Hulp nodig?

Een kunststof plaat of toebehoren kopen maar toch nog wat vragen? Neem gerust contact met ons op!

Onze klantenservice medewerkers nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik polycarbonaat lijmen?

De bewerkingsmogelijkheden van polycarbonaat zijn enorm en lijmen is er daar één van. Met de juiste voorbereiding, goed gereedschap en onze tips & tricks is polycarbonaat lijmen een fluitje van een cent.

Deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Misschien zocht u naar polycarbonaat kanaalplaten. Kijk dan bij de veelgestelde vragen over kanaalplaten.  

Polycarbonaat lijmen: lijmsoorten

Polycarbonaat lijmen werkt precies hetzelfde als plexiglas lijmen. U kunt zelfs dezelfde lijm gebruiken, zoals de acrylaatlijm Acrifix 192. Deze lijm zorgt ervoor dat de contactoppervlakken week worden en vervolgens samensmelten. Acrifix is een waterdunne lijm en wordt met een dunne naald tussen de contactoppervlakken aangebracht. U kunt hiermee geen oneffenheden opvullen.

De Plexiglas Sealer wordt gebruikt voor het afdichten van diverse kunststoffen. De Sealer droogt helder op en hardt uit tot een duurzaam, elastisch rubber. De Sealer hecht goed op andere kunststoffen, maar ook op materialen als hout, beton of steen. Leuk voordeel is dat de Sealer overschilderbaar is!

U kunt ook onze Plexiglas Bonder gebruiken, hiermee kunt u het polycarbonaat verlijmen met andere materialen zoals hout, beton, metaal of steen. Het is een hoogwaardige lijm die u zowel binnen als buiten kunt gebruiken en ook in natte ruimtes, zoals de badkamer of keuken. Het is goed om te weten dat de Plexiglas Bonder wit opdroogt.

Lijmen met acrylaatlijm: stappenplan

Om polycarbonaat te kunnen lijmen met acrylaatlijm, heeft u het volgende nodig:

Voor het beste resultaat volgt u de volgende stappen voor polycarbonaat lijmen:

Stap 1: Polycarbonaat schuren

Allereerst schuurt u de randen die gelijmd moeten worden zo glad mogelijk. Begin met een grove korrel en eindig met een fijne korrel. De randen mogen natuurlijk niet rond geschuurd worden. Om dit te voorkomen kunt u het beste een schuurblok of schuurklos gebruiken.

Stap 2 Schoonmaken

Na het schuren maakt u de polycarbonaat platen schoon met een antistatische kunststofreiniger. Wrijf het vervolgens droog met een antistatische doek.

Stap 3 Folie verwijderen

U heeft geschuurd en gereinigd, dan is het nu tijd om de beschermfolie te verwijderen van de delen die u gaat lijmen. Laat de folie wél zitten op de delen die niet verlijmd gaan worden, zo beperkt u beschadiging tijdens het lijmen.

Stap 4 Aanbrengen

U gaat nu aan de slag met de acrylaatlijm – de hoogste tijd dus voor handschoenen en een veiligheidsbril! Pak dan de Acrifix erbij en breng deze zorgvuldig aan op de randen die u wilt lijmen. Probeer niet de lijm weg te wrijven indien u knoeit, want dan ontstaan er vlekken. Laat de lijm gewoon verdampen aan de lucht.

Stap 5 Fixeren

Zorg ervoor dat u beide delen gedurende minimaal 15 minuten fixeert tot de lijm volledig is opgelost. Na 24 tot 48 uur is de lijmverbinding op volledige sterkte.

Wilt u nog meer weten over polycarbonaat lijmen of heeft u een andere vraag? Bel of chat dan met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies.

>