Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Hoe kan ik polycarbonaat lijmen

Wilt u een polycarbonaat plaat bevestigen door middel van lijm? Dat kan heel goed! U kunt polycarbonaat lijmen met acrylaatlijm of een kit speciaal voor kunststof.

Goed om te weten: deze informatie gaat over massieve polycarbonaat platen. Veel klanten die zoeken naar polycarbonaat bedoelen eigenlijk onze tunnelplaten, speciaal voor het maken van overkappingen. In dit geval kunt u kijken bij onze informatie over de polycarbonaat kanaalplaten

Polycarbonaat lijmen met acrylaatlijm

Het werkt hetzelfde als met plexiglas en u gebruikt dezelfde lijm: Acrifix 192, een 1-componentenlijm. Deze lijm maakt het contactoppervlak week en smelt het vervolgens samen. Maak wel eerst het te lijmen polycarbonaat glas door te schuren en het vervolgens goed schoon te maken. breng dan de acrylaatlijm aan en fixeer de delen van minimaal 15 minuten. Na 24 tot 48 uur is de lijmverbinding op volledige sterkte.

Plexiglas lijmen

Polycarbonaat kitten

Wilt u polycarbonaat verlijmen met andere materialen? Dat kan ook! Denk aan hout, beton of steen. In dit geval kunt u het beste onze Plexiglas Sealer of Plexiglas Bonder gebruiken. Het grote verschil is de kleur. Waar de sealer transparant opdroogt, wordt de bonder juist wit. Afhankelijk van uw plaat is de kleur van de kit dus belangrijk. Het is belangrijk om te weten dat de Plexiglas Bonder nóg sterker is dan de Plexiglas Sealer. Verder zijn beide producten UV-, schimmel en bacterie-bestendig – ideaal dus voor in natte ruimtes.

Beide kits hechten perfect op de meeste ondergronden zonder primer. De ondergrond dient wel schoon, droog en draagkrachtig te zijn. Twijfelt u of de ondergrond geschikt is? Doe dan een hechtingstest.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van kunststof lijmen? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij helpen u graag verder!

>