Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Polycarbonaat LED paneel

Heeft u een systeemplafond in uw bedrijf? Dan is het mogelijk om een aantal panelen te vervangen voor een LED-paneel. Of wilt u een gaaf LED-paneel, bijvoorbeeld aan de wand, in huis maken? U kunt deze panelen van polycarbonaat bij Plexiglas.nl op maat platen maken. 

LED paneel

Voordelen polycarbonaat LED-paneel

Polycarbonaat is een goede vervanger van glas, omdat het in veel opzichten een stuk veiliger is. Dit maakt het materiaal enorm geschikt voor een LED-paneel. Polycarbonaat is maar liefst 250 keer sterker dan gewoon glas van gelijke dikte. Daarnaast is het een kunststof die bekend staat om zijn slagvastheid, wat ervoor zorgt dat het nagenoeg onbreekbaar is. Polycarbonaat is brandvertragend en hittebestendig. Dit draagt bij aan de veiligheid.

Bewerken van maatwerk polycarbonaat

Als u polycarbonaat bij ons besteld, maken wij uw polycarbonaat helemaal in de gewenste maat. U ontvangt hierbij geen reststukken. Polycarbonaat is eenvoudig te bewerken, ook door minder ervaren klussers. Bewerkingen als polycarbonaat boren, polycarbonaat zagen, polycarbonaat frezen en polycarbonaat plooien en verlijmen vormen geen enkel probleem. U kunt dus zelf gemakkelijk uw LED-paneel in de gewenste afmeting of vorm maken. In overleg met u kunnen wij ook bewerkingen uitvoeren. Vraag hiervoor een offerte bij ons aan.

LED paneel2

Kleuren polycarbonaat voor een LED-paneel

Wij hebben verschillende tinten polycarbonaat in ons assortiment die geschikt zijn als LED-paneel. Opaal polycarbonaat, ook wel melkglas polycarbonaat genoemd, wordt het meest gekozen. Deze kunststof platen zijn melkwit van kleur. De lichtdoorlaat is ongeveer 40%. De lichtdoorlaat verschilt per volledige plaat waaruit we uw platen zagen, dus als u grote aantallen wilt ontvangen raden we u aan om even contact met ons op te nemen. Naast opaal polycarbonaat zijn ook andere tinten erg mooi voor een LED-paneel. Denk hierbij ten eerste aan helder polycarbonaat. Helder polycarbonaat is wel helemaal transparant, wat wil zeggen dat u geen diffuus licht creëert. De lichtbron is dus zichtbaar. Brons polycarbonaat of smoke grijs polycarbonaat is licht getint en geeft het LED-licht achter het paneel een meer warme of meer grijze tint. Mooie lichteffecten zijn hoe dan ook gegarandeerd!

Polycarbonaat LED-paneel maken

De dikte van het polycarbonaat dat u nodig heeft voor het LED-paneel is afhankelijk van de afmeting van het paneel en de manier waarop u deze wilt gaan bevestigen. Meestal is het niet nodig om erg dik materiaal te kiezen, behalve als het om zeer grote afmetingen gaat. Voor een plaat met een afmeting van 50×50 cm is een dikte van 4 mm vaak voldoende. Bekijk de pagina ‘Welke dikte heb ik nodig voor mijn project?’ als u meer informatie wenst over de juiste dikte voor uw LED-paneel.

Inmeten en monteren LED-paneel van polycarbonaat

Wellicht vindt u het prettig als er iemand langskomt om de situatie te bekijken en te bepalen wat u nodig heeft. Plexiglas.nl werkt samen met een monteur die dit voor u kan komen doen. Eventueel kan hij ook de daadwerkelijke montage uitvoeren. Hiervoor kunt u een afspraak maken. Voor meer hierover verwijzen we u naar de pagina inmeten en monteren.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00, via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, enkel het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 3 mm

 61,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 82,28.Current price is: € 74,05. per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 3 mm

 42,00 per m2

Incl. BTW:  50,82 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 4 mm

 56,00 per m2

Incl. BTW:  67,76 per m2

polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 5 mm

 78,00 per m2

Incl. BTW:  94,38 per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 2 mm

 43,20 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 58,08.Current price is: € 52,27. per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 4 mm

 81,90 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 110,11.Current price is: € 99,10. per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 3 mm

 57,60 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 77,44.Current price is: € 69,70. per m2

polycarbonaat massief smoke grijs

Polycarbonaat massief smoke grijs 4 mm

 90,00 per m2

Incl. BTW:  108,90 per m2

-10%polycarbonaat massief brons

Polycarbonaat massief brons 5 mm

 99,00 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 133,10.Current price is: € 119,79. per m2

polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 4 mm

 85,00 per m2

Incl. BTW:  102,85 per m2

-10%polycarbonaat massief opaal

Polycarbonaat massief opaal 5 mm

 96,30 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 129,47.Current price is: € 116,52. per m2

>