Product

Meer tonen Minder tonen

Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Acrylaat lijm

Aan de slag met acrylaat, oftewel plexiglas? Dan is acrylaat lijm onmisbaar! Wij verkopen diverse lijmen, kitten en sealers die gebruikt kunnen worden als acrylaatlijm.

  • Sterke lijmverbinding
  • Ook geschikt voor andere kunststoffen
  • Sneldrogend & transparant
plexiglas sealer

Plexiglas Sealer

 18,40

Incl. BTW:  22,26

plexiglas bonder

Plexiglas Bonder

 16,37

Incl. BTW:  19,81

Acrifix 192: 1-componentenlijm

Acrifix 192: 1-componenten lijm

 25,00

Incl. BTW:  30,25

Plexiglas lijmen

Online acrylaat lijm kopen

Als u van plan bent om een project te starten waarbij u gebruik maakt van plexiglas, dan is het belangrijk om hier ook een goede lijm voor te kopen. Plexiglas platen of acrylaat buizen kunnen namelijk niet zomaar met elke gewenste lijm worden verwerkt. U heeft hiervoor een speciale plexiglas lijm nodig, oftewel acrylaatlijm. In ons assortiment kunststof lijmen vindt u bijvoorbeeld Acrifix acrylaat lijm.

Aan de slag met Acrifix

Onze acrylaat lijm Acrifix 192 is een 1-componentenlijm. De Acrifix acrylaatlijm maakt de te verlijmen oppervlakken week. U drukt ze vervolgens tegen elkaar aan, waardoor de kunststof oppervlakken zullen samensmelten. Dit zorgt voor een uiterst sterk verbinding!

U kunt het gebruiken voor stomp of verstek lijmen van plexiglas platen, blokken of buizen. De plexiglas lijm hardt uit onder invloed van UV-licht. U kunt dit proces zelfs versnellen met behulp van een UV-lamp. Indien u zich houdt aan de gebruiksaanwijzing van het product is de droogtijd 3 tot 4 uur.

Bij het aanbrengen is de acrylaatlijm vloeibaar, transparant en kleurloos. De lijm zal uitharden tot een heldere lijmverbinding. Indien u de lijm nauwkeurig en niet overmatig aanbrengt, ziet u er niets meer van! Ideaal dus voor transparante kunststoffen.

Voor tips over plexiglas lijmen, kunt u het beste onze FAQ ‘Hoe kan ik plexiglas lijmen?’ lezen.

Acrylaat verlijmen

Indien u acrylaat wilt verlijmen, kunt u naast onze Acrifix lijm ook gebruik maken van de Plexiglas Bonder of Plexiglas Sealer.

De Plexiglas Sealer is een montagekit voor het afdichten van plexiglas en andere kunststof materialen. De kit droogt helder op en hardt uit tot een duurzaam, elastisch blijvend rubber. Bovendien is het overschilderbaar en UV-, schimmel en bacteriebestendig.

De Plexiglas Bonder is ontwikkeld voor het kitten en verlijmen van kunststoffen met ander materialen zoals hout, beton, metaal of steen. De Bonder hardt uit door luchtvochtigheid tot een blijvend wit rubber.

Bij zowel de Bonder als de Sealer dient u een kitpistool te gebruiken. Ook dit kitpistool kunt u bij ons aanschaffen.

Vooraf ontvetten

Voor een extra stevige hechting van de lijm raden we aan het acrylaat vooraf te ontvetten. U kunt hiervoor gebruik maken van onze Bond Ex Spray. Deze is ook voor vele andere materialen te gebruiken.

Acrylaat lijm online bestellen bij Plexiglas.nl

Wilt u acrylaat lijm bestellen? Dan bent u bij Plexiglas.nl aan het juiste adres! U kunt bij ons niet alleen uw plexiglas lijm kopen, maar ook uw plexiglas materiaal. U vindt in ons assortiment plexiglas platen, plexiglas blokken en plexiglas buizen. Daarbij kunt u ook bij ons terecht voor polycarbonaat platen en nog meer andere kunststof platen.

Meer weten over lijm voor plexiglas? Of kunt u wel advies over het verlijmen van uw product? Neem dan contact op met onze klantenservice – zij geven u graag persoonlijk advies!