Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Foto Contest

foto contest
Doe mee aan onze Foto Contest en maak kans op een plexiglas cadeau naar keuze! Mail ons een foto van het product van de toepassing waarbij u een product van ons heeft gebruikt. Vermeld in de mail uw naam én het ordernummer.

Doe mee

Polycarbonaat bushokje

De hokjes bij bushaltes worden vaak gemaakt van veiligheidsglas. Dit is echter behoorlijk zwaar en niet geheel onbreekbaar. Niet voor niets zien we regelmatig bushokjes die vernield zijn door vandalen. Polycarbonaat, een enorm slagvaste kunststof, is een uitstekende vervanger van glas. Het is slagvast materiaal dat bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Bovendien is het hufterproof. Wat wil je nog meer?

Bushokje1

Polycarbonaat als vervanger van glas in bushokje

Een van de belangrijkste eisen voor glas bij een bushalte is de stevigheid en slagvastheid. Bij polycarbonaat hoeft men zich hier geen zorgen over te maken. Polycarbonaat is namelijk zo’n 250 keer sterker dan ‘gewoon’ glas. Deze materiaalsoort is nagenoeg onbreekbaar. Er zou een scheur of ster in het polycarbonaat kunnen ontstaan, maar het zal nooit uiteenspatten of splinteren. Behalve dat het bushokje hierdoor vandalisme-proof is, is dit ook veiliger voor de reizigers die in het bushokje wachten tijdens zware weersomstandigheden. In Vlaanderen is zelfs een groot project geweest waarbij alle glazen wanden van de bushokjes, die regelmatig kapot gingen, vervangen zijn door polycarbonaat. ‘Onverwoestbaar sterk’, zo werd het materiaal genoemd.

Een tweede voordeel is dat polycarbonaat veel lichter is dan traditioneel glas of veiligheidsglas van gelijke dikte. Dit maakt het monteren een stuk makkelijker. Dit gegeven, in combinatie met de slagvastheid van het materiaal, maakt polycarbonaat een perfecte vervanger van glas voor bushokjes. Bushokjes hebben natuurlijk allemaal een andere afmeting.

Bushokje2Polycarbonaat voor bushok op maat bestellen

Wij maken geen eindproducten, en kunnen dus niet een kant-en-klaar bushokje bij u afleveren. Wat wij wel doen is het polycarbonaat voor u op maat zagen. Bij grote aantallen kunt u altijd een offerte aanvragen. Dit doet u via ons offerteformulier of door even te bellen of mailen met de klantenservice van Plexiglas.nl. Veel zakelijke gebruikers vinden het prettig als het materiaal klaar voor montage geleverd. Het is bij ons ook mogelijk om bewerkingen te laten doen. In dit geval is het bijvoorbeeld handig als de gaten al geboord zijn. Ook dit kunt u meenemen in uw offerte-aanvraag. Voor een snelle procedure is het handig als u direct even een tekening mee stuurt met de maten en specificaties, zodat wij een duidelijk beeld hebben van wat we moeten produceren.

Verschillende soorten polycarbonaat voor bushokjes

De meeste bushokjes worden gemaakt van helder transparant polycarbonaat. Dit lijkt het meest op gewoon glas, en heeft dezelfde doorkijk. Wij hebben echter ook andere tinten polycarbonaat in ons assortiment. Voorbeelden hiervan zijn smoke grijs polycarbonaat en brons polycarbonaat. Deze soorten zijn nog steeds transparant, je kunt er doorheen kijken, maar ze hebben een ’tint’. Om een duidelijk beeld te krijgen raden we aan om ons volledige assortiment polycarbonaat te bekijken.

Benodigde dikte polycarbonaat voor een bushokje

De benodigde dikte polycarbonaat is voor de bushaltes is afhankelijk van de afmetingen. Omdat er voor een bushokje vaak grote platen nodig zijn, is een dikte van 10, 12 of 15 mm vaak minimaal benodigd om er een stevig geheel van te maken.

Heeft u vragen? Wij denken graag met u mee. Wij zijn van maandag t/m vrijdag, van 09.00 tot 17.00 via de mail en telefonisch bereikbaar.

T: 085 – 9020800
M: klantenservice@plexiglas.nl

LET OP: Deze informatie dient als inspiratie over wat u met plexiglas of polycarbonaat kunt doen. Wij verkopen géén producten, alleen het plaatmateriaal op maat met een eventuele bewerking of toebehoren vanuit ons assortiment.

Enthousiast? Gebruik deze producten

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 12 mm

 173,70 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 233,53.Current price is: € 210,18. per m2

-10%polycarbonaat massief helder

Polycarbonaat massief helder 15 mm

 215,10 per m2

Incl. BTW: Original price was: € 289,19.Current price is: € 260,27. per m2

>