Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik plexiglas lijmen?

Voor het lijmen van plexiglas kunt u het beste speciale acrylaatlijm gebruiken, zoals Acrifix. Ook chloroform kunt u goed gebruiken voor het lijmen van plexiglas.

Plexiglas lijmen

Acrifix is een acrylaatlijm die erg geschikt is voor het verlijmen van plexiglas materiaal. De plexiglas lijm droogt onzichtbaar op en heeft geen ingesloten luchtbelletjes. Met Acrifix gaat het lijmen op een bijzondere manier. U plakt het niet aan elkaar, maar de materialen worden met elkaar versmolten. Draag altijd rubber of vinyl handschoenen en een veiligheidsbril, wanneer u plexiglas gaat lijmen. Deze lijm is niet te gebruiken voor het bevestigen van plexiglas op andere- ondergronden of materialen dan plexiglas. Met één tube van een inhoud van 100 milliliter kunt u circa 40 m1 verlijmen.

 Let op: Deze lijm is niet geschikt voor spiegelend plexiglas.

Plexiglas met elkaar verlijmen:

 • Zorg ervoor dat de oppervlakken van de plexiglas platen zo glad en vlak mogelijk zijn, hiervoor kunt u bijvoorbeeld de randen schuren.
 • De oppervlakken moeten schoongemaakt worden.
 • De onderdelen kunnen tegen elkaar gepositioneerd worden.
 • Bij het gebruik van Acrifix: vul het flacon met de naald. Zorg ervoor dat u de lucht uit het flacon knijpt en de flacon ingeknepen houdt wanneer u het omdraait.
 • Breng de lijm geleidelijk aan tussen de contactoppervlakken.
 • Houdt de onderdelen minstens 15 minuten tegen elkaar aangedrukt. De lijm is ongeveer na 3 uur gedroogd.

Plexiglas verlijmen met andere materialen

Indien u plexiglas wilt verlijmen (en afdichten) met andere materialen, zoals hout, beton of steen, kunt u het beste Plexiglas Sealer gebruiken. Plexiglas Sealer is een hoogwaardige universele afdichtingskit en constructie- of montagelijm, op basis van hybride technologie, welke door luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch blijvend rubber. Plexiglas Sealer hecht perfect op de meeste ondergronden zonder primer. De ondergrond dient wel schoon, droog en draagkrachtig te zijn. Twijfelt u of de Sealer geschikt is in uw geval? Dan is het raadzaam om een hechtingtest uit te voeren.

Bij zowel de plexiglas bonder als de plexiglas sealer heeft u een kitpistool nodig. Wij hebben hiervoor in het assortiment:

Plexiglas verlijmen met andere materialen:

 • Maak de plaat vet vrij en schoon met de Bond ex spray. (Sterke poreuze ondergronden dienen voor behandeld te worden)
 • De oppervlakken van de platen dienen zo glad en vlak mogelijk te zijn/
 • Breng de lijm geleidelijk aan tussen de contact oppervlakken van de verschillende materialen.
 • De verschillende materialen kunnen aan elkaar bevestigd worden met de lijm.
 • Zet de materialen aan elkaar vast. (Bijv. met lijmklemmen)
 • Houd de onderdelen ongeveer 3 uur tegen elkaar aangedrukt. Dan is de lijm goed gedroogd.

Zoals u wellicht weet verkopen wij niet alleen plexiglas, maar ook andere kunststof materialen. Sinds kort hebben we een speciaal verlijmingssysteem van Pro Part® dat speciaal ontwikkeld is voor het verlijmen van gevelplaten (bijvoorbeeld Alucobond® of Trespa®). Zeer interessant om eens te bekijken indien u op zoek bent naar stevig verlijmde gevelbekleding!

Een andere manier om plexiglas te bevestigen is schroeven of plexiglas kitten.

>