de meeste tinten van plexiglas of polycarbonaat helemaal dekkend. Een voordeel ten opzichte van de andere twee materialen is bovendien dat het minder krasgevoelig is. Wij verkopen keuken spatschermen van ons huismerk HPL of van het bekende HPL-merk Trespa®. U kunt kiezen uit populaire kleuren als zwart, wit, lichtgrijs en antraciet. Ook HPL platen zijn erg goed te bewerken, hetgeen een mooi voordeel is bij spatschermen vanwege eventuele uitsparingen voor stopcontacten. HPL huismerk platen zijn prima zelf te bewerken. De Trespa® platen zijn wat harder. Om deze reden raden wij u aan om deze door ons te laten frezen. Een pluspunt van het merk Trespa® is de 10 jaar garantie die wordt geboden. En dat is niet voor niets. Trespa® garandeert topkwaliteit!

Wilt u de look compleet maken? Kies dan ook voor een HPL keukenblad in dezelfde kleur!

Achterwand keuken HPL antraciet

Spatscherm keuken op maat

Al onze platen kunnen op maat worden gemaakt. Wij frezen uw keuken spatscherm op maat met onze CNC-freesmachine. Bij keuken spatschermen zijn vaak bewerkingen nodig. U kunt hierbij denken aan uitsparingen voor stopcontacten of aan gaten voor het schroeven. Plexiglas.nl kan dit voor u uit handen nemen – wij kunnen uw spatscherm 100% op maat maken. Zo kunnen wij voor u graveren, schuine zijdes zagen, speciale vormen frezen of gaten voorboren. Om een keuken spatscherm op maat te kunnen realiseren is het fijn als u ons voorziet van een (technische) tekening. Dit mag een digitale tekening zijn of een met de hand gemaakte schets. Als alle specificaties en afmetingen maar duidelijk worden. Een DXF-bestand is nog fijner, maar niet vereist! 

Spatscherm monteren

De meest gekozen opties voor het monteren van spatschermen zijn verlijmen en schroeven. U kunt kiezen uit diverse schroeven. Bij HPL spatschermen kunt u kiezen voor bijpassende HPL schroeven. Voor de andere plaatmaterialen raden we meestal onze plaatschroeven of spenglerschroeven aan. Als u dit wilt kunnen wij de gaten voorboren op basis van een tekening waarop u laat zien waar de gaten precies moeten komen.

Spatscherm keuken zonder boren

Wilt u boren in uw spatscherm vermijden of vindt u het gewoon belangrijk dat de platen blind gemonteerd worden? Dat kan! Een spatscherm keuken zonder boren is heel gebruikelijk. In dit geval raden wij aan om het materiaal te verlijmen. Dit kunt u doen met de volgende materialen:

Onze kunststof sealer is een supersterke transparante kit. Deze is geschikt voor doorzichtige platen zoals helder plexiglas of smoke polycarbonaat. Let wel, ondanks het feit dat deze kit transparant is dient deze zéér goed te worden uitgesmeerd voor een onzichtbaar resultaat. Indien u twijfelt of dit gaat lukken, raden we aan om te kiezen voor montage met schroeven.

Bij spatschermen die niet doorschijnen kunt u kiezen voor de kunststof bonder. Deze is wit van kleur en nog iets sterker dan de Sealer. De Bonder is voor al onze materialen geschikt. Plaats wat toefjes op de hoeken & randen van de plaat en in het midden, en smeer deze vervolgens uit. Hierna kunt u de plaat met beleid op de wand lijmen.

Spatscherm kopen

Enthousiast na het lezen van deze inspiratiepagina, en bent u nu van plan een spatscherm te kopen? Wij maken het u makkelijk. Zoek het gewenste product in onze webshop, en voer eenvoudig de gewenste maten in. Na het toevoegen van de spatschermen aan uw winkelwagen kunt u het product afrekenen.

Wilt u een plaat met bijzondere bewerkingen als boren of uitsparingen? Stuur dan een tekening naar de klantenservice, waarna u een offerte zult ontvangen. Ook bij twijfels of voor advies kunt u altijd bij ons terecht. Bel 085-9020800 of mail klantenservice@plexiglas.nl

Enthousiast? Gebruik deze producten

Op aanvraag-10%trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

Op aanvraagTrespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat | enkelzijdig

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Op aanvraag-10%Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat | enkelzijdig

 108,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 145,20.Current price is: € 130,68. per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 3 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas helder mat 3 mm

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

5 mm plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

plexiglas helder 25 mm

Plexiglas kraswerend 5 mm

 130,00 per m2

Incl. BTW:  157,30 per m2

Plexiglas piramide structuur helder 3 mm

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

butler finish zilver aluminium composiet

Dibond® Butler Finish zilver – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

dibond® butler finish koper

Dibond® Butler Finish koper – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

butler finish goud aluminium composiet

Dibond® Butler Finish goud – 3 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

-10%Aluminium composiet plaat wit

Aluminium composiet plaat wit 3 mm

 37,80 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 50,82.Current price is: € 45,74. per m2

-10%Aluminium composiet plaat wit

Aluminium composiet plaat wit 4 mm

 41,40 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 55,66.Current price is: € 50,09. per m2

helder plexiglas 4 mm

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

helder plexiglas 5 mm

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

-10%helder plexiglas 6 mm

PLEXIGLAS® helder 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 72,60.Current price is: € 65,34. per m2

-10%Aluminium composiet plaat wit

Aluminium composiet plaat wit 6 mm

 52,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 70,18.Current price is: € 63,16. per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 4 mm

 43,00 per m2

Incl. BTW:  52,03 per m2

-5%hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 5 mm

 48,45 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 61,71.Current price is: € 58,62. per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 6 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

hpl wit plaat

HPL plaat wit RAL 9016 | 8 mm

 79,00 per m2

Incl. BTW:  95,59 per m2

-5%HPL plaat wit RAL 9010

HPL plaat wit RAL 9010 | 10 mm

 92,15 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 117,37.Current price is: € 111,50. per m2

HPL antraciet plaat

HPL plaat antracietgrijs RAL 7016 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

hpl donkergroen plaat

HPL plaat groen RAL 6009 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

-10%plexiglas opaal

Plexiglas opaal 2 mm

 26,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 35,09.Current price is: € 31,58. per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 3 mm

 34,00 per m2

Incl. BTW:  41,14 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 4 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 5 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

plexiglas wit 3 mm

PLEXIGLAS® wit 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

plexiglas wit 4 mm

PLEXIGLAS® wit 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

-10%plexiglas wit 5 mm

PLEXIGLAS® wit 5 mm

 68,40 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 91,96.Current price is: € 82,76. per m2

Plexiglas wit 6 mm

PLEXIGLAS® wit 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

plexiglas zwart 3 mm

PLEXIGLAS® zwart 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

plexiglas zwart 4 mm

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

plexiglas zwart 5 mm

PLEXIGLAS® zwart 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

plexiglas zwart 6 mm

PLEXIGLAS® zwart 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 3 mm

 61,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 82,28.Current price is: € 74,05. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 78,00 per m2

Incl. BTW:  94,38 per m2

Aluminium composiet plaat blauw

Aluminium composiet plaat Blauw – 3 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

Aluminium composiet plaat geel

Aluminium composiet plaat Geel – 3 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

Aluminium composiet plaat zwart

Aluminium composiet plaat Zwart – 3 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

HPL crème plaat

HPL plaat crème wit RAL 9001 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

HPL donkerblauw plaat

HPL plaat blauw RAL 5011 | 6 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

Aluminium composiet plaat antraciet

Aluminium composiet plaat Antraciet – 3 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

hpl lichtgrijs plaat

HPL plaat lichtgrijs RAL 7035 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

Op aanvraag-10%Alucobond antraciet 105 - RAL 7016

Alucobond® Solid antraciet 105 – 4 mm

 80,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 107,69.Current price is: € 96,92. per m2

hpl plaat zwart

HPL plaat zwart RAL 9005 | 6 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 4 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 3 mm

 57,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 77,44.Current price is: € 69,70. per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 90,00 per m2

Incl. BTW:  108,90 per m2

Op aanvraagAlucobond Solid Creme 102 - RAL 9001 Crème

Alucobond® Solid crème 102 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 99,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 133,10.Current price is: € 119,79. per m2

Op aanvraagAlucobond Solid - RAL 7036

Alucobond® Solid platinum grijs 136 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 6 mm

 124,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 166,98.Current price is: € 150,28. per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 6 mm

 131,00 per m2

Incl. BTW:  158,51 per m2

Op aanvraagAlucobond wit 100 - RAL 9010

Alucobond® Solid wit 100 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

Op aanvraagAlucobond Solid zwart - RAL 9005

Alucobond® Solid zwart 326 – 4 mm

 89,00 per m2

Incl. BTW:  107,69 per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 96,30 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 129,47.Current price is: € 116,52. per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 6 mm

 115,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 154,88.Current price is: € 139,39. per m2

Op aanvraag-10%Alucobond Urban Antracite 362 - RAL 7016

Alucobond® Urban anthracite 362 – 4 mm

 85,50 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 114,95.Current price is: € 103,46. per m2

Op aanvraagAlucobond Jet Black 363 - RAL 9005 - Zwart

Alucobond® Urban jet black 363 – 4 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

Op aanvraag-10%Alucobond RAL 9016 - Traffic White

Alucobond® Urban traffic white 360 – 4 mm

 85,50 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 114,95.Current price is: € 103,46. per m2

Op aanvraagAlucobond grijs Window Grey - RAL 7040

Alucobond® Urban window grey 361 – 4 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

>