Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Panelbonding lijmsysteem

03/05/2022

14:42

Een gecertificeerd systeem voor het verlijmen van gevelpanelen. Het lijmsysteem van Pro Part® is geschikt voor onder andere gevelplaat verlijming. Voor elke type plaat wordt met een specifieke reiniger en/of primer gewerkt die afgestemd is op het materiaal. Op deze pagina vindt u meer informatie over het lijmsysteem, en welke producten geschikt zijn voor uw project.

Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele gevolgen bij het verkeerd toepassen van het panelbonding lijmsysteem. Voor het verlijmen van gevelplaten is het van belang dat u de informatie opvolgt die vermeld staat in de handleidingen. Wij beschikken over een digitale handleiding voor zowel Trespa® als Alucobond®.

Achterconstructie met aluminium regelwerk

Achterconstructie gevelplaat lijmsysteem

Voor een zo goed mogelijk resultaat is het belangrijk dat u begint met een goede ondergrond. De eerste stap voor gevelplaatverlijming is een goede achterconstructie. Denk hierbij aan het plaatsen van een houten of aluminium regelwerk.

Plaats elke 50 cm een houten of aluminium regel, dit zorgt na het verlijmen voor een stevige bevestiging. Een houten regelwerk dient u te primeren met een kunststof primer zoals de Primer Black. Een aluminium regelwerk moet behandeld worden met de Primer Metall.

Primers gevelplaat lijmsysteem

De gevelplaten moeten ook behandeld worden met de daarvoor geschikte primer. Voor Trespa® heeft u de Power Cleaner nodig. Voor Alucobond® en andere aluminium composiet gebruikt u de Primer Metall. Volg voor het aanbrengen van de primers de voorschriften van het product en de informatie in de handleiding op.

Foam tape en afwerking gevelplaatverlijming

Nadat de primer volledig droog is kan de Project Foam Tape bevestigd worden. Plaats de tape op het regelwerk, over de volledige lengte van de regel. De tape zorgt voor de eerste hechting tussen het regelwerk en de plaat. De tape is ook een richtlijn voor het aanbrengen van de lijm, en zorgt ervoor dat de lijm niet weggedrukt wordt bij het aanbrengen van de gevelplaat.

Voor een nette afwerking kunt u daarnaast de EPDM Band aanbrengen. Deze band zorgt voor een zwarte voeg tussen de gevelplaten. De EPDM Band dient op de achterconstructie aangebracht te worden.

Panelbonding lijmsysteem en kunststof platen

De verlijmingsproducten zijn multi-inzetbaar. Wist u dat de huismerk aluminium composiet platen en de huismerk HPL platen ook met deze producten verlijmd kunnen worden? Volg het stappenplan en de handleidingen op voor een zo goed mogelijk resultaat!

Stappenplan gevelplaatverlijming

Kijk voor meer informatie en product specificaties ook eens in de producthandleiding.

Lijmadvies Alucobond®

Voor het verlijmen van Alucobond® met het Panelbonding lijmsysteem van Pro Part® is het van belang dat u de informatie in de handleiding juist opvolgt.

Het lijmsysteem voor Alucobond® bestaat uit de volgende producten:

Lijmadvies Trespa®

Om het Panelbonding lijmsysteem op de juiste wijze toe te passen, en zo het beste resultaat te creëren, is het van belang dat u de informatie in de handleiding specifiek gericht op Trespa® juist opvolgt.

Het lijmsysteem voor Trespa® bestaat uit de volgende producten:

>