Spatschermen

Hulp nodig?

Medewerker van de klantenservice

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Op zoek naar een keuken spatscherm? Bij Plexiglas.nl bent u helemaal aan het juiste adres. Wij verkopen spatschermen in allerlei materialen en kleuren. We begeleiden u met uw project van gedegen advies!

Bedoelde u eigenlijk een spatscherm dat beschermt tegen het overdragen van virussen zoals COVID-19? Kijk dan bij onze coronaschermen of kuchschermen.

Anti spatscherm keuken

Een keuken is tegenwoordig meer dan een plek om te koken en af te wassen. We kiezen steeds vaker voor woonkeukens, die niet alleen functioneel zijn, maar ook het interieur een echte upgrade geven. Om de keuken te verfraaien óf om spetters tegen de muur te voorkomen kan een spatscherm worden gebruikt. Dit wordt ook wel een ‘anti spatscherm keuken’ genoemd. Een spatscherm in de keuken kan dus puur fungeren als scherm tegen spatten van het eten dat u aan het bereiden bent, maar u kunt ook kiezen voor een volledige kunststof achterwand in de keuken. Dit geeft een super verzorgde finish aan uw keuken. En zo beschermt u de muur ook nog tegen waterspetters rond de gootsteen!

Glazen spatscherm keuken

Een kunststof spatscherm is een mooi alternatief voor een glazen keuken spatscherm. De voordelen van een kunststof spatscherm op een rij:

 • makkelijker bewerkbaar
 • minder breekbaar en dus veiliger
 • goedkoper
 • makkelijker te monteren
 • zeer diverse keuze 
 • duurzaam

Zeker wanneer u kiest voor polycarbonaat of plexiglas heeft u de mooie eigenschappen van kunststof, maar met de chique, moderne uitstraling van een glazen spatscherm.

Keuken achterwand kunststof

De keuze is reuze

Wij kunnen u voorzien van diverse kunststof platen die allemaal enorm geschikt zijn voor gebruik als spatscherm. U kunt kiezen tussen allerlei materialen, zoals HPL, plexiglas, polycarbonaat en aluminium composiet. Ieder materiaal is verkrijgbaar in uiteenlopende diktes en kleuren. U koopt bij ons dus precies het materiaal dat voldoet aan uw eisen en wensen. Laten we even toelichten wat de voor- en nadelen van ieder materiaal zijn:

Spatschermen van plexiglas

 • 25x sterker dan glas
 • verkrijgbaar in vele kleuren en diktes
 • aantrekkelijk geprijsd!

Een spatscherm van plexiglas creëert een strakke uitstraling. Plexiglas is de zeer bekende merknaam van het kunststof materiaal acrylaat. Een acrylaat plaat lijkt precies op glas. Omdat plexiglas echter een thermoplast is, is het wat ‘zachter’. Dit heeft als resultaat dat het 25 keer sterker is dan glas van dezelfde dikte. Door de eigenschappen van het materiaal is het goed te bewerken. Plexiglas spatschermen zijn te verkrijgen in helder plaatmateriaal, maar u kunt ook kiezen voor een alternatief zoals zwart plexiglas, opaal plexiglas, wit plexiglas, mat plexiglas, of plexiglas met een piramide structuur. Vooral een spatscherm keuken in zwart plexiglas is een zeer populaire optie.

Plexiglas is niet hittebestendig. Wees dus voorzichtig met hete pannen en stoom!

Achterwand keuken wit

Spatschermen van polycarbonaat

 • 250x sterker dan glas
 • bijzondere rookglas tinten
 • goed te bewerken

Een spatscherm van polycarbonaat is net als plexiglas goed voor een moderne en strakke look. Polycarbonaat is net als plexiglas goed te bewerken. Dit materiaal is nóg wat sterker dan plexiglas. Voor een keuken spatscherm is dit echter minder van belang. Een spatscherm zal namelijk niet snel breken. De keuze om toch voor polycarbonaat te gaan kan hem zitten in de bijzondere tinten die van dit materiaal verkrijgbaar zijn. Denk aan smoke grijs polycarbonaat of bronzen polycarbonaat platen. Deze tinten hebben dezelfde uitstraling als rookglas, wat een erg bijzonder effect geeft. De eventuele gekleurde muur achter het spatscherm zal nog steeds enigszins zichtbaar zijn.

Ook bij polycarbonaat is het van belang om op te passen met hete pannen, voorwerpen en stoom. 

Spatscherm van HPL (Trespa®)

 • dekkende platen van geperste houtvezels met kunststof toplaag
 • minimaal krasgevoelig
 • 10 jaar garantie bij het merk Trespa®

Ook HPL is zeer populair voor spatschermen. Een keuken spatscherm van HPL is in tegenstelling tot de meeste tinten van plexiglas of polycarbonaat helemaal dekkend. Een voordeel ten opzichte van de andere twee materialen is bovendien dat het minder krasgevoelig is. Wij verkopen keuken spatschermen van ons huismerk HPL of van het bekende HPL-merk Trespa®. U kunt kiezen uit populaire kleuren als zwart, wit, lichtgrijs en antraciet. Ook HPL platen zijn erg goed te bewerken, hetgeen een mooi voordeel is bij spatschermen vanwege eventuele uitsparingen voor stopcontacten. HPL huismerk platen zijn prima zelf te bewerken. De Trespa® platen zijn wat harder. Om deze reden raden wij u aan om deze door ons te laten frezen. Een pluspunt van het merk Trespa® is de 10 jaar garantie die wordt geboden. En dat is niet voor niets. Trespa® garandeert topkwaliteit!

Achterwand keuken HPL antraciet

Spatscherm keuken op maat

Al onze platen kunnen op maat worden gemaakt. Wij frezen uw keuken spatscherm op maat met onze CNC-freesmachine. Bij keuken spatschermen zijn vaak bewerkingen nodig. U kunt hierbij denken aan uitsparingen voor stopcontacten of aan gaten voor het schroeven. Plexiglas.nl kan dit voor u uit handen nemen – wij kunnen uw spatscherm 100% op maat maken. Zo kunnen wij voor u graveren, schuine zijdes zagen, speciale vormen frezen of gaten voorboren. Om dit te kunnen realiseren is het fijn als u ons voorziet van een (technische) tekening. Dit mag een digitale tekening zijn of een met de hand gemaakte schets. Als alle specificaties en afmetingen maar duidelijk worden. Een DXF-bestand is nog fijner, maar niet vereist! 

Spatscherm monteren

De meest gekozen opties voor het monteren van spatschermen zijn verlijmen en schroeven. U kunt kiezen uit diverse schroeven. Bij HPL kunt u kiezen voor bijpassende HPL schroeven. Voor de andere plaatmaterialen raden we meestal onze plaatschroeven of spenglerschroeven aan. Als u dit wilt kunnen wij de gaten voorboren op basis van een tekening waarop u laat zien waar de gaten precies moeten komen.

Spatscherm keuken zonder boren

Wilt u boren vermijden of vindt u het gewoon belangrijk dat de platen blind gemonteerd worden? Dat kan! Een spatscherm keuken zonder boren is heel gebruikelijk. In dit geval raden wij aan om het materiaal te verlijmen. Dit kunt u doen met de volgende materialen:

Onze Plexigas Sealer is een supersterke transparante kit. Deze is geschikt voor doorzichtige platen zoals helder plexiglas of smoke polycarbonaat. Let wel, ondanks het feit dat deze kit transparant is dient deze zéér goed te worden uitgesmeerd voor een onzichtbaar resultaat. Indien u twijfelt of dit gaat lukken, raden we aan om te kiezen voor montage met schroeven.

Bij platen die niet doorschijnen kunt u kiezen voor de Plexiglas Bonder. Deze is wit van kleur en nog iets sterker dan de Sealer. De Bonder is voor al onze materialen geschikt. Plaats wat toefjes op de hoeken & randen van de plaat en in het midden, en smeer deze vervolgens uit. Hierna kunt u de plaat met beleid op de wand lijmen.

Zoekt u naar een zeer hoogwaardig en gecertificeerd lijmsysteem? Kies dan voor het Pro Part® Panelbonding lijmsysteem. Dit systeem biedt een compleet assortiment aan diverse bevestigingsmaterialen voor de verlijming van uw kunststof platen. Ook het Panelbonding lijmsysteem kan alleen gebruikt worden voor niet-transparante platen.

Spatscherm kopen

Enthousiast na het lezen van deze inspiratiepagina, en bent u nu van plan een spatscherm te kopen? Wij maken het u makkelijk. Zoek het gewenste product in onze webshop, en voer eenvoudig de gewenste maten in. Na het toevoegen aan uw winkelwagen kunt u het product afrekenen.

Wilt u een plaat met bijzondere bewerkingen als boren of uitsparingen? Stuur dan een tekening naar de klantenservice, waarna u een offerte zult ontvangen. Ook bij twijfels of voor advies kunt u altijd bij ons terecht. Bel 085-9020800 of mail klantenservice@plexiglas.nl

Enthousiast? Gebruik deze producten

trespa 9005 Jet Black dubbele schaduw

Trespa® Izeon® RAL 9005 gitzwart 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9010 zuiverwit 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7016 antraciet grijs 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit hoofdafbeelding

Trespa® Izeon® RAL 9001 crème wit 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 9016 verkeerswit 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Trespa® Izeon® RAL 7065 lichtgrijs 6 mm kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 7035 lichtgrijs 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Trespa® Izeon® RAL 5011 Staalblauw kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 5011 staalblauw 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen kleurstaaltje

Trespa® Izeon® RAL 6009 dennengroen 6 mm | op maat

 120,00 per m2

Incl. BTW:  145,20 per m2

Alucobond antraciet 105 - RAL 7016

Alucobond® Solid antraciet 105 – 4 mm

 74,00 per m2

Incl. BTW:  89,54 per m2

Alucobond Solid Creme 102 - RAL 9001 Crème

Alucobond® Solid crème 102 – 4 mm

 74,00 per m2

Incl. BTW:  89,54 per m2

Alucobond Solid - RAL 7036

Alucobond® Solid platinum grijs 136 – 4 mm

 74,00 per m2

Incl. BTW:  89,54 per m2

Alucobond wit 100 - RAL 9010

Alucobond® Solid wit 100 – 4 mm

 74,00 per m2

Incl. BTW:  89,54 per m2

Alucobond Solid zwart - RAL 9005

Alucobond® Solid zwart 326 – 4 mm

 74,00 per m2

Incl. BTW:  89,54 per m2

Alucobond Urban Antracite 362 - RAL 7016

Alucobond® Urban anthracite 362 – 4 mm

 80,00 per m2

Incl. BTW:  96,80 per m2

Alucobond Jet Black 363 - RAL 9005 - Zwart

Alucobond® Urban jet black 363 – 4 mm

 80,00 per m2

Incl. BTW:  96,80 per m2

Alucobond RAL 9016 - Traffic White

Alucobond® Urban traffic white 360 – 4 mm

 80,00 per m2

Incl. BTW:  96,80 per m2

Alucobond grijs Window Grey - RAL 7040

Alucobond® Urban window grey 361 – 4 mm

 80,00 per m2

Incl. BTW:  96,80 per m2

-29%plexiglas mat

Plexiglas mat helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 4 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

plexiglas mat

Plexiglas mat helder 5 mm

 95,00 per m2

Incl. BTW:  114,95 per m2

plexiglas piramide

Plexiglas piramide helder 3 mm

 68,00 per m2

Incl. BTW:  82,28 per m2

Aluminium composiet butler finish aluminium

Aluminium composiet plaat Butler Finish Aluminium – 3 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

Aluminium composiet rosé

Aluminium composiet plaat Butler Finish Rosé – 3 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

Aluminium composiet champagne

Aluminium composiet plaat Butler Finish Champagne – 3 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

aluminium composiet goud

Aluminium composiet plaat Butler Finish Goud – 3 mm

 54,00 per m2

Incl. BTW:  65,34 per m2

aluminium composiet wit

Aluminium composiet plaat wit 3 mm

 36,00 per m2

Incl. BTW:  43,56 per m2

aluminium composiet wit

Aluminium composiet plaat wit 4 mm

 40,00 per m2

Incl. BTW:  48,40 per m2

Eco-proofPlexiglas helder 3 mm by Röhm op maat

PLEXIGLAS® helder 3 mm

 32,00 per m2

Incl. BTW:  38,72 per m2

Eco-proof-19%Plexiglas helder 3 mm by Röhm op maat

PLEXIGLAS® helder 4 mm

 34,00 per m2

Incl. BTW:  41,14 per m2

Eco-proofPlexiglas helder 5 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® helder 5 mm

 53,00 per m2

Incl. BTW:  64,13 per m2

aluminium composiet wit

Aluminium composiet plaat wit 6 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

HPL wit 3 mm

HPL plaat wit 3 mm

 31,00 per m2

Incl. BTW:  37,51 per m2

HPL wit 4 mm

HPL plaat wit 4 mm

 40,00 per m2

Incl. BTW:  48,40 per m2

HPL wit 5 mm

HPL plaat wit 5 mm

 46,00 per m2

Incl. BTW:  55,66 per m2

HPL wit 6 mm

HPL plaat wit 6 mm

 50,00 per m2

Incl. BTW:  60,50 per m2

HPL wit 8 mm

HPL plaat wit 8 mm

 64,00 per m2

Incl. BTW:  77,44 per m2

HPL wit 10 mm

HPL plaat wit 10 mm

 101,00 per m2

Incl. BTW:  122,21 per m2

HPL plaat wit 12 mm

HPL plaat wit 12 mm

 119,00 per m2

Incl. BTW:  143,99 per m2

HPL antraciet 6 mm

HPL plaat antraciet 6 mm

 69,00 per m2

Incl. BTW:  83,49 per m2

HPL plaat groen 6 mm

HPL plaat donkergroen 6 mm

 69,00 per m2

Incl. BTW:  83,49 per m2

-24%plexiglas opaal

Plexiglas opaal 2 mm

 22,00 per m2

Incl. BTW:  26,62 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 3 mm

 34,00 per m2

Incl. BTW:  41,14 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 4 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

plexiglas opaal

Plexiglas opaal 5 mm

 59,00 per m2

Incl. BTW:  71,39 per m2

Eco-proofPlexiglas wit 3 mm met Röhm met logo

PLEXIGLAS® wit 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

Eco-proofPlexiglas wit 4 mm met Röhm met logo

PLEXIGLAS® wit 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

Eco-proofPlexiglas wit 5 mm met Röhm met logo

PLEXIGLAS® wit 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

Eco-proofPlexiglas wit 6 mm met Röhm met logo

PLEXIGLAS® wit 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

Eco-proofPlexiglas zwart 3 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® zwart 3 mm

 39,00 per m2

Incl. BTW:  47,19 per m2

Eco-proofPlexiglas zwart 4 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® zwart 4 mm

 52,00 per m2

Incl. BTW:  62,92 per m2

Eco-proofPlexiglas zwart 5 mm met Röhm logo

PLEXIGLAS® zwart 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 3 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

-20%polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 3 mm

 37,00 per m2

Incl. BTW:  44,77 per m2

polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 4 mm

 57,00 per m2

Incl. BTW:  68,97 per m2

-22%polycarbonaat helder

Polycarbonaat helder 5 mm

 62,00 per m2

Incl. BTW:  75,02 per m2

aluminium composiet blauw

Aluminium composiet plaat Blauw – 3 mm

 41,00 per m2

Incl. BTW:  49,61 per m2

aluminium composiet geel

Aluminium composiet plaat Geel – 3 mm

 41,00 per m2

Incl. BTW:  49,61 per m2

Stalen aluminium composiet

Aluminium composiet plaat Zwart – 3 mm

 41,00 per m2

Incl. BTW:  49,61 per m2

HPL plaat crème 6 mm

HPL plaat crème 6 mm

 50,00 per m2

Incl. BTW:  60,50 per m2

HPL plaat donkerblauw 6 mm

HPL plaat donkerblauw 6 mm

 69,00 per m2

Incl. BTW:  83,49 per m2

aluminium composiet antraciet

Aluminium composiet plaat Antraciet – 3 mm

 41,00 per m2

Incl. BTW:  49,61 per m2

HPL plaat lichtgrijs 6 mm

HPL plaat lichtgrijs 6 mm

 55,00 per m2

Incl. BTW:  66,55 per m2

HPL plaat zwart 6 mm

HPL plaat zwart 6 mm

 69,00 per m2

Incl. BTW:  83,49 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 4 mm

 62,00 per m2

Incl. BTW:  75,02 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 3 mm

 46,00 per m2

Incl. BTW:  55,66 per m2

polycarbonaat smoke grijs

Polycarbonaat smoke grijs 3 mm

 47,00 per m2

Incl. BTW:  56,87 per m2

polycarbonaat smoke grijs

Polycarbonaat smoke grijs 4 mm

 62,00 per m2

Incl. BTW:  75,02 per m2

polycarbonaat smoke grijs

Polycarbonaat smoke grijs 5 mm

 78,00 per m2

Incl. BTW:  94,38 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 5 mm

 78,00 per m2

Incl. BTW:  94,38 per m2

polycarbonaat brons

Polycarbonaat brons 6 mm

 93,00 per m2

Incl. BTW:  112,53 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 4 mm

 61,00 per m2

Incl. BTW:  73,81 per m2

polycarbonaat smoke grijs

Polycarbonaat smoke grijs 6 mm

 93,00 per m2

Incl. BTW:  112,53 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 5 mm

 76,00 per m2

Incl. BTW:  91,96 per m2

polycarbonaat opaal

Polycarbonaat opaal 6 mm

 91,00 per m2

Incl. BTW:  110,11 per m2

>