Hulp nodig?

Marleen klantenservice medewerker 2

Wilt u kunststof platen kopen? Neem gerust contact op bij vragen!

Wij nemen alle tijd voor u!

Wat zeggen onze klanten?

Sandwichplaat

Een sandwichplaat is een samengestelde plaat welke over het algemeen een stuk sterker is dan een plaat uit een soort materiaal.

  • Bestel online HPL of aluminium composiet bij Plexiglas.nl
  • Goed bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Meerdere kleuren verkrijgbaar
Kubuswoningen Rotterdam gevelbekleding HPL Trespa

Samenstelling van de platen

Een sandwichplaat is opgebouwd uit verschillende materialen. Het zijn platen met een sterk materiaal in het midden, die omringd zijn door twee platen van een ander materiaal. Wij verkopen zowel HPL/ Trespa® als Aluminium composiet (Dibond® of Alucobond®) platen. Zo wordt bij aluminium composiet platen de kern omsloten door platen van aluminium, terwijl u met Trespa® platen in huis haalt met een toplaag van een zeer sterke kunststofhars. Dit zijn allemaal sandwichplaten die buitengewoon sterk zijn, goed bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en daarbij ook nog eens in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Deze buiten panelen van kunststof worden veel gebruikt als gevelbekleding, kunststof wandbekleding of boeidelen van kunststof.

HPL sandwichplaat

HPL of Trespa® platen, ook wel bekend als reclameplaten of volkernplaten, bestaan uit geperste houtvezels omhuld door twee lagen harde kunststof. Wij hebben een ruim assortiment aan HPL (High Pressure Laminate) sandwichplaten en deze zijn op maat te bestellen. We verkopen zowel HPL platen van het merk Trespa® als HPL platen van meer onbekende merken. Een Trespa® plaat is dus gewoon een HPL plaat met een merknaam.

Zoals gezegd, HPL is een combinatie van hout en kunststof. De basis is opgebouwd uit een laag geperste houtvezels en aan weerszijden bevat deze sandwichplaat een harde kunsthars toplaag. Deze toplaag maakt het goed bestendig tegen weer en wind en is niet zomaar kapot te krijgen! Daarom zijn HPL sandwichplaten prima bruikbaar voor exterieur toepassingen. HPL wordt dan ook vaak gebruikt voor kunststof gevelbekleding, kunststof wandpanelen, reclameborden, informatieborden, kunststof boeidelen, gevelbekleding of een HPL achterwand in de keuken. De sandwichplaten vormen bovendien een goed alternatief voor houten windveren, vanwege het feit dat HPL weerbestendiger is en ondoordringbaar voor vocht. De uitzettingscoëfficiënt van deze platen is 0.06 mm. Dit betekent dat het 0.06 mm per meter per graad kan uitzetten of krimpen bij temperatuurverschillen. U kunt bij ons ook HPL op maat bestellen.

Ook voor binnen is HPL ontzettend populair. Veel wanden worden bekleed met HPL. Denk aan gebruik voor een keukenachterwand, in een restaurant of voor kantoorwanden.

HPL sandwichplaten zijn UV-bestendig en zullen niet verkleuren. Wilt u een Trespa® plaat kopen? Dan heeft u overigens ook nog eens 10 jaar garantie op verkleuring.

Aluminium composiet sandwichplaat

Sandwichplaten van aluminium composiet bestaan uit een laag polyethyleen (PE) met daar omheen twee aluminium buitenlagen. Dit zorgt voor een harde kunststof met een moderne uitstraling. De aluminium composiet sandwichplaten zijn bij ons verkrijgbaar in huismerk alumnium composiet en  Alucobond®. Over niet al te lange tijd mogen we ook Dibond® aan ons assortiment toevoegen.

Ze hebben allemaal een kern van polyethyleen en een toplaag van aluminium composiet. De toplaag is aan beide zijden 0,25 mm dik. Deze opbouw zorgt voor zeer stevige platen welke uw interieur een chique en strakke uitstraling geven. De sandwichplaten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, denk aan zwart, wit, grijs, rood, blauw, geel maar ook geborsteld aluminium met een zogenaamde ‘butlercoating’ behoort tot de mogelijkheden. Welke kleur u kiest is vooral afhankelijk van het doel waarvoor het gebruikt wordt.

Huismerk aluminium composiet ten opzichte van Alucobond®

Kenmerken van huismerk aluminium composiet platen

Huismerk aluminium composiet sandwichplaten worden vooral voor interieurdoeleinden gebruikt, zoals keukens of badkamerwanden. Maar het kan ook uitstekend verwerkt worden in meubels. Hierbij kunt u denken aan een kastenwand of een bureaublad. Ook op zakelijk gebied zien we aluminium composiet sandwichplaten vaak terugkomen in standbouw en beurzen. Een sandwichplaat van aluminium composiet is erg duurzaam en slijt niet snel. Bovendien is het materiaal erg licht in gewicht.

Over het algemeen zijn de huismerk aluminium composiet niet zo geschikt voor buitengebruik. Alleen de witte aluminium composiet platen van ons huismerk zijn hiervoor geschikt.

Wanneer kies ik een Alucobond® sandwichplaat?

In tegenstelling tot ons huismerk aluminium composiet zijn de sandwichplaten van Alucobond® wel enorm geschikt voor buiten! Deze platen zijn ideaal voor gevelbekleding. Er worden boeiboorden van gemaakt, maar men gebruikt Alucobond® ook voor volledige gevels. Zowel particulieren als bedrijven kiezen voor Alucobond®. Over de hele wereld worden grote gebouwen bekleed met sandwichplaten van dit mooie merk. De platen zijn erg duurzaam en enorm stevig, dus dit is niet voor niets.

Lijmsysteem voor sandwichplaten

Wilt u uw Alucobond®, huismerk aluminium composiet platen, HPL platen of Trespa® platen verlijmen? Plexiglas.nl biedt een zeer kwalitatief lijmsysteem: het Pro Part® verlijmingssysteem. We hebben diverse lijmmaterialen welke u samen of afzonderlijk van elkaar kunt aanschaffen. U kunt hier uw gevelbekleding mee vervaardigen, maar kunt ook losse elementen aanschaffen voor andere toepassingen om te lijmen.

Bij Plexiglas.nl hebben we veel ervaring met verschillende soorten sandwichplaten. Wij kunnen u hier dan ook alles over vertellen. Dus bel gerust voor advies over uw bestelling!